Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020) 19

Preparations to be Together for an Unknown Period of Time
95' · magyar · dráma, romantikus 16

Valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a 40 éves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta… [tovább]

magyar

Képek 5

Szereposztás

Stork NatasaVizy Márta
Bodó ViktorDrexler János
Vilmányi BenettAlex
Nagy ZsoltKriván Barna
Lukáts AndorDr. Fried
Zsurzs Katifülzúgós beteg
Pelsőczy Rékaingatlanközvetítő
Serf EgyedHermann úr
Kelemen József
Peer Krisztiánfőbérlő

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

chibizso

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre egy viszonylag egyszerűnek tűnő mondanivalót képes teljesen kitágítani, megragadni az az mögött rejlő érzelemhullámokat. Az emberi bizonytalanságot, a szerelemből fakadó ellentmondásos érzéseket thrillerszerű narratívába csomagolja, így téve ezeket teljes egészében átélhető és kézzel fogható jelenségekké.

Bővebben: https://roboraptor.24.hu/2020/09/24/felkeszules-meghata…

Ik4r0s

Horvát Lili első filmjével, a Szerdai gyerekkel megmutatta a nyomort, a kiszolgáltatottságot, az elveszettséget. Egy olyan helyet tárt fel, ahol nem nagyon akarsz élni és a legkevésbé sem akarod felnevelni a gyerekedet. Tette mindezt úgy, hogy közben az egésznek a közepére egy fiatal lányt helyezett, akinek az anyasággal is meg kellett küzdenie, a számos más, szociális probléma mellett. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre esetén szintén egy nőt helyezett a cselekmény sűrűjébe, miközben a szerelemről mesélt.

Márta az Egyesült Államokban dolgozó idegsebész, aki az egyik orvosi konferencián összeismerkedik egy Magyarországról jövő „kollégájával”. Meg is beszélnek egy hónappal későbbi találkozót a Szabadság-híd pesti hídfőjénél, viszont a férfi nem jön el a randevúra. A nő számon is akarja kérni, de legnagyobb döbbenetére szerelme, Drexler János azt állítja, hogy soha életében nem látta őt. Főhősnőnk mindent elkövet, hogy bebizonyítsa ennek az ellentétét.

A kritika folytatását itt találod: https://www.kritizator.hu/szeretnem-ha-szeretnenek/


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján