Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Chriss 

Teljesen véletlenül kezdtem el nézni ezt a sorozatot. Nem is tudom, hol kezdjem. Igazából az marasztalt a képernyő előtt, hogy kedvenc seiyuum adta a főszereplő, Hannah hangját. Maga a karakter sem volt rossz, talán a legértékelhetőbb az egész anime alatt. De anime ez egyáltalán? Az animáció kidolgozottságára nem lehet panasz, viszont a történet mégis belefullad a vizuális effektekbe. A szereplők mozgása darabos, szaggatott, nem olyan, mint a többi animénél. Hagyományos opening és ending nincsen. Nagyon nagyon érződik az egészen, hogy videójáték-adaptáció, ezt el sem próbálták titkolni előlünk. És engem totálisan kizökkentett ez a sok CGI. No de nézzük a történetet… végigvezetnek minket a hét főbűnön, de annyira erőltetettre sikerült egy-kettő ábrázolása, például a kapzsiság és az irigység, hogy csak a fejemet fogtam. Indokolatlanok voltak ezek a cselekedetek, és így elvesztették drámai súlyukat is. Tudom én, mit akartak kihozni ebből, de hát az nem jött össze, mert a sorozat egy hatalmas öngóllal zárul. Nesze neked mondanivaló. Szájbarágják nekünk az igazságokat, amit már ezerszer hallhattunk, láthattunk ennél sokkal indirektebb formában is. Ha a bosszú éltet, a végén te magad is szörnyeteggé válsz. Sarkítva ez lenne a lényeg. A héjat lefejtve sima darálós sztori mitikus lényekkel, sok vérrel és eléggé naturalista felhanggal, ami akkor kezd érdekessé válni, mikor már vége a finálénak. Egyszer meg lehet nézni, de annyira maradandó élményt bennem nem hagyott.

Nympha17 

Ez 3D animációs dolog továbbra sem jön be annyira, de tény hogy van, amit nagyon szépen kiviteleztek.
Nekem az egész nagyon hasonlított a Berserk nevű animera, tehát egy ahhoz hasonló sötét, véres, néhol már undorító történetet kell elképzelni, rengeteg tragédiával. Az emberi természet legsötétebb részére világítanak rá a küldetések, nem véletlen, hogy részek a Hét főbűn valamelyike köré csoportosulnak.
Ethan számomra elég egysíkú volt, és azon kívül, hogy a pofonokat jól állta, sokat nem csinált, ha nincs a „segédje” már az első rész végén kipurcant volna. :P
Annak aki ismeri a játékot, valószínűleg nem lesz újdonság a befejezés, de engem nagy meglepetésként ért. Ötletes volt az biztos.

Kiskakukk 

Na jó, ennek így az égvilágon semmi értelme…
Jó nagy marhaság a történet és pont ott kezd izgalmas lenni, ahol vége van a sorozatnak.
Gonolom ez egy kedvcsináló akart lenni a játékhoz, hát, ha ezt látom először, valószínűleg hozzá se szagolok…

Két nagy bajom volt vele:
1. Ezzel az ocsmány cgi animációval csinálták meg a karaktereket, egyszerűen ronda és zavaró, élvezhetetlenné teszi az egészet.
2. A főszereplő nulla tapasztalattal lesz ilyen sárkányölő f.szagyerek.

Játszottam a játékkal (annak is ugyanilyen idétlen a története) és örültem volna, ha a főszereplő Ethan nem sima 'warrior', hanem valami más figura lesz, mondjuk 'mystic knight'…. Eh, mindegy. (Amúgy a 'sorcerer' kaszt a legmenőbb.)

Summa summarum: béna, inkább nézzetek mást vagy játsszatok a játékkal, ha csípitek az rpg-t.

2 hozzászólás
ftamas 

Nem rossz történet, még ha elég negatív is. Telis-tele szörnyűségekkel és halállal.


Népszerű idézetek

Nympha17 

Sárkány: Az ember úgy tesz, mintha erkölcsös lenne, ám a legalantasabb ösztönök vezérlik.

1. évad 7. rész – Kevélység

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján