Elrabolva 2 (Elrabolva 2.) (2012) 166

Taken 2
91' · francia, amerikai · akció, thriller, krimi 16

0 díj · 1 jelölés

Két évvel lánya elrablását követően Bryan Mills, a vérprofi volt CIA-ügynök Isztambulba utazik egy biztonsági munka miatt, ahová magával viszi a lányát, Kimet és volt feleségét, Leonore-t is. A halottaikat gyászoló albán maffia bosszút esküszik, és Mills családjára ismét lecsapnak. A tapasztalt… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Liam NeesonBryan Mills
Maggie GraceKim
Famke JanssenLenore
Luke GrimesJamie
Leland OrserSam
Rade SerbedzijaMurad
Alain FiglarzSuko
Jon GriesCasey
D. B. SweeneyBernie
Olivier RabourdinJean-Claude
Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Érdekes film, egy kicsit még jobban is tetszett az elsőnél. Bár az tuti, hogy nem lesz az egyik kedvencem. Van benne izgalom akció, és türhető színészek. Ugyanaz az alapsztori, de most spoiler Érdekes…

Zsófia

Nem rossz, de az első után azért gyengébb. Az akciójelenetekben időnként annyira sok a vágás, hogy elszédültem tőle. Azt gondolnánk, ha itt már megvolt vica-versa az elrablás lezárul a történet, de tudjuk, hogy van még egy rész. Kíváncsi vagyok, mit kaphatok még, mert a cselekményben már itt is voltak önismétlések/üresjáratok, és mivel a film szerkezete ugyanúgy épült fel, mint az első, kevésbé volt izgalmas is.

KillerCat

Nem lett rossz film,de a sikere mindenképp az első résznek köszönhető. Ha Neesonnak nem állna ilyen jól a szerep, az egész film nem sokat érne és nagyon okos döntésként nem is változtattak rajta semmit. A történetből viszont hiányzik a feszültség, nem érezni, hogy lenne tétje az egésznek, ráadásul most a rossz fiúknak az előző résszel ellentétben van „arca”, a rutinos, de semmi extra teljesítményt nem nyújtó Rade Serbedzija képében. Ráadásul Maggie Grace szerepének megnövelése óriási baklövés, mert az eddig sem kifejezetten szimpatikus karakter, most még irritálóbb.

Annie04

Édes gumicukor, hogy lehetett egy jó filmnek ilyen pocsék folytatást írni? Még a történet hagyján, de a kidolgozás borzalmas. A dialógusok is elég borzasztóak, de az akciórészek, amiket igazán szeretek, annyira kiábrándítóan meglettek vágva, hogy teljesen élvezhetetlenek lettek.
Egy szó mint száz, ez egy borzalmas folytatás.

4 hozzászólás
mandu

Ez nagyon jó volt… *sarcasm*
Mondjuk tény, hogy jobban élveztem, mint az első részt…

viky0222

Sokan mondják, hogy ez a rész gyengébb, mint az előző, én viszont ugyan úgy szeretm. Ennek viszont az is lehet az oka, hogy ezt láttam először. :D Na mindegy, nekem tetszik, és hozza számomra a megszokott izgalmat is.

Negative_Singularity 

Tipikusan az a film, amit mindig megnézek, ha adják a tv-ben. Nem tudom, mi tapaszt oda a képernyő elé, hiszen nem egyszer láttam már (az első résszel egyetemben), de sikerül újra meg újra végigizgulnom. Határozottan jó film.

Gothic01 

Még nagyobb kedvencem lett, mint az első rész. Habár ezúttal Bryan, illetve a volt felesége az, akik megmentésre szorulnak, mégis ismét az ő tudása húz ki mindenkit a slamasztikából. Telefonon keresztül közvetíti az instrukciókat a lányának, aki ezeknek köszönhetően megtalálja és fegyvert juttat hozzá. Bryan ismét megcsillogtatja a tudását, köpni nyelni nem tudtam, hogy mikből határolta be, szintén egy totál idegen városban, hogy hol is lehet. Az akciójelenetekre ismét nem lehetett panasz, mindent megtettek a készítők, hogy látványosak és izgalmasak legyenek. A bűnözők úgy ugráltak a tetőknél meg a lépcsőknél, hogy csak néztem xD A főszereplőnek, Bryan-nek megmaradt az a stílusa, amit az Elrabolva 1-ben megszerettem, szintén volt pár jó beszólása. Például a taxis menekülésnél. Ami Lenore-t illeti, megint nem ő volt az a szereplő, aki olyan rengeteget hozzátett volna az eseményekhez. Ő csak úgy… volt… Az albán papában volt valami, amit viszont bírtam. Az ember pont ilyennek képzel el egy vérbeli maffiafőnököt. Rade Serbedzija rendesen kitett magáért :)
Bővebben
http://goodbye-agony.blogspot.com/2016/03/takenelrabolv…

Cholito

Nem tudom eldönteni, hogy melyik tetszett joban, ez, vagy az első rész, ezért egyenlő csillagokat adtam. Megható, hátborzongató és minden ilyesmi. :)

Koksa

Gyengébb volt mint az első rész, de ettől függetlenül tetszett , bár néhány résznél hangosan felröhögtem.


Folytatása

Összehasonlítás

Elrabolva


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján