Felelősségük teljes tudatában (1992) 9

Consenting Adults
99' · amerikai · dráma, thriller, krimi 16

Richard Parker, reklámzeneszerző és felesége, Priscilla békésen éli a fiatal újgazdagok mindennapi életét. Az sem zavarja őket túlzottan, hogy házasságuk válságba jutott, s munkájuk sem lelkesíti őket. A nyomasztóan szürke hétköznapok közel hozzák őket szomszédaikhoz. Parker nemcsak… [tovább]

Szereposztás

Kevin KlineRichard Parker
Mary Elizabeth MastrantonioPriscilla Parker
Kevin SpaceyEddy Otis
Rebecca MillerKay Otis
Forest WhitakerDavid Duttonville
E.G. MarshallGeorge Gordon
Kimberly McCulloughLori Parker
Hirdetés

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Riccah 

Két ülésben néztem végig, de nem volt nehéz visszarázódni a hangulatába. Kevin Spacey egy pszichopata, ő az egész film elementáris mozgatórugója. A film itt-ott kiszámítható, egyszerűbb a vonalvezetése, ennek ellenére mégis élveztem. :-) Mik meg nem fogalmazódnak és cselekvésre nem jutnak némelyekben… A magyar címe különösen hívogató és velős. :-)

Emerson 

Ez is egy olyan film, amit elég egyszer látni és utána várhatsz 10-15-20 évet az újranézéssel, úgyis mindenre emlékszel. Arra, hogy Kline karaktere mekkora tejbetök volt, hogy Spacey egy pszichopata állat, Mastrantonio meg egy irritáló frigid tyúk. A sztori meg egy Dahl koppintás csak kicsit feltupírozva. Megmagyarázhatatlan, hogy mégis miért tetszik. De biztos újranézem még.

desertangelable 

Emlékeztem erre a filmre a kilencvenes évekből, illetve csak a címére, de arra nagyon. Sőt ez a cserélgetős rész is megvolt, de azt nem tudtam, hogy ténylegesen miről szól a film, úgyhogy nagyon kellemes meglepetés ért. Véleményem szerinte egy kicsit izgalmasabbra is meg lehetett volna csinálni, egy kicsit kidolgozottabb részletekkel és nagyobb színészi játékkal, de így is élvezhető volt, és váratlan. Sajnos Kevin Spavey-re az utóbbi idők eseményei miatt már nem tudok úgy nézni, mint régen, ami nyilván minden film értékéből valamit elvesz, amiben játszik, ennek ellenére mégis ajánlom a filmet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján