Grace – Monaco csillaga (2014) 55

Grace of Monaco
103' · francia, amerikai, olasz, belga, svájci · dráma, életrajzi 12

Grace Kelly (Nicole Kidman) a gyönyörű és igézően tehetséges színésznő, Hollywood kedvence mesébe illő fordulattal az ő hercegét választotta, mikor 1956-ban maga mögött hagyott mindent, és feleségül ment szerelméhez, a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez (Tim Roth). A szakma, és… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Nicole KidmanGrace Kelly
Tim RothIII. Rainier herceg
Roger Ashton-GriffithsAlfred Hitchcock
Milo VentimigliaRupert Allan
Derek JacobiFernando D'Aillieres gróf
Frank LangellaFrancis Tucker
Paz VegaMaria Callas
Robert LindsayAristote Onassis
André PenvernCharles de Gaulle
Olivier RabourdinEmile Pelletier

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Nem egy könnyed kis szórakozás, legalábbis számomra. Az eleje valamiért elég vontatott volt véleményem szerint és többször hangosan megkérdeztem, amikor Grace-ről volt szó, hogy: most sajnálnom kellene? Aztán rádöbbentem, hogy aki nem ilyen családból származik és nem lesz ilyen magasan, az kb. sosem fogja megérteni, hogy mi az, amit „eldobott” és hátrahagyott. Szóval igen, sajnálni kell – némi empátiát igényel a dolog. Én összeszedtem magam és félretettem az alapvető emberi irigységet, hogy megértsem. Aztán elkezdtem így vizsgálni a dolgot, és megtörtént az, amit egy filmtől várok: meglepett, elgondolkodtatott, megkönnyeztetett és egy kissé megrendített. Mi sem ábrázolja jobban, hogy mennyire tetszett a film, minthogy a felétől állva és sétálgatva, dohányozva néztem.
Nicole Kidman-é a film, teljes egészében, Tim Roth (mély sajnálatomra) csak másodhegedűs, de ezt is elengedtem 30 perc múltán: egyszerűen csak élveztem, és beengedtem ami le akart bennem ülepedni. Jó film, ajánlom, s bár nem lesz korszakalkotó, a témában elég legitim.
(Egy dolog, amitől agyérgörcsöt kaptam: úgy voltam vele, ha még egyszer elhangzik Kidman szájából, hogy „Hics” én biztos, hogy falnak megyek).

EBrody

Jól indult, érdekes volt, a színészi munka, leginkább Nicole-é egészen kiválóra sikerült, de a vége annyira amerikai és hatásvadász volt, hogy elúszott az egész film.

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján