Kedvencelte 7

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

Theana 

Nagyon tetszett a Glass Bridge c. ost, mert nagyon üt a sorozathoz, az egész szöveg kivételesen angolul van, így kissé kilóg a sorból, de tényleg nagyon szép. Szerintem érdemes meghallgatni.

Érdekes szála van, megint csak koptatnám a szám, ha azt mondanám, hogy mennyire kreatív az ember, mit ki nem talál. De sajnos annyira nem volt részletes, nem ismertük meg jobban a világukat, inkább csak a „realitásban” maradtunk, ami azért kár, hiszen elvileg fantasy. Helyette az első epizódokban sok vicces jelenet volt, nagyokat nevettem rajtuk, az összecsiszolódásukon.

Volt egy pár karakterünk, de kapásból ötöt fel tudok sorolni, akik inkább voltak feleslegesek, mintsem hasznosak a főszálat tekintve. Bi Ryeomnak és a vöröskének egy csomószor volt felesleges jelenete, amin nagyon érezhető volt az időhúzás.

A párosunk nekem kicsit szokatlan volt, valami nem klappolt, azt éreztem. Nam Joo Hyukot a Moon Loversből már ismertem, ezért meg kellett szoknom ezt a szerepét, a színésznővel azonban még nem találkoztam. Engem nem győztek meg teljesen, de látszott, hogy nagyon igyekeznek. Színészkedés szempontjából talán Krystalt emelném ki.

A second lead is végül egy félig kibontott szál volt, aminek nagyon nem örültem, mert szerintem az egyik legérdekesebb és legösszetettebb karakter volt, aki megérdemelt volna egy normális befejezést. A legnagyobb csalódásom a sorozatban.

Ettől függetlenül egy szép romantikus sztori, aminek szerintem egy fontos üzenete van, mégpedig, hogy az ember egyedül nem lehet boldog.

Ezeket mind azzal a tudattal mondom, hogy a mangát nem olvastam.

kkata76 

Bocsi Habaek, kedvellek, tényleg, de ez nálam most csak ennyit ért. Ezt is csak a színészek miatt, akik hiába voltak jók, a semmit nem lehet eljátszani, az még az isteneknek sem sikerül.
Mikor a sorozat adatlapján meglátom a manhwa gyönyörű borítóját, mindig elszomorodom egy kicsit. Aki ismeri, sokszorosan is csalódott lehet. A könyvek színes tablói gyönyörűek – mint egy-egy festmény – és még a fekete-fehér grafikák is színesek. Csodásan van felépítve az a világ, ahol a történet játszódik, teljesen beleveszik az ember. Mert a manhwa cselekménye 95 %-ban az istenek világában játszódik, múltba helyezve. Vagyis romantikus történelmi fantasy. A történet csavaros, egy-két olyan kötet van a 24-ből, ahol lelassul a sztori, ezekben inkább a romantikán van a hangsúly, de még ekkor is van olyan esemény, ami előreviszi a cselekményt. Minimum kiderül valami fontos valamelyik szereplőről.
Itt meg hosszú eseménytelen részeken keresztül ázunk egy helyben a langyos romantika gumilavórjában a teraszon, és NEM TÖRTÉNIK SEMMI!
Azért néztem végig, mert bíztam benne, hogy majd csak lesz valami, de nem lett. Sajnos a sorozat elején előforduló egy-két látványos effekt – amitől mondjuk fantasysabb lett volna – teljesen kikopott belőle a végére… még jó, hogy Nam Joo Hyuk levetkőzött néhányszor, különben teljes érdektelenségbe fulladtam volna.

4 hozzászólás
Shad 

Hát nem tagadhatom csalódott vagyok. Az elején nagyon tetszett, nem sajnálták a CGI-t sem (első pár részben), aztán valahol a fele táján az egész változott… Nagyon sajnáltam, hogy nem inkább a kövekért harcolást és egy hátsó „krimi” szálat követtek persze romantikával és vígjátékkal keverve. Ehelyett a felétől szinte teljesen elfelejtettünk mindent, maradt a romantikus évődés zéró történéssel. Nem lehetünk együtt, de most akkor igen? nem mégse.. mehhh. CGI is eltűnt az első pár rész után, pedig az a vízsárkány… Lehetett volna használni a másik világot is, nem tettük… Annyi, de annyi lehetőség volt a sztoriban, de egy lebutított romantikus sztorit kaptunk. Az egész alatt legjobban nem is Habaek miatt izgultam, sokkal inkább lekötött Hoo Ye sorsának alakulása. Talán a karakterekből adódóan Nam Joo Hyuknak nem nagyon volt kihívás a szerep, mondjuk úgy hozta a szintet, de semmi kiemelkedő. Ezzel szemben Lim Ju Hwan és Gong Myung szuper volt:) de talán azért is, mert mind kettőjük karaktere azért jóval összetettebb, mint maga Habaek :) Ezen kívül pl bár Min Titkár (Song Won Geun) édes volt , tulajdonképpen az ő és Shin Ja-Ya karaktere abszolút kihagyható lehetett volna semmit nem adtak a történethez. So-A-t alakító színésznő mondjuk számomra rendben volt, maga a karaktere is:) Tényleg pszichológusként állt a dolgokhoz, nem ítélkezett és nagyon szerettem, hogy Hoo Ye-t mindig átsegítette a mélyponton.
Kinek? Először senki se fusson neki nagy elvárásokkal, könnyed vígjáték a végén minimális drámával. Ne várjunk nagy sztorit, nagy meglepetéseket, de egy leülök és munka után agyatlanul nézzek valamit kikapcsolódásként tökéletes:P (Tudom gonosz volt, de frissen nézve a csalódottság még mindig munkál…annyi, de annyi lehetett volna benne. Kár érte…)
Ui: Rengeteg bújtatott reklám volt benne:P Ennyi kávét és vizet kevés sorozatban isznak:D

Lucy 

Annyira de annyira nagyon szerettem volna legalább kilencest adni. De nem megy… és tudom, hogy ez most egy alvás után sem lesz kilences.
Kezdjük az elején: kicsit lassan indultak be a történések de a főszereplő pasink és hű segítője mindig megmosolyogtattak, szóval vártam. És a várakozásaim meghallgattattak nagyjából az 5-6.részre végre beindult a cselekmény megjelentek a mellékszereplőink is, akik (szerintem legalábbis) a sorozatot elvitték a hátukon. Nélkülük nagyjából jó indulatú 6ost kapott volna a Bride of the Water God.
Na de azért ők bőven vittek bele szép és megható pillanatokat. Gong Myung és Krystal párosa iszonyatosan a szívemhez nőtt. Azt hiszem kedvenc mellékszereplőim lettek. Illetve ugye a másodszereplő pasi aki a legárnyaltabb és számomra ezáltal a legszerethetőbb karakter is lett az egész sorozat alatt.
Talán ezt is hiányoltam, hogy sokszor nagyon lebutított egyszerű karaktereknek éltem meg a szereplőinket. Az utolsó rész eleje már majdnem a kilenc pont felé sarkallt de kicsit olyan esetlenül lett vége így maradt a nyolc (és sajnos abból sem az erős).
Jónak jó volt és szerettem is, de ha bárki kérdezi mit ajánlanék nem ez lesz az első a listán.

ParkYeonSeul 

Nagyon vártam, hogy megjelenjen és nagy reményeket is fűztem hozzá. A közepe táján úgy éreztem, hogy nem tetszik és nem akarom folytatni, de még milyen jól tettem, hogy folytattam. Egy percen belül eltudta érni, hogy a sírva nevetésből a nevetés kimaradjon. A végén a vélemények miatt azt hittem, hogy spoiler, de utána nem értettem miért, írták, hogy egy 100-as zsepit elhasználtak, mert nekem 1-2 könnycsepp ha kicsúszott.
A szereplők közül, talán Jaya és néha-néha az elnök volt akit nem bírtam. Kedvencem Biryeom, Hyera(Moora) és a (kis) Habeak. Habeak egy tüneményes idióta volt, a másik két istennek meg az elejétől fogva szurkoltam, Talán jobban is érdekelt az ő kapcsolatuk, mint Habeak és szolgálója.spoiler.

krlany 

Én ezt nagyon szerettem a legelső pillanatától, még akkor is, amikor kiosztottam volna vagy két pofont ide meg oda, meg akkor is, amikor a helyükben szerettem volna lenni, meg akkor is, amikor belesajdult a kis szívem, meg akkor is, amikor vigyorogtam rajtuk… Ez annyira jó sztori, hogy meg kell keresnem a mangát… Hiányozni fog nagyon.

bubblejoo 

Krystal és Gong Myung miatt adok rá csillagot, ők tetszettek benne.
Egyébként egy unalmas, klisés, logikátlan sorozat, a főszereplők problémás kapcsolatáról meg nem is kezdek el beszélni. spoiler
Most láttam először Nam Joo Hyukot játszani, és nem nyűgözött le. Shin Se Kyung és a többiek viszonylag rendben voltak.

Melanii 

Ez volt az első dorama amit láttam, és ez volt az a sorozat is ami megszerettette velem a doramákat. Kétségkívül a kedvencem lett és örök hála azért mert véletlen rákattintottam anno. Kedvenc, de így utóbb visszagondolva nem tudom rá megadni a 10 csillagot.
Sajnálom Nam Joo Hyuk, ugye tudod hogy szerizleek?
Jajj és míg el nem felejtem xdd Valaki esetleg kölcsönadná a sorozatát, hogy elolvashassam?? nagyNAGY bociszemek Sajnos neten sehol sem található :/

ViPa

A teljes értékelés megtalálható a blogon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2018/01/bride-of-wate…

"Nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel a sorozattal kapcsolatban. Mikor anno elkezdtem, nagy izgatottan ültem neki, és iszonyatosan tetszett. Bitang jól indított, az első pár rész eszméletlen jó volt. Érdekes, lendületes, vicces. Nagyon érdekelt a történet, nagyon kíváncsi voltam, hogy fog elsülni, az meg csak rátett egy lapáttal, hogy még humoros is volt. Aztán egyszer csak az egészet elvágták. Egyik részről a másikra laposodott el, és ment át az egész melodrámába. Csöpögős, szenvedős, mindenki szenved mindentől sorozat lett belőle. A főszereplőink a sorozat felénél már az agyamra mentek. Ezt a se veled se nélküled dolgot a lehető legrosszabb módon oldották meg.

De kezdjük az elején. Mint mondta, nagyon jól indított. Az első részekben imádtam Habaeket. Istenség lévén teljesen egyértelmű, hogy felsőbbrendűként, fenkölten viselkedett, és igazán vicces volt nézni, hogy hogyan próbálja kezelni, hogy ilyen helyzetbe keveredett, ahol se pénze, se lakása, és fogalma sincs az emberek világáról. Zseniális volt, imádtam. Nam Joo-Hyuk remekül alakította ezt a karaktert. Egy ideig. Aztán úgy 6-7 résszel később már baromi unalmas volt, hogy Habaek még mindig ott tart, ahol az első részben is, semmi jellemfejlődés, csak a szokásos felsőbbrendű és arrogáns viselkedés. Hiányzott, hogy kicsit változzon, nem nagyon, tényleg, nem voltam nagyravágyó. Egy pici, apró változás is jó lett volna. De nem. És amennyire jól mutatott Nam Joo-Hyuk ebben a szerepben az első pár részben, annyira elidegenedett tőle a végére. Annyira imádtam, mikor Habaek végre elmosolyodott, egyszerűen öröm volt nézni, és olyan keveset kaptam belőle. Az utolsó pár részben sok ilyen jelenet volt, én meg szinte lefolytam a székről örömömben. Joo-Hyuknak az ilyen aranyos, mosolygós szerepek állnak jól.

So-Ah… na ő az idegeimre ment. Az elején megértettem őt, a problémáit, és hogy kellett róla valakinek beszélnie. De aztán ez is átment a másik végletbe, ugyanúgy mint Habaek személyisége, és mást sem csinált csak panaszkodott. Én mondom nektek, ez a lány többet panaszkodott, mint Kim Tan a The Heirs-ben. Pedig azt aztán nagyon utáltam, de ez annál is rosszabb volt. A másik pedig a pénz. Nagyon antipatikus tud lenni, ha egy karaktert élete csak a pénz körül forog, és csak azzal van elfoglalva, hogy nincs neki. Az elején még ez is okés volt, mikor viccelt Habaekkel, hogy ha már Istenség, igazán gazdaggá tehetné őt. Értettem, viccelt vele, jó is volt így. Na de mikor már az összes részben elmondta, hogy varázsoljon neki pénzt, az nagyon idegesített. Egyáltalán nem volt vicces, még ha a készítők annak is akarták szánni. Szegény srác meg még akart is szerezni neki, és ezért folyton lejáratta magát, amiért pedig még dühösebb voltam So-Ah-ra. Az elején őt is nagyon talpraesettnek találtam, aki igazán jól feltalálta magát, és a legjobbat igyekezett kihozni a helyzetéből, de aztán átment hisztisbe. Ami pedig ezeknél is jobban zavart, hogy látszólag Shin Se-Kyung-nak semmi színészi tehetsége. Más sorozatát nem láttam, így lehet csak ez nem illett hozzá, de ezek után valahogy el is ment a kedvem a többi sorozatától, mert itt is csak a szomorú arc volt az egyetlen, amit ki tudott préselni magából. Talán ha ad némi érzelmet a karakterének, nem lett volna annyira unalmas a sorozat fele." Az értékelés folytatódik a blogon: https://koreaekkovei.blogspot.com/2018/01/bride-of-wate…


Népszerű idézetek

krlany 

Azt mondják, ha a napsugara halványít el, történelemmé válsz, és ha a hold fényében fürdőzöl, mítosszá válsz. Azt hiszem a mi történetünk mítosszá lesz.

1. évad 14. rész
krlany 

Sok ember úgy él meg bizonyos pillanatokat, mintha az lenne életük utolsó pillanata. Ők tudják, hogy ma élniük kell ahhoz, hogy láthassák a holnapot. Nem félnek attól, hogy a holnap más lesz, mint a ma. Azokról beszélek, akik hisznek abban, hogy képesek a ma gyűjtött emlékekkel leélni az életüket.

1. évad 12. rész

Habaek: Rest!!! I'm in the middle of gracing you with a divine blessing. This is also my generosity and duty as a god.

1. rész

kkata76 

– He said he made contact with an alien. He uploaded a selfie on Instagram.
– Hey, don't you know you can't dig through a patient's personal life?
– He threatened that he'd move hospitals if I didn't add him on Instagram.
(2. rész)

krlany 

"Hogyan találkoztunk?
Egy nap egy pillangó úgy szállt, mint egy virágszirom, és kissé meglibbent.
Egyszer olvastam egy könyvet, amit te is, hangosan csak magamnak.
Egyszer azon a széken ültem, amin te is szoktál, és becsuktam a szemem, hogy érezzem a te hátrahagyott melegséged.
Egyszer megsimogattam a bögre peremét, amit használtál az ujjam hegyével.
Hogyan találkoztunk és jutottunk ide?
Talán azért voltunk képesek rátalálni a szerelemre, mert olyan szeretni való pillanatokon sétáltunk át együtt?
Egy elkerülhetetlen csoda.
Nem akartam azt gondolni, hogy a találkozásunk puszta véletlen volt.
Így az egyetlen, amit tehetek, hogy szeretlek.
Ebben a pillanatban is, ahogy túljutok a szerelmeden."

1. évad 12. rész
BallaBella

– Akkor miért van itt?
– Hogy felkapcsoljam a fényeket.

BallaBella

Azok akik mosolyognak…a legnehezebb körülmények között, azok az igazi nyertesek. Akik elviselik, alacsonyabb rendűek. Akik sírnak, vesztesek.

BallaBella

Miért teszel úgy, mintha nem tudnál az érzéseimről?

Gwener 

오늘은 오늘만 생각해요 ~ Carpe diem

1. évad 14. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján