Elrabolt világ (2019) 11

Captive State
109' · amerikai · sci-fi, thriller 16

Egy évtizeddel az UFO-megszállás után vagyunk Chicago-ban. A Földön egy újfajta diktatórikus rendszer alakult ki. Az új társadalomban rengeteg olyan ember van, aki segít fenntartani az idegen lények által felépített államot, de azért bőven akadnak lázadók is.

angol
magyar

Szereposztás

Madeline BrewerRula
Alan RuckRittenhouse
D. B. SweeneyLevitt
James RansoneEllison
Ben DanielsDaniel
Ashton SandersGabriel
Kiki LayneCarrie
Lizzy LeighFan
Kevin J. O'ConnorKermode
Kevin DunnIgoe rendőrfőnök

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

kvázimozi

TL;DR – Séf salátája. Mesteri fortéllyal készült izgalmas ízvilágot ígér, holott csak más ételek készítésekor kimaradt zöldségek és vagdalványok keveréke, némi extra fűszerezéssel.

Alapvetően izgalmas megközelítés a már közel tíz éve idegen irányítás alatt álló földi élet; biztató volt az egyetemes harag és elkeseredettség érzékeltetése mellett, a jelenlegihez hasonló abnormalitással tömegesen elfogadott politikai vakítás történetbe varrása, mely rögtön több szinten működő gondolatgépezetet sejtetett. A legelső (autós) jelenet egy reálisabb, Legenda Vagyok, vagy Az Ember Gyermeke szerű hangulatot árasztott, az egészen az alagút végére érkező sokkoló oltás pillanatáig, csak aztán a béna, ijesztgető és ötlettelen grafitsündisznóélien (és megvalósítása) rögtön visszakapcsolt két-három sebességgel.

Az első kb. 40 perc alatt vagy egy tucatnyi szereplő biztosan bemutatásra került, emiatt egy hamar szinte követhetetlenné vált számomra a cselekmény (mostanáig nem tudom eldönteni, ki volt a főszereplő). Bár az ellenállás fontos üzenetének célba juttatása bizonyára fontos momentum, de közel sem biztos, hogy megért ennyi játékidőt – pláne, ha az üzenet, a film mechanikájának szempontjából szinte értelmetlen és felesleges spoiler.

A színkép (és cinematography) kissé egysíkú, nappal zord és kontúros, éjjel dinamikátlan és túlszaturált és mintha minden jelenetet, érezhetően egy-egy másik film hangulata inspirálta volna (pl. spoiler) de ettől még jól állt neki, nincs gond a film küllemével; a választott helyszínek és azok dekorációja, a casting és a zenék is jó ízlésre utalnak (nekem a Half-Life 2 uralom alatt álló City 17 atmoszférája is számtalanszor visszaköszönt általa).

Forgatókönyv, vágás és rendezés terén ömlik a vér: túl sok szereplő, még több kameraszög, s még annál is több kibontatlan/befejezetlen szál; bugyutaságok a történetben, fake drama (a'la konstans shakycam), pont a fontosabb részeknél zsírszegény alakítások, na meg egy fájdalmas és illetlen hoppon maradás a végén.

Nem örültem, hogy (nem) láttam (a filmet).

Ám de, ahogy kb. évtizedenként mindössze egy-két igazán jó alkotás készül a témában, az a néhány iszonyatosan hangulatos jelenet azért megfogott magának, hiába csak pár perc a filmből; talán ezek miatt egyszer még újra is nézném, de összességében, így sajnos meglehetősen kevés volt. Kár érte!

Ui.: földönkívűli embertelnyomó gonoszéshatalmas szuperintelligenciavagy, miértkell azűrhajódnak lineárispályán előbbfelgyorsulnia, majdteljesen megállniaés csakazután felszállniainnen ?? eztsem értemés nemis hiszemhogy vanneki értelmeegyáltalán

Blair_Irwin

Nem értem.
A story jó lett volna. Az UFO-k is.
De valahogy nem jött össze…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján