Gyújtogatók (2018) 19

Burning · 버닝 (Beoning)
147' · dél-koreai · dráma, thriller 16

2 díj · 1 jelölés

A futárként dolgozó Dzsongszu véletlenül belebotlik gyerekkori szomszédjába, a bájos Hemibe. A lány megkéri Dzsongszut, hogy vigyázzon a macskájára, amíg ő távol van. Az utazásból már nem egyedül tér vissza, hanem újdonsült barátjával, a dúsgazdag és titokzatos Bennel, aki egy átmulatott délután… [tovább]

koreai · angol

Képek 13

Szereposztás

Yoo Ah InJong Soo
Steven YeunBen
Jeon Jong SeoHae Mi
Hirdetés

Várólistára tette 82


Kiemelt értékelések

strangelove 

A rejtély mint világnézet és forma adja a film különlegességét. Mindenképpen az év egyik kiemelkedő filmje, én nem gondoltam volna, hogy a miskolci fesztivál után eljut a magyar mozikba is, de óriási fogás ez a magyarhangya részéről, aki különleges élményre vágyik, ott a helye a mozikban (én így fogok tenni). Talán csak irodalmisága, helyenkénti kimódoltsága választja el attól, hogy jelentős remekműként ünnepelhessük. Mindenesetre Miles Davis fellépése túlhaladja a formát, talányos magány és kibogozhatatlan szomorúság emlékezetes foglalata, egyike a legszebb filmjeleneteknek.

Mark 

Meditatív filmélmény tele misztikummal és szimbólummal. Igazi Tarkovszkij mértékű lassúsággal bontakozik ki a cselekmény(?), emiatt nem egy mainstream kompatibilis alkotás, de szemet gyönyörködtető és mély.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján