Hamlet (1990) 55

0 díj · 2 jelölés

Az elmúlt évszázadokban Hamlet történetét már számtalan verzióban elmesélték: de így még sosem. A dán királyfi, a többnyire csak a világ eseményeit szemlélő és a politikától magát távol tartó Hamlet apja halálhírét véve visszatér hazájába. Mire azonban Dánia földjére teszi a lábát, anyja,… [tovább]

Képek 14

Szereposztás

Mel GibsonHamlet
Glenn CloseGertrúd
Paul ScofieldSzellem
Ian HolmPolonius
Helena Bonham CarterOphelia
Pete PostlethwaiteKirály
Alan BatesClaudius
Nathaniel ParkerLaertes
Stephen DillaneHoratio
Michael MaloneyRosencrantz

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Jadeline

A tökéletes Hamlet filmfeldolgozás. Imádom és a film miatt is lett ez a legkedvencebb darabom, mert egyszerűen nem találok semmit amibe belelehetne kötni. Nagyon jó film.

1 hozzászólás
LukeSkywalker 

Mel Gibson talán legnagyobb színészi teljesítménye. Az egyik legjobb Hamlet-adaptáció.

Fatma

Olyan jó érzés , hogy végre itt egy film ami ugyanolyan jó, mint a könyv. Pompásan játszanak a színészek, elképesztő átéléssel, én csak ajánlani tudom bárkinek, hogy nézze meg!

mvancsika 

A Hamlet az egyik kedvenc Shakespeare tragédiám, és ez egy nagyon jó adaptáció. Itt Mel Gibson még színész volt, a többiekről már nem is szólva.

melangecholie

Az osztállyal néztük meg azután, hogy irodalomórán foglalkoztunk az alapjául szolgáló Shakespeare-tragédiával. A legkevésbé sem volt rossz, de nem is hagyott mély nyomot bennem. Nekem egyszernézős film lett.

A cselekmény nem sokban tér el a drámától (bár engem a külpolitikai szál elhagyása kissé érzékenyen érintett), inkább az arányokkal játszottak az alkotók – az első felvonás eseményeit iszonyatosan elnyújtották, így a végére nagyon összesűrűsödtek az események. A hangsúly egyértelműen Hamlet vívódásán, illetve időnként az anyjával való kapcsolatán volt; Hamlet és Claudius konfliktusa, ami szerintem az egyik legerősebb pontja a Shakespeare-műnek, itt (fájdalmamra) nem kapott akkora szerepet.

A színészi játék nagyszerű. Mel Gibson Hamletje zseniális, a monológok lenyűgöztek, Helena Bonham Carternél pedig keresve sem találnék tökéletesebb Opheliát. A szereplőgárda többi tagja is jól hozta a karakterét, ebben nem találok kivetnivalót.

Az eredeti Shakespeare-szöveg jelenléte engem egyáltalán nem zavart, szerintem nagyon jól passzolt a filmbe, a látványvilág szép, a filmet egy percig sem untam, összességében mégsem volt nagy élmény. Nem volt rossz feldolgozás, de szívesen megnéznék más adaptációkat, hátha találok „nekem valóbbat”.

Zohannna

Nagyon tetszett! A Hamlet poénjai nagyon jól kijöttek benne, birom ezt a csávót… Bár nekem kicsit sok volt a családon belüli smárolások… (az elején nem volt tiszta, hogy Ophelia miért csókolgatja azt a másik férfit (a bátyját), meg meglepődtem, amikor Hamlet épp veszekedett az anyjával és az hirtelen betömte a száját a sajátjával… khmm…)

Zakuro 

Tudom, hogy ez egy dráma feldolgozása, és ott beleférnek az ilyen túlhevített érzelmek, de nekem néha már túljátszott volt. A másik meg az, ahogy a családtagok folyamatosan egymás száján lógtak…fúj, na. Túlzás,persze, de akkor is.
A szereplők közül Ophelia és Laertes voltak a legszimpatikusabbak, az előbbit a végén nagyon sajnáltam. Hamlettel, bár érthető a motivációja, mégse tudtam együtt érezni és szimpatizálni.

Bubu 

Inkább nem csillagozom és nem is jelölöm megnézettnek. Elkezdtem nézni, de 15 percig bírtam. Ez az erőltetett ódivatú, verselő nyelvezet nem nekem való. Szeretek olvasni, de a verseket sosem kedveltem, Shakespeare-hez meg nincs gyomrom.
Akik szeretik ezt a stílust és Shakespeare-t, minden bizonnyal tetszeni fog nekik, de én inkább hanyagolom.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján