Cursed: Átkozott (2020–) 72

Az Arthur-legenda újraértelmezése, amelyben Nimue a zsoldos Arthurral összefogva indul Merlin felkutatására, hogy átadjanak neki egy ősi kardot.

angol
Angol · Magyar

Képek 19

Szereposztás

Rob DayPaladin harcos
Katherine LangfordNimue
Nicki VickeryPaladin
Jermaine AllenTusk
Bella DayneRed Spear
Jasper JacobSir Borley
Matt StokoeGawain
Richard D. MyersSkye
Bernardo Santoskatona
Lucas Antoine Starretskereskedő

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Theana 

Rettenetesen untam egy idő után. Feladtam a nyugati sorozatokat, amiknek van egy cuki shipje, hatásvadász jelenetekkel bombázzák a nézőt és kiüresedett párbeszédeket írnak a karaktereknek, de mikor megláttam Katherine-t, gondoltam, egy próbát megér, plusz érdekesnek tűnt az újfajta megközelítése a mondakörnek. A sztori érdekes és van benne potenciál, a jelmezek és maga a látványvilág is szép, a középkorról szóló filmekhez hűen naturalista, viszont a karakterek felszínesek vagy annyira önérzetesek, hogy teljesen elszűkül a látásmódjuk. A párbeszédek nagy része üres nagy szavakból áll, szimplán elvesztettem az érdeklődésem a második rész után.
Nimue: spoiler.
Arthur: spoiler
Gawain: spoiler. Hüp.
Merlin: a legszimpatikusabb karakter az egész sorozatban, spoiler. Nekem ez lélektanilag kevés.
Az egyházi személyekre no comment, ezek csak még jobban elősegítik az ítéletet a középkori kereszténységgel szemben, Arthur nővérében láttam még fantáziát, de spoiler.

Elnézést, ha túl szarkasztikus vagyok, de ez nekem kevés a szép képi világ és jó zene mellé, pedig valahol éreztem, hogy ezt várhatom. Ha a karaktereket nem csak a felszínen kapargatták volna, hanem kicsit emberibbé is teszik, már sokkal élvezetesebb lenne. De így csak megy a többi közé.

Samantha

Az alapötlet jó, a színészek jók, a látvány szép, az átvezető animációk ötletesek, de nekem ez a sorozat baromi unalmas. Kár érte pedig. Talán később adok neki egy új esélyt.

K_A_Hikari

Igazából kiszúrtam a premierek között, gondoltam, akkor belenézek. Ebből az lett, hogy a TV előtt ragadtam, és másfél nap alatt ledaráltam a 10 részt. Még úgyis, hogy nem estem hasra tőle, és nem érzem magam lenyűgözve, sőt, alig vártam, hogy vége legyen. De bakker, valami miatt mégis nézette magát. Úgyhogy jó szívű vagyok a csilagozással.

Echo

Komolyan nem tudom eldönteni,h ki volt a hülyèbb Nimue vagy Arthur. Annyira idegesített ez a két karakter,h a kedvem is elment a sorozattól. Pedig a történetet nagyon élveztem, még a kis logikátlan jeleneteken is. spoiler

A vége izgalmas lett és nagyon várom a folytatást. Remélem Nimue végre összeszedi magát és egy kicsit kevesebbet hisztizik.

phantomoftardis 

Az alapötlet nagyon jó, érdekes feldolgozása az Artúr mondakörnek. Ámde számomra ez a sorozat túlságosan el lett nyújtva. Egész egyszerűen nem tudta fenntartani a figyelmemet, számomra sok volt benne a csapongás és a csavar (ami alap esetben nem rossz, ha maga a csavar jó…de itt vagy nagyon elcsépelt vagy kiszámítható vagy felesleges volt). Remélem, hogy ha lesz második évad, akkorra „összeszedi magát” egy kicsit a sorozat, mert nagyon jó is tudna lenni.

MrsCumberbatch 

Tömören és röviden: Ez egy nagy csalódás.

Hosszabban: Tetszett az eleje, tetszett az alapsztori és még a kidolgozás (lassú, zord, sötét) is kibirható lett volna, ha….

…jobbak lettek volna a színészek (főleg a főszereplő). Arról nem is beszélve hogy kb a sorozat 90%-ában olyan érzésem volt mintha egy rossz pornót néznék mert minden nyögés, sohajtás, sikítás olyan erőltetett és olyan mű volt, mintha egy ponró utószinkronizálását játszották volna be..

A szörnyű intróról nem is beszélve. Szintén mintegy rossz pornó intrója..

Lali 

Kicsit ilyen is, olyan is, kicsit se ilyen, se olyan.
Nincs egy saját erős világa, sodrása.
Ugyanakkor alapvetően szimpatikus, nézhető sorozat.
Jó volt a különféle tündérnépek bemutatása, érdekes volt az Arthur mondakör teljes átgyurmázása, és persze tetszett a főszereplőnő is. :-)
Merlin figurája – karaktere, megformálása és a története – újszerű, ötletes.
Végül is nem rossz, vannak jó részek benne, de összességében nem egy húzó sorozat.

pizza42

Magáról az Arthur-legendáról nem láttam filmet, szóval így alapjában vágom ezt a kardos sztorit, de a sorozat engem megfogott a női főszereplővel, főleg hogy Katherine Langford az. Tetszett ez a boszorkányos-mágiás ötlet, a karaktereket jól kitalálták és eljátszották. A sztori szerintem jó lett, ezekkel a paladinokkal, ők a tökéletes ellenségek, mindenkit megölnek könyörtelenül és még korhű is ez az egész hit és boszorkányüldözés.

Aurora97 

Hát nem egészen erre számítottam. Az alapötlet nagyon jó volt, a látvány világ lenyűgöző, a színészek is jók voltak, de mégis valahogy a történet annyira hosszúra el lett nyújtva néhol, hogy legtöbbször unatkoztam. Persze a vérfürdők megvoltak, és minden részben volt valami ami fordulatnak számított, de ha nem lett volna Merlin karaktere akkor nem néztem volna végig az évadot. spoiler

tündérróka

Hát, akárki akármit mond, engem egészen magába szippant, elvarázsol ez a sorozat: a tündérek világa izgalmas, gyönyörű és az üldöztetésüket borzalmas végigkövetni. Egy fantáziadús és nagy-nagy sztori kezdetét látom benne. Szerintem van jövője. A színészeket imádom, Katherine ügyes benne, Gustaf mint Merlin az abszolút kedvencem, Pym pedig halálaranyos. Őszintén remélem, hogy nem kaszálják el, én kíváncsi vagyok, még mit hoznak ki belőle.


Népszerű idézetek

alice_kingsley

Any fool can die. Living takes imagination.

1. évad 9. rész – Mérgek
Everrie 

Kaze: Akik nem kételkednek, azok csak szerepet játszanak.

1. évad 7. rész – Hozzad hát a sört!
Theana 

Merlin: Meghalni bárki tud, az élethez képzelőerő kell!

1. évad 9. rész – Mérgek
Theana 

Arthur: I have seen a naked woman before.
Nimue: We're all very impressed.

1. évad 5. rész – A csatlakozás

Hasonló filmek címkék alapján