Kedvencelte 10

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Sztavrogin

Legszívesebben csak annyit írnék, hogy nézzétek, mert tényleg jó, de első értékelésként azért talán ennél több kellene. Egyszerűen süt erről a sorozatról, hogy akik készítették, azok nagyon jók abban, amit csinálnak. Működik itt is az Orange-recept (a készítők kétharmadának van valami köze az OINTB-hez, általában nem is kevés), de miért is ne működne? Jenji Kohanéknek elég 5 összetett mondatot írniuk, hogy egy addig a háttérben lévő, komikusnak ható karakterből emberi, egyedi személyiséget alkossanak, komoly mélységet adjanak a sztorinak. Az OINTB-t vagy most már a GLOW-t nézve tudod, hogy ha nem is ismered még valakinek a háttértörténetét, van neki. Nem tudom, szerintem ez nagyon humánus felfogás. Itt Sheila esetében különösen szépen megoldásokat választottak. (Ráadásul nagyon értenek ahhoz is, hogy egy karakter elmélyítése ne törje meg az egész sorozat ívét, hangulatát.)
Azért az se mellékes, hogy nagyon jó érzékkel kiválasztott színészekre – a casting is „narancsos” volt amúgy – írhatnak ebben a sorozatban is. Valami azt súgja, hogy a különböző díjkiosztók se fognak elmenni szó nélkül amellett, hogy Marc Maron és Alison Brie mennyire zseniálisak ezekben a szerepekben. Alison Brie több interjúban elmondta, hogy kb. úgy járt a showrunnerök nyakára, mint Ruth tette volna, mert egy ideig egyáltalán nem látták benne azt, ami ehhez a szerephez kellene. Egy ideig nekem is voltak kétségeim, de nem sokáig. Szerintem hihetetlenül érzi ezt a karaktert. Azt pedig szinte alig hiszem el, hogy nem Marc Maronra írták a szerepét. Valami hihetetlenül ő. Kicsit se lepett meg, hogy a forgatáson odament a showrunnerökhöz és elmagyarázta nekik a kokainhasználat elméletét és gyakorlatát. :-) De a többiek is marha jók. Britney Young valami haláli aranyos, Sunita Manit pedig a Mr. Robot óta megnézném valami nagyobb szerepben. Nem jut mindegyikükre elég idő, de talán majd a következő évadokban… Biztos, hogy lesznek.
Szóval tényleg baromi klassz a GLOW. Szórakoztató, nagyon jól megírt, ülnek a poénok, a néhány drámaibb pillanat nem nyomja agyon, de szintén betalál, ezt a ’80-as évek nosztalgiát pedig egyelőre még nem untam meg. A pankrációtól sem kell félni. Azt nem állítom, hogy keresni fogom, de ha véletlenül szembejön egy ilyen meccs valahol, biztos megnézem. (Arról nem is beszélve, hogy szívesen kipróbálnám. :-D) A Liz Flahive-éket megihelető dokumentumfilmet pedig szintén ajánlom! Csak tényleg lehetett volna több rész vagy legalább ezek hosszabbak… Egy-két szereplőre, történetszálra így azért, úgy éreztem, nem jutott elég idő.
Na, de akkor most ettől függetlenül leírom: nézzétek, tényleg jó! :-)

NaNa_88 

Ez az első olyan modern sorozat, vagy akár film, aminél a ’80-as évek világát igazinak érzem. Borzasztóan tudnak kinézni a színészek, mind ruhák, mind haj tekintetében.
A cselekmény részéről pedig szerintem tökéletes összhangban vannak a könnyed jelenetek és a drámai részek. Úgy tud komoly húrokat is megpendíteni, hogy nem éreztem erőltetettnek vagy feleslegesnek. Minden szempontból eléggé jól össze van rakva a sorozat. Akit egy kicsit is birizgál a dolog, szerintem ne habozzon. Megéri.

Mesemondo

Jenji Kohant azért marhára fel lehet ismerni. Általában azért, mert jó.
Nagyon tetszett ez a sorozat. Bájos volt, humoros, élvezhető, remek zenékkel, teljesen őrült jelmezekkel és még őrültebb pillanatokkal, és egy rakás remek színésznővel, akik jól tudtak együtt dolgozni. Volt benne egy csomó nagyon pihent poén, egy csomó szerethető, fura figura, és természetesen a katartikus pillanatok sem maradtak el azért. Külön értékeltem, hogy láthatóan a színészek jó sok munkát beleöltek a birkózásba, mert tényleg ők csinálták a figurákat, és estek is szép nagyokat közben.
Megvettem kilóra, remélem, lesz még belőle több évad…

Zsu 

Érdekes egy sorozat, az biztos. Nehezen rázódtam bele, kellett hozzá pár rész, de utána nem tudtam abbahagyni. A második évad teljesen más lett, de nekem az is tetszik. Nagyon jó poénok vannak benne, ez látszik a kiemelt idézetekben is.

L_Reggie 

1. évad
Ez az évad eléggé 'mehh..' volt… Vígjátékra számítottam, de alig nevettem. Drámának viszont korántsem volt elég komoly. A pankrációs részek tetszettek, de sajnos többnyire olyan érzésem volt hogy nem történik semmi. A vége felé szerencsére felpörögnek az események, és még pár érdekes pillanata is volt, de egyenlőre nem tudom akarom-e folytatni a sorozatot.


Népszerű idézetek

Sztavrogin

Mel: Who are you?
Rhonda: Britannica.
Mel: Because you're British?
Rhonda: No, 'cause I'm smart, like Encyclopedia Britannica.
Mel: Oh. Nerd versus party girl. Classic structure!
Rhonda: Okay. So… maybe I can hit you with my book.
Mel: You can try.
Rhonda [Irtózatos nagyot rávág a combjára]: Like this?
Mel: Ow! Stop hitting me with knowledge!

1. évad 4. rész – The Dusty Spur
2 hozzászólás
Sztavrogin

Rhonda (folytatja a felolvasását a levélnek, miután megnéztek egy képet a levélküldő nemi szervéről): Have you ever read anything by Immanuel Kant? He is my favorite.
Mel: An intellectual sexual predator! You're so lucky!

2. évad 5. rész – Perverts Are People, Too
Sztavrogin

Sam: I mean… you're like Grace Kelly on steroids.

1. évad 2. rész – Slouch. Submit.
Sztavrogin

Ruth: But then, of course, you would come back and defeat me with something all-American and awesome, because you're… blonde.

1. évad 6. rész – This Is One of Those Moments
OlvasóEccarvú

Sheila: There are so many things that I want to do. And become.

3. évad 6. rész – Outward Bound
Sztavrogin

Bash: I can't afford everyone getting injured. (I could afford two more people getting injured.)

2. évad 7. rész – Nothing Shattered
Sztavrogin

Rhonda: Perverts are people, too.

2. évad 5. rész – Perverts Are People, Too
Karola

Ruth: Why does anyone make a stupid, horrible mistake?
Sam: Well, for me…it's usually cause I'm high…or drunk, or someone has done something that make me feel so small and so insecure…Than I have to do something remind myself that I'm exist.

1. évad 5. rész – Debbie Does Something
Sztavrogin

Debbie: You know what the craziest part of this whole mess is? That I actually like wrestling.
Ruth: Really?
Debbie: Yeah. I don't know, it's like I'm back in my body and it doesn't belong to Randy or Mark. And, I don't know, I'm, like, using it for me and I feel like a goddamn superhero.

1. évad 9. rész – The Liberal Chokehold
Sztavrogin

Sam: Look, I don't like you, Strindberg, take that in. Hold on to it. Try not giving a fuck. There's a lot of power in that.

1. évad 2. rész – Slouch. Submit.

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján