Elrabolva 2 (Elrabolva 2.) (2012) 203

Taken 2
91' · francia, amerikai · akció, thriller, krimi 16

0 díj · 1 jelölés

Két évvel lánya elrablását követően Bryan Mills, a vérprofi volt CIA-ügynök Isztambulba utazik egy biztonsági munka miatt, ahová magával viszi a lányát, Kimet és volt feleségét, Leonore-t is. A halottaikat gyászoló albán maffia bosszút esküszik, és Mills családjára ismét lecsapnak. A tapasztalt… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Liam NeesonBryan Mills
Maggie GraceKim
Famke JanssenLenore
Luke GrimesJamie
Leland OrserSam
Rade SerbedzijaMurad
Alain FiglarzSuko
Jon GriesCasey
D. B. SweeneyBernie
Olivier RabourdinJean-Claude

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Érdekes film, egy kicsit még jobban is tetszett az elsőnél. Bár az tuti, hogy nem lesz az egyik kedvencem. Van benne izgalom akció, és türhető színészek. Ugyanaz az alapsztori, de most spoiler Érdekes…

Zsófia 

Nem rossz, de az első után azért gyengébb. Az akciójelenetekben időnként annyira sok a vágás, hogy elszédültem tőle. Azt gondolnánk, ha itt már megvolt vica-versa az elrablás lezárul a történet, de tudjuk, hogy van még egy rész. Kíváncsi vagyok, mit kaphatok még, mert a cselekményben már itt is voltak önismétlések/üresjáratok, és mivel a film szerkezete ugyanúgy épült fel, mint az első, kevésbé volt izgalmas is.

balagesh

Én ezt a részt bírom a legkevésbé. Nem szeretem, hogy az elején szöszögnek és körülményeskednek, mert igazából különösebben nincs történet, csak kis érzékenyítés a szereplőkről. Apu izgulós, kényszeres, a lány végre komoly kapcsolatba kezd, Anyunak meg épp nehéz. Aztán Isztambulban meg beindul az akció, és repeszt előre. Az legalább jó, de LN-t a legkevésbé sem ellenpontozza senki (Rade itt nem sok sót eszik), még csak fordulatot se tettek a történetbe. De ettől még ez is feszes, Liam Neeson teljesen oké (Rade is oké, csak dimenziómentes). Összességében ha lesallangolom, akkor egy jó akciófilm 40%-a van meg. Igen, 60% hiányzik. Közben a zene is iszonyat minimálfelületes, a legnagyobb meg, hogy az enyhén zsúfolt Isztambul közepén nekiállnak gránátokat dobálni, mintha pusztában…
De azért ezt a részt is bírom.

KillerCat

Nem lett rossz film,de a sikere mindenképp az első résznek köszönhető. Ha Neesonnak nem állna ilyen jól a szerep, az egész film nem sokat érne és nagyon okos döntésként nem is változtattak rajta semmit. A történetből viszont hiányzik a feszültség, nem érezni, hogy lenne tétje az egésznek, ráadásul most a rossz fiúknak az előző résszel ellentétben van „arca”, a rutinos, de semmi extra teljesítményt nem nyújtó Rade Serbedzija képében. Ráadásul Maggie Grace szerepének megnövelése óriási baklövés, mert az eddig sem kifejezetten szimpatikus karakter, most még irritálóbb.

Hippoforaccus 

Haveri nyomásra kezdtem el nézni ezt is, meg az első részét, de mint előre sejtettem, sablonos és unalmas történet.

Annie04

Édes gumicukor, hogy lehetett egy jó filmnek ilyen pocsék folytatást írni? Még a történet hagyján, de a kidolgozás borzalmas. A dialógusok is elég borzasztóak, de az akciórészek, amiket igazán szeretek, annyira kiábrándítóan meglettek vágva, hogy teljesen élvezhetetlenek lettek.
Egy szó mint száz, ez egy borzalmas folytatás.

4 hozzászólás
mandu 

Ez nagyon jó volt… *sarcasm*
Mondjuk tény, hogy jobban élveztem, mint az első részt…

viky0222 

Sokan mondják, hogy ez a rész gyengébb, mint az előző, én viszont ugyan úgy szeretm. Ennek viszont az is lehet az oka, hogy ezt láttam először. :D Na mindegy, nekem tetszik, és hozza számomra a megszokott izgalmat is.

Negative_Singularity

Tipikusan az a film, amit mindig megnézek, ha adják a tv-ben. Nem tudom, mi tapaszt oda a képernyő elé, hiszen nem egyszer láttam már (az első résszel egyetemben), de sikerül újra meg újra végigizgulnom. Határozottan jó film.

Cholito

Nem tudom eldönteni, hogy melyik tetszett joban, ez, vagy az első rész, ezért egyenlő csillagokat adtam. Megható, hátborzongató és minden ilyesmi. :)


Folytatása

Összehasonlítás

Elrabolva


Hasonló filmek címkék alapján