Bors (1969–1972) 20

Az I. világháború végén Oroszországban a bolsevikok, fehérek és anarchisták között folyik a harc, az ott rekedt magyar katonák sok kaland és furfang árán igyekeznek haza. Hol a fehérek, hol az anarchisták foglyai lesznek, míg végül cirkuszi társulatnak adják ki magukat és így sikerül… [tovább]

Képek 24

Szereposztás

Sztankay IstvánBors Máté
Antal ImreDániel Ede
Bujtor IstvánZentay Dezső
Koncz GáborOrmándy Oszkár
Gobbi HildaPiri néni
Zenthe FerencErnőfy százados
Kern AndrásSurányi
Garas DezsőDe Maule
Szegedi ErikaZita bárónő
Tyll AttilaBáró Rédey Gusztáv

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Ismét fontos megjegyezni, hogy a korát számításba kell venni, hiszen mai szemmel túl kommunista, sok helyen kifejezetten túl orosz, és persze ami akkoriban félkomoly volt, az ma már majdnem paródiának látszik. Persze a színészek teszik nézhetővé, olyan nagy nevek jönnek szembe a képernyőn, mint Sztankay istván, Antal Imre, Gobbi Hilda, vagy akár Zenthe Ferenc. De a kedvenceim a rosszfiúk, akiket Bujtor István és Koncz Gábor alakítanak, legendás szövegük ("Megcsíptük, Oszi!") pedig ma is többé-kevésbé része hazánk szállóigéinek.
Tulajdonképp inkább amolyan (kizárólag) filmtörténeti lenyomatként, kuriózumként lehet élvezni, de úgy azért rendben van.

Bazil

Én elsősorban Dezső és Oszi szállóigévé vált szövege – „Ezt megcsíptük Oszi!” – és Bujtor miatt kezdtem el nézni. De aztán leesett az állam, na nem a zseniális részek miatt, hanem pont ellenkezőleg. Inkább paródiaként fogtam föl, például Gobbi Hilda, mint kommunista akcióhős azért valami, nem?


Hasonló filmek címkék alapján