Hotel Ruanda (2004) 64

1 díj · 7 jelölés

1994-ben az emberiség történetének egyik legszörnyűbb kegyetlensége zajlott Ruandában, melyről azonban a modern világ majdhogynem tudomást sem vett. Három hónap leforgása alatt egymillió embert mészároltak le. A könyörtelen történések közepette egy hétköznapi ember családja iránti szeretetétől… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Don CheadlePaul Rusesabagina
Sophie OkonedoTatiana Rusesabagina
Nick NolteOliver ezredes
Joaquin PhoenixJack Daglish
Desmond DubeDube
Hakeem Kae-KazimGeorge Rutaganda
Fana MokoenaBizimungu
David O'HaraDavid
Cara SeymourPat Archer
Jean RenoMr Tillens - Sabena Airlines President
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

crissy

Szerintem igenis szép film, és nálam elérte azt, amit akart – végig azon gondolkodtam, hogy mennyi szörnyűség történik a világban, miközben én azzal töltöm az időmet, hogy ezekről a szörnyűségekről nézek filmeket…
Hogyan tudnék vajon segíteni?

Atomsk

Valószínűleg erősen dramatizálva lettek az események, egy dokumentumfilm vagy dokuregény biztos nem pont ugyanezt adná vissza, arról nem is beszélve, hogy néhol kicsit túltolták a white guilt-et, ennek talán leginkább tenyérbe mászó momentuma, amikor Joaquin Phoenix karaktere battyog elfelé az esőben, és süt az arcáról, hogy állatira szégyelli magát, de ez nem elég, ki is kell mondatni vele, csak úgy a levegőbe, hogy „ej de rohadtul szégyellem magam”. Azért jó film volt, sajnos sokaknak ez a pokol ma is mindennapos valóság, ha épp nem is ott, hát máshol. Úgy látszik nem számít hány filmet készítünk lemészárolt emberek millióiról, mindig lesznek újabb mészárlások.

mazsolafa

Egy elborult fikció sem tudja azt a borzalmat überelni, amit maga a valóság rendez és amit hús-vér emberek visznek véghez. Azt mondtam, hogy emberek???
Igen, sajnos azok… :(

piciszusz 

A téma az szörnyű a megvalósítása szerintem még annál is szörnyűbb. Konkrétan nulla érzelmet csaltak ki belőlem, pedig aztán én egy karácsonyi reklámon is el tudom magam bőgni.

Chris90 

Picivel többet vártam ettől a filmtől. Nem akarok érzéketlennek tűnni, de több drámaiság elfért volna benne. Voltak nagyon erős jelenetek, amikor éreztem, hogy nagyon jó film lenne, de összességében elmaradt a katarzis. A történelem egyik drámai pontja a ruandai népirtás, ezért megérdemelt volna egy korrektebb filmet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján