Fűrész V (Fűrész V.) (2008) 79

Saw V
92' · amerikai, kanadai · horror 18

A Fűrész-sorozat ötödik filmjében Hoffman látszólag az utolsó életben maradt ember, aki tovább viheti Jigsaw ördögi örökségét. Amikor titka veszélybe kerül, Hoffmann-nak folytatnia kell a vadászatot, hogy elvarrja a szálakat.

Szereposztás

Scott PattersonStrahm ügynök
Tobin BellJigsaw / John Kramer
Costas MandylorMark Hoffman
Betsy RussellJill Tuck
Julie BenzBrit
Meagan GoodLuba
Mark RolstonDan Erickson
Carlo RotaCharles
Greg BrykMallick
Laura GordonAshley

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez is tetszett, látvány is jó volt, ahogy elvarrják a korábbi részekből a szálakat, és elég sok minden kiderült Hoffmanról is. Sajnálom Strahm-ot, ő próbálkozott utána járni a dolgoknak, kideríteni ki áll az egész mögött, de mire mindenre rájött, akkor már késő volt… spoiler A látvány még mindig brutális, izgalmas, kegyetlen, vérengzős, beteges, de még mindig ütős. :-) Jigsaw még mindig a kedvencem. :-D

TribeBubu 

Szép teljesítmény. Na, nem a film, hanem az, hogy a készítők képesek megülni öt lovat egy seggel. Semmi extra nincs benne, semmi újat nem hozott. A sztorit igyekeztek még jobban csűrni-csavarni, de olyan izgalmasra próbálják erőltetni, hogy unalmas az eredmény. Vajon tényleg elkészül a Két pasi meg egy kicsiben poénosan megjósolt Fűrész 33 is?

Zakuro 

Azt hiszem, itt lett csömöröm. Azért a lóf…sznak is van vége, már bocsánat a csúnya kifejezésért.

mandu

A legjobb kikapcsolódás költözködés előtt… :D
Szerintem halálok szempontjából ez a legkreatívabb rész. Imádtam a csavart a vége felé és úgy összességben ez az első számú kedvencem az egész szériából. :3 Az már csak hab a tortán, hogy senki nem kedveli túlzottan a harmadik utáni részeket, így olyan egyedi tumblr csajnak érzem magam, muhahahaha xD

Negative_Singularity 

Az a nagy katarzis, amit a IV. rész után vártam bár elmaradt, de így is színvonalas maradt, ami részben annak köszönhető, hogy nagyon ügyesen, végre kijátszották a kirakó utolsó darabkáit is, és összeállt a teljes kép.
A kijutós játékok – ó, mintha csak móka és kacagás lenne! – most szerintem kissé gyengébbre sikerültek, mintegy mellékes, háttérbe szorult elemeként a filmnek. A hangsúly a nagy összképen volt, úgymond a csavar feloldásán és a magyarázatokon, hogyan jöhetett létre a legendás lábfűrészelős első fűrész-játék, és milyen kapcsolatokat épített ki John, hogy mindezt a rehabilitációs folyamatot művészi szintre emelhesse.
Nekem ez a rész most annyira nem jött be, de szükséges volt, hogy elvarrjon szálakat és megmagyarázza az ok-okozati dolgokat, szóval egyelőre egyáltalán nem éreztem azt, hogy csak és kizárólag azért folytatódik, mert kasszasiker (?) volt az első rész. Ez még rendben volt, a következő résztől viszont már egy kicsit félek, hogy mivel ez a rész teljesen lezárt a múltból mindent, új szálon fog folytatódni a történet, amolyan Fűrész 2.0 stílusban.

Blissenobiarella 

Az immár megszokott színvonalat hozza ez a rész is, a kijutással küzdő öt ember „játékai” kreatívak, és persze most is ott van bennük a filozófia, amitől érdekessé válnak. Viszont az ügy, ami miatt kiérdemelték ezt a büntetést, engem nem győzött meg, ahogyan Scott Patterson nyomozása is egy kicsit uncsi. Az eddigi részek közül talán ez a legkevésbé körömrágós, és a vége sem volt az igazi számomra.


Folytatása

Összehasonlítás

Fűrész


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján