Hazatalálsz (2023–2024) 23

A sorozat egy Farkasliget nevű kisvárosban játszódik, Budapesttől párszáz kilométerre. Itt élnek a főszereplők, az alpolgármester és tanárnő felesége, és két egykori intézetis fiú ugyanabba a nőbe szeret bele, ráadásul egyikük bűnöző, a másik pedig egy bukott rendőr, aki visszatér szülővárosába,… [tovább]

magyar

Képek 39

Szereposztás

Törőcsik FranciskaVirág
Hajmási DávidTamás
Jaskó BálintRajmund
Bányai MiklósDénes
Kenéz ÁgostonMárkó
Grisnik PetraPintér Zita
Ábel AnitaSzilvia
Pindroch CsabaZsigmond
Kamarás IvánJack
Tóth AndiOrsi

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Thézeusz 

Az elején nem gondoltam volna, hogy én ezt végignézem (az elején, azaz mielőtt elkezdtem). Fogalmazzunk úgy; nem volt valami ígéretes. Egy TV2-s szappan, ami nem vállalja fel magáról, hogy szappan, csak azt hogy napisorozat, illetve a költségvetés is olyan alacsony, hogy mindent on location forgattak. És ahogy az később kiderült, csak azért jött létre, mert volt pár hónapig hétköznaponként 45 perc üresség a műsorban, úgyhogy arra tologatták, amerre jólesett, a költségvetés úgyis olyan kevés, hogy mindegy mennyien nézik, várható a második évad, ha megint lesz üres hely.
Kamarás Iván és Pindroch Csaba új SZFE osztályát (amit aztán végülis nem vállaltak el) megünnepelvén belenéztem, aztán valahogy ott maradtam.
Először is, az egyértelmű, hogy csak a TV2-t nem érdekelte a sorozat, a készítőket igen, a werkfilmsorozatból kiderült, hogy abból a kevés pénzből, amilyük volt minden lehetőt megtettek és a színészek sem egy jogtalanul létező szappanoperaként kezelték, hanem mint a következő szerepüket, amit tökéletesen kell eljátszani. De minden más, amit nem ezek az emberek csináltak pocsék. A „következő rész tartalmából” dolog csak elspoilerez minden fontos eseményt a következő részből, az egyre-egyre későbbre csúsztatásnak köszönhetően ha jól emlékszem egy órával azután kezdődött, hogy a Drága örökösök véget ért (utóbbi egy napisorozatnak sokkal barátságosabb időpontban van). Aztán TV2 Playen a jeleneteknek adott címek meg valami gyönyörűek.
A történetről sok mindent nem lehet mondani, napisorozatnak teljesen ideális sztori, néha már szabályosan vártam a következő részt. A befejezés viszont nem tetszett. Tényleg olyan, minthogyha 50 résznyi időt kellet volna kitölteni a sorozattal, aztán pont itt fogyott el a hely.
A karakterek minősége változó. Tamás az egyik legkidolgozatlanabb főszereplő akit valaha láttam, 50 rész alatt nem fejlődött sehova. Virág irritáló volt, de Törőcsik Franciska miatt vállalható. Márkó és Balázs alapvetően teljesen korrektek, de volt néhány olyan gondolatmenetük és cselekedetük, ami hát nem volt teljesen tökéletesen szerethető. Ibolyka nagyrészt, Irma és Terka pedig teljesen csak comic relief spoiler. Mátyássy Kála egy igen jó gyerekszínész. Csak azt nem értem a többi gyerekszereplővel miért nem ez a helyzet… Félreértés ne essék, nem a gyerekszínészeket hibáztatom, hanem a castingosokat. De őket nagyon. (A főszereplők tinédzser változatai már nem számítanak ide, velük nem volt probléma.) Tibor pedig nagyon könnyen szerethető a hibái ellenére is, de könyörgök az a fél fülbevaló!
Szegény Kamarással gondolom valami olyasmi történhetett, hogy egyszer eljátszotta a szépfiú karaktert, amit olyan jól csinált, hogy aztán évtizedekig ráragadt ez a szerep. Úgy tűnik ebből lassan végre sikerül kitörnie. Az itteni karaktere semmiben sem hasonlít a szokásosra, de jelen pillanatban még jobban is illik hozzá.
Dénes karakterét is szeretném kiemelni: spoiler Okos megoldás.
Jordán Tamás pedig egyszerűen zseniális. Olyan jól hozza a beszélni és járni is alig tudó öregembert, hogy azt hittem, az elmúlt egy évben, amióta utoljára láttam történt szegénnyel valami :(
Szóval igen, messze volt ez a tökéletestől, de minden hibája ellenére minden hétköznap 45 percben igenis élvezhető.
Esztergályos pedig nagyon aranyos.


Hasonló filmek címkék alapján