Fehér leander (2002) 54

White Oleander
109' · amerikai · dráma 12

Ingrid gyönyörű, szenvedélyes nő, aki egyedül neveli 15 éves kislányát. Egy szép napon felbukkan egy férfi is az életében és a nő minden szenvedélyével beleveti magát az új szerelembe. Amikor rádöbben, hogy kihasználták, becsapták és darabokra törték a szívét, Ingrid kedvenc virágából, a fehér… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Michelle PfeifferIngrid Magnussen
Alison LohmanAstrid Magnussen
Noah WyleMark Richards
Renée ZellwegerClaire Richards
Billy ConnollyBarry Kolker
Scott Allan CampbellBill Greenway
Robin WrightStarr
Patrick FugitPaul Trout
Cole HauserRay
Stephen RootMichael

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

3 csillagot akartam adni pár jó fricska és egy egészen tűrhető kidolgozás miatt, de (sajnos) nem visz rá a lélek. Mondanám, hogy jók a színészi játékok, de… de nem. :'D Bár végülis, ha az volt a cél, hogy lehozzanak az életről, akkor tényleg jó volt…

A filmnek se eleje, se vége, se közepe… Annyi a lényege, hogy anyuci börtönbe megy így a lánynak egyedül kell boldogulnia. Nevelőszülőktől nevelőszülőkig majd az intézetben is. Az elején még tudja is sajnálni az ember a lányt – hiszen hahó, az anyja börtönbe kerül és vége az eddigi életének –, de ez a sajnálat iszonyatosan hamar elszáll. spoiler Egyszerre viselkedik hisztis kisgyerekként (ami szerintem valahol érthető hiszen talán 15 körül van amikor az anyját bezárják?) és egy ótvar kis …-ként. A végén (meg az elején is amúgy) pedig képes leb-szni az anyját, hogy a saját képére nevelte. De hát jó ég, ennek a csajnak egy önálló gondolata nem volt még! Saját stílusa se volt… Oké, hogy különböző embereknél kötött ki és szeretett volna maradni, tehát meg próbál beilleszkedni és alkalmazkodni… De az hogy egyik nap még kiskatólikus hithű szüzike spoiler másnap meg már egy lázadó punk… Há ilyen a világban nincs….

Illetve olyan szinten rossz a történetmesélés, hogy az már szörnyű!! Oké, nem lehet minden filmben kiírni, hogy 'fél év múlva' vagy akármi… De hogy abszolút nem figyelnek arra, hogy elmondják hány nap telt el, az már übergáz… Onnan lehetett tudni hol járunk, mikor megszólal a végefele az ügyvéd (?) nő, hogy ”nehéz időszakon vagy túl, három év alatt, három család”… De annyira nonsense volt, hogy kb olyan érzése volt az embernek, mintha csak maximum 1-2 hét telt volna el…. Annyi se. Minden nagyobb cselekedett egy nap.

Egy szó mint száz: Rémes. Az idő múlása egyáltalán nem egyértelmű. Benyögik, hogy ennyi idő telt el, hidd el… Színészek, kidolgozás, látványvilág, amúgy még tűrhető is. De én maradok az egy csillagnál, mert így is indokolatlanul magas százalékon áll…

Bár… Lehet csak annyi a baj, hogy nem vagyok egy művészfilm-szakértő.. Kitudja?

Nikkincs

Hihetetlenül kemény film ez, nem tudtam, mire vállalkozom. Gyomorgörcs végig, meg kattogó gondolatok a mérgező anya-lánya kapcsolatokról. Tényleg a saját képmásunkra formáljuk a gyermekeinket? Hol a határ a szeretet és a zsarnokoskodás között? Michelle Pfeiffer brillírozik a szerepében, de Alison Lohman is méltó párja lett.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

– Elfogadtad Krisztust személyes megváltódként?
– Nem baj az, ha valaki keresztény!
– Teljesen meghibbantál? Hogy történhetett? Én neveltelek, nem egy rakás büdös lábú bibliás! Neked önállóan kell gondolkodnod!
– Ez nem igaz! A magad képére formáltál. És talán nem is jó önállóan gondolkodni. Daniels atya szerint gonosz…
– Gonosz? Ha önállóan gondolkodni bűn, akkor minden művész bűnös. Ez a véleményed?

MrsCumberbatch 

– Jézus adna egy esélyt!
– Hát én nem vagyok Jézus. Egy kicsit sem…

virrasztó

Ingrid: Don't attach yourself to anyone, who shows you the least bit of attention because you're lonely. Loneliness is the human condition. No one is ever going to fill that space.

virrasztó

Ingrid: Love humiliates you. Hatred cradles you.

virrasztó

Astrid: There's nothing wrong with being a christian.
Ingrid: Are you out of your mind?

virrasztó

Take my advice and stay away from broken people.


Hasonló filmek címkék alapján