Furcsa pár (Furcsa pár 1.) (1968) 76

The Odd Couple
101' · amerikai · vígjáték

0 díj · 5 jelölés

A Neil Simon világsikerű színdarabjából készült filmben Jack Lemmon és Walter Matthau, az elmúlt években elhunyt, mégis halhatatlan komikus-páros két elvált férfit alakít, akiket az élet viharai egy fedél alá sodornak, Oscar a világ legtrehányabb alakja, Félix a pótcselekvésként gyakorolt… [tovább]

Szereposztás

Jack LemmonFelix Unger
Walter MatthauOscar Madison
John FiedlerVinnie
Herbert EdelmanMurray
David SheinerRoy
Larry HainesSpeed
Monica EvansCecily
Carole ShelleyGwendolyn
Iris AdrianPincérnő
John C. BecherHotelrecepciós
Furcsa pár (1968)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Paramount Pictures

Kedvencelte 17

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus 

Zseniális ez a két pofa. Hülyére röhögtem magam szinte minden mozzanatukon. Eddig valamiért kimaradt az életemből ez a darab, és határozottan nem bánom, hogy megnéztem.

desertangelable 

Valamikor láttam én már ezt a filmet, csak nem nagyon emlékeztem rá, és mivel a napokban eszembe jutott, gondoltam újranézem. Így, hogy újranéztem bizton ki merem jelenteni, hogy szerintem a második része jobb. Sokkal több benne a poén és Oscarnak folyamatosan olyan szövege van benne, hogy szem nem marad szárazon. Annak idején biztos vagyok benne, hogy ez nagyon nagyot szólt, hiszen egy örök érvényű párost adott nekünk, de mostani szemmel nézve, ennél nekem vannak jobb közös filmjeik.

Dexter79

Elképesztő páros. Nagyon viccesek együtt és kiegészítik egymást. Egyáltalán nem lehet rajta észrevenni, hogy 50 éves film, ma is simán megállja a helyét.
A sipítozó szomszéd hölgyek kivételével minden tetszett benne.

dulkap 

Nem mondanám, hogy a kedvenc filmem a legendás párostól, de az is igaz, hogy egy szórakoztató film klasszikusról van szó. Csak ajánlani tudom a a páros és a vígjáték rajongóinak, aki még nem látta.

Kogoro

Nem az a hangosan röhögés vígjáték, de a humora mégis szórakoztató. A Matthau és Lemmon párosa most is zseniális, nem meglepő, hogy számos további filmben dolgoztak együtt.

ChEebor 

Remek vígjáték. Inkább szomorúan humoros, mint az az önfeledten röhögős, de pont ez teszi olyan nagyon jóvá. Helyenként sajnos leül egy kicsit, és egy-két fordulat sem az igazi, de összességében egy remek film.


Folytatása

Összehasonlítás

Furcsa pár


Hasonló filmek címkék alapján