Csábítás (2017) 119

The Beguiled
93' · amerikai · dráma, thriller, western 16

1 díj · 1 jelölés

Egy sebesült déli katona az amerikai polgárháború idején egy lányinernátusba kerül, ahol belopja magát szinte az összes lány szívébe, és ezzel egymás ellen fordítja őket.

angol · magyar
angol · magyar

Képek 11

Szereposztás

Colin FarrellJohn McBurney
Elle FanningAlicia
Nicole KidmanMartha Farnsworth
Kirsten DunstEdwina Morrow
Oona LaurenceAmy
Addison RieckeMarie
Wayne PéreCaptain
Emma HowardEmily
Angourie RiceJane
Wayne PéreCaptain
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 221


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Nem néztem trailereket, csupán képek és a szereposztás alapján bólintottam rá, mikor havernőm elhívott rá. Valami intrikás, szappanoperába illő, mindenki, mindenkinek keresztbe tesz alapú romantikus drámára számítottam és vicces módon annak is indult, majd egy szép csavarral teljesen más irányba vitték el a sztorit. A baj csak az, hogy onnantól egysíkú lett és kiszámítható. Rebivel is beszéltük, hogy még mi is jobb befejezést írtunk volna neki, tehát végeredményben ez csupán egy kihagyott ziccer lett. Egyszer persze bőven nézhető, de másodjára már nem képviselne értéket.

Nicole88 

Ó istenem, hogy hogy lehet így elb@aszni egy ilyen sztorit?? o_O
Én teljesen másra számítottam…
Sokkal több rejlik ebben a történetben, vagyis többet ki lehetett volna belőle hozni.
A rendezés csapnivaló volt… a lényeges részek úgy érzem kimaradtak, végig kellett „vakoskodni” az egészet, ide-oda állítgattam a laptopot, hogy lássak is valamit.
A szereplők arcát, mimikáját sokszor nem is lehetett kivenni…
Kár érte :-(

2 hozzászólás
Kornel_Wolfe 

Ó, az a fehér oszlopos déli udvarház! És a kosztümök, a környezet, a kor… szőröstül-bőröstül imádom ezt az érát. Sajnos ez nem elég ahhoz, hogy most boldog legyek és hét csillagnál többet adjak, ami nem a szereplők és nem maga a történet hibája. A készítőknek még a szemmeresztgetős homályt is elnéztem volna, ami a helyszíneken leledzett, ha nem ennyire lagymatag az egész film. Mi mindent ki lehetett volna hozni belőle!… Zokogok.

Osli75 

Engem nem igazán győzött meg. Sötét és lapos film volt. A témáról sokkal jobbat lehetett volna csinálni. Az egyetlen dolog ami lenyűgözött benne, mikor a kerti fákon át beszűrődik a napsugár. Az csodálatos volt. De egy filmnek nem ez kellene legyen a csúcspontja.

brena

Van 3 hires szinesz es veluk el lehet mindent adni?!?!!?hat mi volt ez mar megint?!most komolyan….ki vagyok akadva, raadasul az Ujra Otthon utan neztuk es az se tetszett…a kosztumok szepek voltak..ennyi..semmi nem jott at..

csipkecica

Hát.. Az előzetes alapján sokkal jobbat vártam. A történet kidolgozatlan, pedig az alapötlet tök jó, ebből egy lélektani, sokkal lassabban folyó drámát kellett volna csinálni. Nagyon gyorsan haladt, el van kapkodva, semmi finomság, semmi kibontás nincs. Ilyen „elefánt a porcelánboltban” érzésem volt, amerikaiak ritkán tudnak érzéssel nyúlni egy filmhez, (már ebben a kategóriában,), de azért van egy-két zseniális filmjük. Hát ez nem az. Ahol vége lett, annak kellett volna a közepének lennie kb a sztoriban. Na mindegy is, csakhát tényleg jobbat vártam, mert szeptember 7 szülinapom volt, és pont akkor volt a premier, szóval úgy éreztem ezt meg kell néznem. Nicole Kidman valahogy engem úgy irritál..

sophie 

Hibátlan szakmunka. Nem találsz egy hajtincset, egy ruhaszegélyt, egy fák között beszűrődő napfényhasábót, ami ne lenne a helyén.
Minden bizonnyal az az érzelmileg túlfűtött (az a történjenmárvégrevalami-féle) állapot késztette a rendezőt arra, hogy ezt a történetet (újra) elővegye, láttunk már tőle ilyesmit. Egy leányneveldében vagyunk, az erdő mélyén, zárt ajtók mögött, közben dúl a polgárháború, aki mehetett, az már elment innen, a többiek pedig szeretnének menni, de nagyon. Szigorú rend van egyébként, már amennyire öt leánykát szigorúan kellene fogni.
Kevés a szereplő, abból is néhány egymondatos statisztafigura, de mindnek megvan a maga drámája. Kb mintha egy színházi kamaradarab lenne. A figyelmet sokszor eltereli a történet, a központi figura mégis csak a főnökasszony, a márványarcú szobor, aki időnként mégiscsak kiesik a szerepéből, hogy aztán egy perc alatt eszéhez térjen, és még nyilvánvalóbbak legyenek a mélyben lappangó érzelmek. Szembetűnő pl hogyan változik Nicole Kidman arca, olvasni lehet belőle.

5 hozzászólás
lollynymph

Tetszett, tetszett… De nem ütött akkorát, mint amennyire vártam. Az tagadhatatlan, hogy az atmoszférája nagyon jó, a ruhák, a ház, az egész díszlet gyönyörű. A lezárás viszont (és talán önmagában a történet sem) nekem nem hozott akkora katarzist, nem volt elég súlya, ha lehet így mondani. Sok dolgot indokolatlanul elnagyoltnak vagy kidolgozatlannak éreztem. Viszont színészek terén sokat javított a film, főleg, hogy Colin Farrell azért valljuk be, vizuális élménynek sem utolsó és körülbelül én is így reagálnék, ha betoppanna hozzám.
Nem tudom, hogy újranézem-e később, még hagyom egy kicsit emésztődni. (Amiatt viszont mindenképp megérte megnézni, hogy kiderüljön, hogy elvileg nagyon hasonlítok Elle Fanningra, aminél csodásabb bókot nehezen tudok elképzelni.)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján