Hülyék paradicsoma (2006) 147

Idiocracy
84' · amerikai · sci-fi, kaland, vígjáték

A Pentagon kísérleti alanyokat keres az új hibernációs programjához. Azt tervezik, hogy a katonákat lefagyasztják, és csak akkor olvasztják ki őket, amikor szükség van rájuk. A választás Bauers (Luke Wilson) közlegényre és Ritára (Maya Rudolph), a prostira esik. A titkos programot irányító… [tovább]

angol
angol

Képek 14

Szereposztás

Luke WilsonJoe Bauers
Maya RudolphRita
Dax ShepardFrito
Terry CrewsCamacho
Justin LongDoktor
Anthony 'Citric' CamposVédelmi miniszter
David HermanKülügyminiszter
Sonny CastilloVádló
Kevin McAfeeTörvényszolga
Robert MusgraveKeller őrmester

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi

Az a félelmetes benne, hogy szerintem nem kell már olyan sokat várni, hogy ez ne egy sci-fi vígjáték legyen, hanem egy jelenkori dráma…

Valentine_Wiggin

Szeretném elhinni, hogy ez egy vígjáték. Hogy véget ér a film, kikapcsolom, és tényleg vége van. És nem arra fogok egy nap ébredni, hogy a Hülyék Paradicsomának közepén ülök, de sajnos igenis, néha azt érzem, hogy félelmetesen közel vagyunk ehhez. Ha nevettem is, mert persze nevettem, azért mindig ott motoszkált a fejemben, hogy ez kegyetlenebb disztópia, mint bármelyik mai YA, és jobban is kell tartani a realitásértékétől. És hiába gondolnánk, hogy happy end, azért ott van a fülünk mögött, hogy mégsem kezdődött el igazi változás, és innen valószínűleg képtelenség visszahúzni az emberiséget.

2 hozzászólás
csartak

Persze tele van kretén humorral, és bizonyos hangulat kell hozzá, én most jót röhögtem. De maga a téma nagyon jó és aktuális… sajnos közeleg a hülyék paradicsoma, de azért remélem nem ennyire töményen.

Sha

Ez egy komoly film a röhejes jövőről, ami felé egyenesen haladunk (néhányan már odaértek). Remekmű.

Minden második nap eszembe jut. Sűrűn találkozok olyan emberekkel, akik olyan… futurisztikusak.

ChEebor 

Alapvetően nem egy kiemelkedő alkotás, de megvan az a különlegessége, hogy minden évben egyre jobb lesz, de sajnos ez nem egy pozitívum. Ugyanis sajnos tényleg errefelé tartunk, egyre kisebb az a bizonyos mentális ugrás, amivel ki kell mennünk a történet világából a záró képek után. És ez nagyon gáz. Ráadásul hiába a kicsit cyberpunkot idéző / csúfoló technika, az egyetlen fantasztikusnak tűnő elem nekem csak az volt, hogy az emberiség 2505-re még nem pusztította ki teljesen magát.

Nia1985

Nagyon kretén :D, de nagyon elgondolkodtató is. Szerintem az az 500 év nagyon jóindulatú volt, félek, hogy a való életben ez hamarabb be fog következni, kivéve, ha nem történik valami csoda… De visszaidézve a legelső jelenetet, én nem számítok semmi jóra. Ezt a filmet levetíteném úgy kb. mindenkinek. Nyilván pont azok nem értenék meg, akiknek kellene, de az esélyt azért meg lehet adni. Hátha.

VMartina

Ez egy zseniális film, mert ötvözi a könnyű humort és a társadalomkritikát.
Először is, ha úgy fogod fel, mint egy orbitális nagy baromságot, akkor is nagyon tetszhet, mert vannak benne jó poénok, lehet rajta röhögni. Másodszor pedig, ha nem is ennyire gyorsan, de egyszer eljöhet egy ilyen társadalom is, és ez szomorú. Ez a felvázolt világ már kezd kialakulni és tennünk kellene valamit ellene, főként az oktatást kellene felújítani, de ez más téma.
Szóval összességében tetszett és örülök, hogy elkészült, mert állandóan csak olyan disztópiákról hallani, amik teljesen feltuningoltak, gépek, űrutazás stb. Viszont ebben a filmben fogták pontosan az ellenkezőjét, teletömték hülyékkel.
Na melyik a valószínűbb jövő?

Honey_Fly 

Sajnálatosan nem hülyeség a film alapötlete de amúgy fájdalmasan agyleszívó. Azt hiszem pont ilyennek szánták.

Victorious 

Igazából láttam én ezt a filmet már sok-sok évvel ezelőtt, de végül nem lett bejelölve látottnak.
Sok dolog rémlett különben, a spoiler is. Rita meg Frito mondjuk bevallom nem volt meg :D
Legszomorúbb az egészben, hogy már akkor is nagyon aktuális volt ez a jövőkép és azóta sem lett jobb a helyzet…sőt :/
Amúgy valamivel többet is kilehetett volna hozni belőle. Nem bántam volna, ha kicsit több problémába belemegy, amit még az átlagos főszereplőnk is megtud oldani és nem ragad le 1 dolognál, jobban bemutatja ezt az elbutult világot. Egy hosszabb játékidőt vagy 1-2 folytatást én simán elfogadtam volna, bár lehet így volt ez jó, mert ahogy a film végén jól is látszik….. itt már sokat nem lehet tenni..


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin

Komputer: Az alábbi nevet adta meg: Nem Biztos. Ez helyes, „Nem Biztos”?
Joe: Nem, nem helyes.
Komputer: Köszönjük. A „Nem” helyes. A „Biztos” helyes?
Joe: Nem, nem az, a nevem Joe…
Komputer: Már megerősítette, hogy a keresztneve „Nem”. Kérem erősítse meg, hogy a vezetékneve „Biztos”!
Joe: A vezetéknevem nem „Biztos”!
Komputer: Köszönjük, Nem Biztos!
Joe: Nem, úgy értem a nevem Joe…
Komputer: Név megerősítve. Kérem várjon, amíg az új személyazonosságát a karjára tetováljuk!

Valentine_Wiggin

Az év legjobban várt filmje „A segg”. És másról sem szólt kilencven percen keresztül. Abban az évben ez vitte el az Oscart. Még a legjobb forgatókönyvért is.

Valentine_Wiggin

(részlet az IQ tesztből): Ha van egy vödröd két liter vízzel, és egy másik hét liter vízzel, akkor hány vödröd van összesen?

Valentine_Wiggin

As the 21st century began, human evolution was at a turning point. Natural selection, the process by which the strongest, the smartest, the fastest, reproduced in greater numbers than the rest, a process which had once favored the noblest traits of man, now began to favor different traits. Most science fiction of the day predicted a future that was more civilized and more intelligent. But as time went on, things seemed to be heading in the opposite direction. A dumbing down. How did this happen? Evolution does not necessarily reward intelligence. With no natural predators to thin the herd, it began to simply reward those who reproduced the most, and left the intelligent to become an endangered species.

Cendrillon0002

Narrator: The #1 movie in America was called „Ass.” And that's all it was for 90 minutes. It won eight Oscars that year, including best screenplay.

Cendrillon0002

Carl's Jr. Computer: Enjoy your EXTRA BIG ASS FRIES!
Woman at Carl's Jr.: You didn't give me no fries, I got an empty box.
Carl's Jr. Computer: Would you like another EXTRA BIG ASS FRIES?
Woman at Carl's Jr.: I said I didn't get any!
Carl's Jr. Computer: Thank you! Your account has been charged. Your balance is zero. Please come back when you can afford to make a purchase.
Woman at Carl's Jr.: What? Oh no, NO!
[She hits the machine. An alarm goes off, and a sign appears on the computer saying "WARNING! Carl's Jr. Frowns Upon Vandalism"]
Carl's Jr. Computer: I'm sorry you're having trouble. I'm sorry you're having trouble.
Woman at Carl's Jr.: Come on! My kids are starvin'!
Carl's Jr. Computer: [the woman kicks the computer, and it sprays a fast-acting tranquilizer in her face] This should help you calm down. Please come back when you can afford to make a purchase. Your kids are starving. Carl's Jr. believes no child should go hungry. You are an unfit mother. Your children will be placed in the custody of Carl's Jr. Carl's Jr… „Fuck You, I'm Eating.”
[Joe approaches the computer]
Carl's Jr. Computer: Welcome to Carl's Jr. Would you like to try our EXTRA BIG ASS TACO? Now with more MOLECULES!

Cendrillon0002

IPPA Computer: Welcome to the Identity Processsing Program of Uhmerica! Please insert your forearm into the forearm receptacle!
[Joe inserts his arm]
IPPA Computer: Thank you! Please speak your name as it appears on your current federal identity card, document G24L8!
Pvt. Joe Bowers: I'm not sure if…
IPPA Computer: You have entered the name „Not Sure.” Is this correct, Not Sure?
Pvt. Joe Bowers: No, it's not correct…
IPPA Computer: Thank you! „Not” is correct. Is „Sure” correct?
Pvt. Joe Bowers: No, it's not, my name is Joe…
IPPA Computer: You have already confirmed your first name is „Not.” Please confirm your last name, „Sure.”
Pvt. Joe Bowers: My last name is not „Sure!”
IPPA Computer: Thank you, Not Sure!
Pvt. Joe Bowers: No, what I mean is my name is Joe…
IPPA Computer: Confirmation is complete. Please wait while I tattoo your new identity on your arm!

S0th 

Doctor: Don't want to sound like a dick or nothing, but ahh … says on your chart that you're fucked up. Ahh, you talk like a fag, and your shit's all retarded.


Hasonló filmek címkék alapján