Derült égből apu (2016) 118

Two Is a Family · Demain tout commence
115' · francia, egyesült királysági · dráma, vígjáték 12

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt… [tovább]

francia · angol

Szereposztás

Omar SySamuel
Clémence PoésyKristin
Antoine BertrandBernie
Gloria ColstonGloria
Ashley WaltersLowell
Clémentine CélariéSamantha
Anna CottisMiss Appleton
Raphael von BlumenthalTom
Raquel Cassidytanárnő
Howard Crossleybíró

További szereplők

Kedvencelte 30

Várólistára tette 148


Kiemelt értékelések

gazibla

Aztaaaa! Nagy hatású film. Nincs értékelés, amely leírná mennyire jó ez a film. Nézzétek.

Dreamer_

Azt gondoltam, hogy egy kis cuki apja-lánya vígjáték, de annál több♥ a végét meg nem bírtam sírás nélkül. :')
(kedvencekről nem tudok normális értékelést írni)

MrsCumberbatch 

Már jó ideje terveztem megnézni, végre sikerült. Kedves aranyos film volt. Sam szíve hatalmas. spoiler Berni imádnivaló volt. Sajnálom, hogy nem talált párt. Kristin pedig… Sok gusztustalan női karaktert láttam már és találkoztam személyesen de ez a szívtelen riherongy nagyon magasan vezet. spoiler

4 hozzászólás
ÁrnyAngyal 

Úristen! Azt sem tudom mit is írjak. Ez egyszerűen gyönyörű volt :') Annyira a hatása alatt vagyok most hogy fogalmam sincs mit mondjak, csak szomorú vagyok hogy ez történt és dühös Kristinre. Komolyan, azt a nőt legszívesebben kidobnám a 11.-ről és őt nem várná lent semmi ;) Hogy lehet egy anya ilyen kegyetlen? Egyáltalán mit gondolt, 8 évre felszívódik aztán megint visszatérhet csak úgy az életükbe és elviheti Glot?
Na de mindegy is. Rá felesleges volt betűt pocsékolnom. Viszont Glo egy olyan fantasztikus ember, hogy jobb sorsot érdemelt ennél. Persze végülis minden jól alakult a végén, de mégis, annyi sok felesleges ember van a földön, ő megérdemelte volna az ő életük minden cseppjét :') az apjával együtt persze. Mert a borsót meg a héját aztán nem szabadna szétválasztani.

Little_Monster

Jó alapanyaghoz adjunk egy adag Omar Syt és nem lehet csalódás a vége. A film témája nem újdonság, viszont sikerült olyan bájosan kivitelezni, hogy még akkor sem untam, mikor tudtam, hogy mi fog történni. A karakterek jók, működik a kémia, az a londoni lakás pedig maga a csoda, már csak azért is jó volt nézni, mert elképzeltem, milyen lehet egy ilyen helyen felnőni egy olyan apával, aki gyerek tudott maradni. Nagyon tetszett, annak ellenére is, hogy Kristin karaktere jóval ellenszenvesebb volt számomra, mint ami a filmtől elvárható lett volna.

Eszter_Lina24

Omar Sy♥♥♥…a neve azt hiszem mindent elmond.
Imádom ezt a történetet.
Kristin…hát őt inkább hagyjuk…
Samuel ♥ csodálatos apa
Nekem is nagyon jó apa jutott, de Sam…♥♥
Omar Sy egyetlen filmjében se csalódtam még, mind szívhez szóló, csodálatos üzenettel és mellesleg nagyon jól játszik.
Na hát szóval még a hatása alatt vagyok :)

piciszusz 

Ezer éve nem láttam ennyire cuki filmet. Imádtuk.

Lex 

Ismét egy csodás film Omar Sy-vel a főszerepben. Nagyon szép történet volt és teljesen kiszámíthatatlan. Én egyébként azt hittem, hogy vígjáték lesz, és annak is indult, de aztán végül átcsapott drámába, és nem is maradtak szárazon a szemeim. Nagyon örülök, hogy megnéztem és csak ajánlani tudom.

Sunshine 

Hogy én mennyire utálom a francia filmekben, hogy folyton a könnyeimmel küzdök a végén! (Oké, vannak kivételek pl. Luc miatt, de hirtelen inkább szomorkás sztorikat tudnék sorolni).
Látom, hogy a No se aceptan devoluciones remakeje, azt nem láttam, de ha annak is ilyen a vége… nem is fogom.
Egyébként egy szerethető film, szerethető karakterekkel, és egy-egy meglepő fordulattal. A könnyekkel együtt örülök, hogy nem vitték el cuki, mézes-mázos irányba a sztorit.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Lowell: Nazson szeretni francia.
Samuel: Tessék?
Lowell: A francia, nazson szeretni.
Samuel: Á, haha ez jó, nyilván az országot, értem már. De szeretni nazson egész Francia, vagy egy konkrét területét szeretni nazson?
Lowell: Mi?
Samuel: Például én szeretni nagyon Francia déli részét. Dö záusz.
Lowell: The 'záusz'?
Samuel: Igen, the záusz, a tengernél, tudod.
Lowell: Oh, right, the south!
Samuel: Ja, én is ezt mondtam. Mi olyan vicces?
Lowell nevetve: 'Dö záusz' good, good.
Samuel: Ja gút, gút. Dugulj már el. Kinyírom.

1 hozzászólás
Bogesxd 

Vannak nehezebb próbatételek is, mint tanítani arra, hogy aki fél valamitől, az hagyja, hogy a a félelem uralja az életét. Azt is mondta, hogy a félelem egy állat, és hogy egy állatot meg lehet szelídíteni vagy meg lehet ölni.

Bogesxd 

Vannak nehezebb próbatételek is, mint kilenc évesen leugrani egy szikláról. Mióta Gloria belépett az életembe, összeszedtem a bátorságom, hogy leugorjak a mélybe. Megtanított rá, hogy ne féljek a haláltól, inkább éljem az életet. És hogy egy taxira adott 20 eurós lehet a kulcs a teljes boldogsághoz.

Sunshine 

Nincs tökéletes anya, vagy ideális apa. Megtesszük, amit tudunk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján