Görögbe fogadva (2009) 159

My Life in Ruins
98' · amerikai, spanyol · romantikus, vígjáték 12

Ősei földjére utazik Georgia, a görög származású amerikai idegenvezető. Legnagyobb bosszúságára azonban csoportjának tagjait nem nagyon érdekli a mediterrán ország történelme és gazdag kultúrája, leginkább a tengerparton süttetik a hasukat. Egyikük, Irv szerint nem kellene mindezt a lelkére… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Nia VardalosGeorgia
Alexis GeorgoulisPuki
Richard DreyfussIrv
Alistair McGowanNico
Harland WilliamsBig Al
Rachel DratchKim
Caroline GoodallDr. Tullen
Ian OgilvyMr. Tullen
Jareb DauplaiseGator
Sophie StuckeyCaitlin

További szereplők

Kedvencelte 36

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Ezer évente egyszer újra tudom nézni. Nem egy kiemelkedő darab, de szórakoztató.
Legelőször moziban láttam moziünnep volt és úgy döntöttünk 500 Ft-ot megér, akkor nagyon pozitívan csalódtam benne, mert sokkal jobban tetszett, mint vártam. Most, évekkel később már nem voltam annyira lenyűgözve, ugyanakkor nem éreztem időpocsékolásnak. Nem lesz sokszor nézhető kedvencem, de talán párszor még előkerül.

csartak 

Buszos út alatt vetítették le nekünk ezt a limonádé filmet. Némely poén pont aktuális volt. De a táj sokkal szebb volt, (azt kis eséllyel látom újra) így inkább azt néztem.

Liza 

Nem volt ez rossz, picit nyálas, picit semmilyen, de egynek elment :D Mondjuk engem a turisták halálosan zavartak, elutaznak Görögországba, ami egy nagyon szép hely, erre csak a Hard Rock Café meg a fagyi érdekli őket. Jó, tudom, erre a valóságban is van sajnos példa, de nekem ez akkor is annyira értheteten….

Andilány 

Nehezen szántam rá magam, hogy megnézzem ezt a filmet, nem kevés rábeszélés kellett hozzá. De egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, mert nagyon jól szórakoztam rajta. Megszerettem a szereplőket, sokat nevettem, a történet is tetszett.

14 hozzászólás
LyliaBloom

Nem volt egy nagy durranás, de nézhető volt. Szerintem elég lett volna, ha a pasi csak megborotválkozik, így hogy még le is vágatta a haját, már túl szépfiús lett.
Amúgy a mondanivalója persze átjön, a mellékszereplők jófejek voltak, a csaj meg egy kicsit fenn hordta az orrát, de szerencsére helyretették :)
Egyszer nézhetős, kikapcsolódós film.

Alexandra

Az egyik kedvenc vígjátékom. Kellemes, nem giccses, élvezhető.

szilva81

Volt idegenvezetö leven elsöre kivancsi lettem a filmre es nagyon jol elkapta a turista tipusokat, es azt, hogy milyen problemak adodhatnak egy tarsasutazason, Murphy is dolgozik kemenyen. A szerelmi resz tökeletes, idegenvezetö-buszvezetö szerelmek igen gyakoriak (…). Könnyed, laza, vicces, szerintem tökeletes kikapcsolodos vidam film.

Lilla99 

Éppen ment a tv-ben én meg kb 10 perccel a kezdete után kaptam el, és nagyon tetszett a táj meg minden, szóval ott ragadtam. Már régóta a várólistámon volt, de igazából nem tudtam miről szól a film, mégis nagyon tetszett. Nagyon megszerettem a szereplőket. Jó volt látni, ahogy a végén spoiler. Tele van nagyon vicces poénokkal. Az egyik kedvenc szereplőm, a folyton lopkodós néni. Nagyon vicces. Határozottan újranézős lesz innentől kezdve.

Negative_Singularity

Meglepően jó volt, kellemes kis másfél óra, buta viccek, aranyos szereplők, mesebeli szerelemsztori, szép tájak – de ennél többet nem tudok a filmről mondani.

Sunshine 

Nincsenek „nyári filmjeim”, de ha lennének ezt is szívesen a listához adnám.
Ez a film csak szórakoztatni akar, de szerintem azt remekül teszi. A táj mesés (nem gyakran használom ezt a szót, de tényleg csodaszép, szóval megérdemli), a szereplők szerethetők (a többség) és kicsit (néhányan nagyon) lököttek, de pont a sokszínűségük miatt jó ez a film.
A turisták (meg emberek) típusait is remekül összeválogatták (kár, hogy a valósáságban a mindig elégedetlenkedő nem megy át ilyen szép karakterfejlődésen a végére… az összeset elküldeném egy útra).


Népszerű idézetek

moonchristal 

– Minek mutogatok csodás romokat a turistáknak, ha nem érdekli őket? Az iroda pocsékul fizet, a létező legpocsékabb szobákat foglalják le. Egy barátom sincs, sőt igazából senkit sem ismerek. Ezer éve nem szexeltem.
– Az jó hosszú idő.
– Igen… Maga beszél angolul?
– Igen.
– És én is.

Liza 

Az oszlopok egy földrengés miatt… Akarom mondani, Odüsszeusz mérhetetlen szerelmének ereje miatt dőltek ki

Ercsusz 

Poupi: Az első nap azt kérdezte, tudom-e, hogy mit kezdek az életemmel, igaz?
Georgia: Igen
Poupi: Talán el tudom magyarázni. Áááámmm.. öm, hogy is hívják azt a fickót, aki kiáll mások elé és himbálja a pélóját össze vissza?
Georgia: Mi Phil bácsinak hívjuk.
Poupi: Mi? Nem! Nem, azok elé áll ki, akik zenélnek.
Georgia: A pálcáját! Óóó az a karmester.
Poupi: Az! Az, karmester. Kimegy, himbálja a pélóját…
Georgia: A pálcát.
Poupi: … és a világ legszebb hangjait csalogatja elő. Ő egészen közelről hallja a zenét. Érzi a csontjaiban. Az én munkám is erre hasonlít. Ott ülök, tekerem a kormányt erre, tekerem a kormányt arra és ez a csodás kép tárul elém. Mindig szép. A táj… mint a fagyott… megfagyott zene. Tudja, mit bírok nagyon?
Georgia: Hogy a magáé a legjobb ülés.
Poupi: Igen.

Ercsusz 

Poupi: Tetszik a szenvedélye a történelem iránt, de mindig csak fölfelé tekint. Nézzen ide…
Georgia: A…a… ööhm
Poupi: Tudom, a cicijét fogom.
Georgia: Ja… jó.

ÁrnyAngyal 

Nem az út számít, hanem hogy kivel teszed meg.

ÁrnyAngyal 

Egyes férfiak önmagukat csalják meg és zárják ki a szeretett nővel való életből.

Jinx_Sniper

Van térerő! Van térerő!
….volt….elveszett…

Aprile 

Maga inkább akadályokat keres, ahelyett, hogy csodákat keresne.

Aprile 

– Keresek valamit.
– Mit?
– A méltóságomat.

Kicsicsillag95 

Georgia: – Ki a sofőröm? Ugye nem Tamien?
Maria: – Nyugi, a sitten ül! A váltótársa, Prokopi.
Georgia: – Az a torzonborz, szőrös alak? Itt áll mögöttem, ugye? Beszél angolul?
Maria: – Nem tudom, beszél-e bárhogy. Lehet, hogy csak egy medve, aki megtanult vezetni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján