Gyilkos Halloween (Halloween 10.) (2021) 74

Halloween Kills
106' · amerikai · thriller, horror 18 !

2018-ban Jamie Lee Curtis főszereplésével a David Gordon Green-féle Halloween tarolt a mozipénztáraknál, több mint 250 millió dollár bevételt hozott világszerte, a négy évtizedes film-franchise legjövedelmezőbb darabja lett, és megdöntötte a legjobb nyitóhétvége rekordját a női főszereplős… [tovább]

angol
angol

Képek 2

Szereposztás

Jamie Lee CurtisLaurie Strode
Anthony Michael HallTommy Doyle
Judy GreerKaren
Kyle RichardsLindsey Wallace
Andi MatichakAllyson
Will PattonHawkins
Nancy StephensMarion
Dylan ArnoldCameron
Robert LongstreetLonnie
Carmela McNealVanessa

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez a része szánalmasra sikeredett. Nem is igazán értem minek tették bele Jamie Lee Curtist, most az egyszer nagyon felesleges volt a karaktere, sőt alig kapott valamire való jelenetet. spoiler Laurie piszok idegesítő volt, de a lánya sem volt különb, se az unokája… Bár neki azért volt egy csipet józan esze, de azért nem vitte túlzásba. A csorda irányítója Tommy Doyle is piszok idegesítő volt, annyira agyament volt, de ez igaz az összes karakterre. Az a fura szerelmi szál is, annyira felesleges volt, jóformán semmi keresni valója nem volt ebben a részben. Fárasztó, nagyon fárasztó, és idegesítő, frusztráló volt ez a rész. spoiler Remélem az ezután következő rész, végre tényleg a vége lesz, mert ez szánalmas volt, de mégis kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Michael Myers és Laurie egymás elleni összecsapással, és ki kerül ki belőle győztesen. :-D

1 hozzászólás
Raizo 

Egy újabb golyó-tűz-víz-robbanás-szúrás-füst-ütés-hőálló gyilkos kalandjai…
Bánom, hogy megnéztem, csak felhúztam magam rajta…

2 hozzászólás
Oroa 

Én úgy vagyok ezzel a filmmel, hogy nagyon jó lehetett volna, ha kimarad belőle az egész kórházas jelenet, meg Tommy Doyle. Lehet, hogy csak én gondolom túl, de Michael házát most egy meleg pár vette meg és újította fel, mint az American Horror Story első évadában.
Nem akarom, hogy csak negatívat mondjak, szóval szeretném kiemelni Michael maszkját eddig ebben az évadban tetszett a legjobban, mit ne mondjak igazán jót tett neki a tűz.

1 hozzászólás
Dániel_Vesco

Párhuzam vonható a Halloween Kills és a 81-es rész között.Mindkét film közvetlen folytatás,egy éjszakát ölel fel,globálisabb-városra kiterjedő Myers vonallal,és expliticebb gore-al mint elődjük.Viszont szerintem mindkét film ugyanott hibázik, spoiler Tetszett hogy a film a korhoz igazítva tempós és alighanem a legmagasabb killcount-al rendelkezik a szériából.A halálnemek ötletesek,az elszenvedői már kevésbé.Tipikus buta karakterek akik csak a sztori előrevitele miatt cselekednek logikátlanul.Laurie spoiler elmondott bölcselkedései kissé szájbarágóssá tették az amúgy is érthető társadalomkritikát.A flashback-ek és kapcsolódási pontjaik az eredetihez jók voltak,viszont a behozott régi színészek karaktereit felszínesnek éreztem,az emlékek bevágása ellenére is.A vége felé lévő spoiler.A visszafogottabb de feszültségkeltő előzménye után sajnáltam hogy ilyen buta hentelős irányba vitték a sztorit.Félek hogy a záró rész akármilyen monumentálisra is sikerül majd,amilyen dolgokat megléptek már a szériában,nem lesz súlya. Nekem 5/10

Vidra

Pompás szórakozás. Nem annyira jó, mint az előző, és a dialógusok rettenetesek, de a nosztalgia faktor működik, illetve Carpenter zenéje verhetetlen. A mozis reakciókon jókat nevettem:

"Ez a rákos Michael Myers miért nem hal már meg?! Ezt az Isten sem öli meg?!

Mr_Catharsis91 

Myers, mint a transzcendentális gonosz. Legyőzni és elpusztítani jóformán lehetetlen, tovább szaporítva a már amúgy is bőséges franchise-t. Most azt hagyjuk, hogy 10 rész után jött a felismerés, hogy erőszakkal nem lehet legyőzni, mert az élteti és csak még erősebb lesz. De akkor kérdem én, mivel?
Az egy dolog, hogy a fél város full egyszerű és retardált karakterekből állt (egy idő után Myers volt a legvallathatóbb karakter a városban, szurkoltam is neki), akiknek az aprítása amellett hogy olykor vicces volt, mondhatnám, hogy még járt is. Mindenki amperkodott, ahogyan kell, mindenki „nah majd én most ellátom a baját”-állt bele a konfliktusba, aztán persze…..

De ezek után vajon mi lesz? Miféle rettenetet fog még ránk szabadítani ez a Gordon Green? Mivel fogják legyőzni a mi hallhatatlan antagonistánkat? Szeretettel? Megbocsájtással? Elmulasztott születésnapi meg karácsonyi ajándékokkal? Netán helloween-i édeségek tömkelegével?

Majd a jövő választ ad erre az égető kérdésre….:D

Junchi 

A legijesztőbb az, hogy valaki rábólintott erre a gőzölgő kupac lósz*rra.

Pecsikorn

Nem számítottam nagy történetre, de még azt a szintet sem sikerült elérni. Kezdjük ott, hogy nehéz volt nem szkeptikusan végignézni, miután eleve úgy kezdődött, hogy túléli azt az égig érő tüzet. Aztán próbáltak beleszőni egy sztorit ezzel a Hawkins rendőrrel, hogy kicsit feldobják, de annyira laposra sikeredett, hogy éppen csak a gyilkolászós pillanatok tudtak ébren tartani. Bár szerintem az előző részben azok is kreatívabbra sikeredtek. Csalódtam benned, Michael.
Ami a legjobban kiakasztott, az mégis a vége. Olyan nincs, hogy egy embert spoiler Annyira nem nyűgözött le, hogy még ezt is elhigyjem neki a sok egyéb hihetetlen marhaság után.
Ráadásul Jamie Lee Curtis előadta a nagy monológját, hogy spoiler Ezt nagyon nem tudtam hova tenni. Erről is csak az ordít, hogy nem tudták máshogy megoldani, hogy ennek az egész ámokfutásnak legyen egy folytatása, amivel végre valahára lezárják ezt a húszmilliószor átrágott és átdolgozott horror sorozatot. A három csillag a véres jelenetekért jár, meg a popcornért.


Népszerű idézetek

Near 

…every time somebody's afraid, the Boogeyman wins.

Near 

Just because your intentions are good doesn't mean things always work out.

Ódor_Endre 

You can't close your eyes and pretend he isn't there. Because he is.


Folytatása

Összehasonlítás

Halloween


Hasonló filmek címkék alapján