Hiú ábrándok (2001) 3

Another Life
101' · angol · dráma, krimi 12

Edith Graydon egy lecsúszó középosztálybeli angol család nagyobbik lánya. Családjuk helyzete nem túl fényes jövővel biztatja, ám ő ennél többet akar. Ezért is fogadja el Percy Thompson házassági ajánlatát. Néhány évvel később Edith ráun a férjére, a házasságra, és felújítja barátságát a korábbi… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Natasha LittleEdith Jessie Thompson
Nick MoranPercy Thompson
Ioan GruffuddFrederick Edward Francis Bywaters
Rachael StirlingAvis Graydon
Imelda StauntonEthel Graydon
Tom WilkinsonMr. Carlton
Diana CouplandMrs. Lester
Hirdetés

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Londonna 

Már egy ideje megvolt a film DVD-n, de csak most jutottam el odáig, hogy meg is nézzem. A film első fele definiálható lehetne kicsit vontatottnak is, ennek ellenére én nem untam, lekötött, és ahogy haladt előre a történet, úgy lettem rá egyre kíváncsibb, mit is akarnak kihozni belőle. Aztán a végén jött egy kisebb sokk, amikor szembesítettek a készítők azzal, hogy amit láttam, igaz történet alapján készült… Így azért mégis máshogy áll hozzá az ember, főleg, hogy a tárgyalás iratait 100 évre titkosították is (1923-ban). A főszereplő lány elég megosztó személyiséggel bír. Alapvetően nekem nem volt szimpatikus, mégsem volt egyértelműen antipatikus karakter. Tetszett benne például a gyermeki naivsága, a bohókássága, a könyvek és olvasás iránti mérhetetlen rajongása. Tulajdonképpen egy irodalmi álomvilágban élt, ahol a rengeteg kötetből rakott össze magának egy saját, különbejáratú álomvilágot, álomférfival. Aztán persze kiderül, hogy az élet nem teljesen olyan, mint az írók által megalkotott dimenziók és emberek. Edith húga volt számomra a legkedvesebb szereplő, ő is álmodozó, romantikus, de valahogy jobban a földön járt, mint a nővére. A főszereplő házassága befuccsol, szerető kerül a képbe spoiler. A nő vele éli át mindazt a szenvedélyt, amit hites társával már nem képes. A viszonyukra idővel fény derül és mindkét fél vergődik a tehetetlenségtől… spoiler Mivel levelek bizonyították, hogy Edithnek megfordult a fejében a gyilkosság, ezért kikerülhetetlenül bíróság elé került, szeretőjével együtt. Az ítélet azonban meglepő fordulatot hozott… spoiler Szomorú film, engem nagyon felkavart és összezavart… Aki szereti a drámákat és az igaz történeteket, annak mindenképpen érdemes megnéznie.

Cersei

A két- vagy inkább három főszereplő véleményem szerint igazán hiteles, mindenki fejlődik, megalkuvásra kész, vagy éppen elvakult gyilkosságot tervezget. Előtte pedig… Érdekes film, a valóság és képzelet határán mozog, az alaphangját is ez adja az egésznek. A mellékszereplők viszont borzalmasan gyengék szerintem, Rachael Stirling aki egyébként brillirozni szokott, most nagyon lapos. Talán Percy édesanyja lett volna még izgalmas, de Ő nem kapott többet három percnél. De vajon bűnös volt- e Edith? A film megnézése után döntse el mindenki maga.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján