Hwayangyeonhwa: Salmi Kkochi Dweneun Soongan (2020–2020) 5

When My Love Blooms / The Most Beautiful Moment in Life · 화양연화 – 삶이 꽃이 되는 순간
60' · dél-koreai · dráma, romantikus, sorozat 15 !
1 évad · 16 rész

Han Jae Hyun (Yoo Ji Tae) egy negyvenes éveiben járó jóképű, ambíciózus és sikeres üzletember, aki nagy gazdagságra és társadalmi megbecsülésre tett szert. Egy nap találkozik Yoon Ji Soo-val (Lee Bo Young), aki egykor élete első szerelme volt. Ji Soo is már a negyvenes éveit tapossa; édesanya és… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Yoo Ji TaeHan Jae Hyun
Lee Bo YoungYoon Ji Soo
Jeon So Neefiatal Yoon Ji Soo
Park Jin Youngfiatal Han Jae Hyun
Park Shi YeonJang Seo Gyung
Moon Sung GeunJang San
Park Min SooHan Joon Seo
Nam Myung RyulHan In Ho
Kang Young SeokGang Joon Woo
Kim Ho ChangJung Yoon Gi

További szereplők

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Theana 

Hát ez nehéz szülés volt, megmondom őszintén kevés epizódot élveztem, nagyrészt vagy felidegesítettek a szereplők vagy el kezdtem sudokuzni a rész közben, annyira untam a nagy életdrámákat, pedig olyan jól indult. Azt gondoltam, hogy imádni fogom, mert volt benne zongora (hát ez megéri a plusz pontokat), romantikus, melankolikus és lassú folyású, és fel-feltűnt benne egy kis filozófia is a múltnak köszönhetően. Ha összevágnák Jae Hyun és Ji Su múltját egy minisorozatba, menne is a 10 csillag.
Nagyon szerettem a régi shipet, nagyon tiszták és imádnivalóak. Bennük van a tenni akarás és tele voltak élettel. A jelenben mindketten megtörtek, rengeteg minden történt velük és sok mindent elvesztettek, röviden: teljesen más emberek, mint akik régen voltak. Sok sebből vérzik a sorozat, de a legjobban azt fájlaltam, hogy egyáltalán nem ismertem fel a régi karaktereket a jelenkoriakban. Tudom, hogy változtak és ez abszolút így van az életben is, ezt el is fogadtam, de nagyon látszik rajtuk, hogy két külön személy játszotta a két szerepet. Attól még, hogy tapogatja a földet, nem lesz Ji Su… Ennél fogva, egyáltalán nem tudtam kapcsolódni a két jelenkori főhőshöz, pedig nagyon szerettem volna, mert a régi énjük nagyon szépen ki volt dolgozva és irtó szimpatikusak voltak. Olyanok, akiket a valóságban is szívesen megismertem volna. A múltról készült minisorozat komolyan tökéletes lenne. Nagyon szerettem a 90-es évekbeli zenéket, amiket hallgattak és énekeltek, a ruháikat, amiket viseltek, a verseket, amiket olvastak, a hozzáállásukat az élethez, az emberekhez, önmagukhoz. Végig azt vártam, hogy ezt a két embert viszont látom a felnőttekben, de sajnos nem így történt.

Nagyon szeretne hajazni az életre, meg akarja mutatni, hogy mennyire megkeményíthet egy embert a sok nehézség, amit átél az évek során. Ji Su igyekezett mindig hű maradni önmagához, Jae Hyun viszont teljesen megkeményedett és eltávolodott attól az úttól, amit régen választott.
A karakterektől megőszültem. Nagyon bonyolult ez a kapcsolatrendszer, amibe belekeverték magukat, és szomorúan látom, hogy a gyerekek kezelését ennyire felszínesen intézték el. Jaj, neem, egy délutáni pecázás a tónál mindent megold, igaz is. spoiler Itt Ji Su is és Jae Hyun is úgy kezelte őket, mintha amit elmeséltek nekik, nem is hatna rájuk. spoiler
Az is nagyon zavart, hogy a volt férjet utáltuk, később kiderült, miért, de szerintem kicsit túlzó volt ez a gyűlölet, amit folyamatosan löktek felénk az írók. Próbáltam a volt férjben és Seo Kyungban is értelmet találni, mert szerintem mindkettőjüknek nagyon jogos és érthető motivációik voltak a jelenkori cselekedeteik miatt. spoiler Nagy szívás ez a sztori őszintén. Ezzel nem felmenteni akarom őket a rossz cselekedeteik alól (spoiler), csak néha jobban meg tudtam őket érteni, mint a főhősöket. Pedig a volt férj és Seo Kyung is nagyon idegesítő volt.
Ami pedig Ji Sut és Jae Hyunt illeti. Hát ha a főszereplőknek van viszonya, az nagyon édes meg romantikus, úgy tűnik. Akkor ők nem a “rossz fiúk”. Ha a volt férj és Seo Kyung lett volna a két főszereplő, akkor Ji Suék lettek volna maga az ördög. Szerintem a megcsalás sehogyan sem szép, de ahogy haladt a cselekmény, ezt akarták elhitetni.

A nagy életdráma alatt azt értem, hogy sok esetben nagyon felfújták a dolgokat. Főleg Seo Kyung volt ilyen drámakirálynő, tőle kapartam is a falat rendesen. Ji Su meg ahogy a jelenben… szimplán csak létezett is, szinte végig, mint aki a halálán van és az utolsókat rúgja, úgy nézett ki, pedig ő elvileg teljes erőbedobással hajtotta végre a jó tetteket. Ez azért ad egy kis pozitív energiát az ember életébe, vagy nem?
Jae Hyun egy felfújt hólyag, de nagyon szerettem a színészúr nevetését.

Talán egy kicsit túlságosan is beleszúrtam dolgokba, de már a sorozat közepe fele annyira kikívánkozott belőlem, a végére meg teljesen elegem lett az egész csapatból. Pedig a vége valami olyasmi akart lenni, hogy a szerelem végül győz. De milyen áron, basszus, mennyi ember életét kell megkeseríteni, csak azért mert nem tudtak úgy dönteni régen? Jaj, a vége nagyon nevetséges szerintem. spoiler Az a párbeszéd, ami lezajlott köztük még inkább segített, hogy meglássam a jelenkori párban a régi shipet. :DD


Népszerű idézetek

Theana 

Joo Young Woo: Guilt stays with you longer than pain.

1. évad 12. rész – Hyung Gu's Diary
Theana 

Han Jae Hyun: Just because something pains you, you can’t cut it out of your life. You must tend it more often with more care.

1. évad 16. rész – Ji Su's Birthday

Hasonló filmek címkék alapján