Életvonat (1998) 35

Train of Life · Train de vie
103' · francia, holland, belga, román, izraeli · dráma, vígjáték, háborús

1941 egyik estéjén Shlomo, a falu bolondja világrengető hírekkel tér haza: a nácik a szomszédos települések összes zsidó lakóját ismeretlen helyre deportálják. Az ő falujuk a következő a listán. Az öregek tanácsa a rabbi vezetésével még aznap este összeül, hogy megvitassák, hogyan menthetnék meg… [tovább]

francia

Szereposztás

Lionel AbelanskiShlomo
Michel MullerYossi
Johan LeysenSchmecht
Agathe de La FontaineEsther

Kedvencelte 10

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

krlany 

Zseniális, groteszk, fanyar. Amolyan … nehéz és megrázó téma abszurd és könnyed, némileg kifigurázó feldolgozása… már amennyire lehet. Mindenesetre; nácik, zsidók, humor.

zeana 

Igazán szórakoztató, pozitív csengésű holokauszt film. Órási karakterek, humoros párbeszédek és jó zene jellemzi a filmet. Amikor a cigányok és a zsidók le akarják muzsikálni és táncolni a másikat, az valmai fantasztikus! Többször is megnéztem a jelenetet.

Erős közepes.

eve58 

Számomra ez a film a maga nemében a fekete humorával, a zseniális szinészi játékkal, a zenéjével és az abszurd, mégis szerethető történetével – beleértve a filmvégi csavart is – abszolút No1.
Egyébként olvastam valahol, hogy Shlomo szerepére eredetileg Roberto Begninit kérték fel (jelzem jó is lett volna ő is), de nem vállalta, viszont ezekután vihargyorsan kijött az „Élet szép”-pel…érdekes… Volt is ebből némi jogi hercehurca.


Népszerű idézetek

zeana 

Van isten, nincs isten, mit számít az? -De ember van-e?

eve58 

Istenem, miért a férfiak uralkodnak a világon?
És miért egy bolond mutatja az utat nekik?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján