Kedvencelte 12

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

fayakezdet 

Nem is értem eddig miért nem hallottam erről a filmről, egy időben sok ilyen témájú filmet néztem. David Bowie miatt néztem meg. Ha ő felőle közelítem meg akkor is remek alkotás, de nem ez a fő vonal.. Nyilván vannak sokkal jobb filmek is ilyen témában, mégis nagy hatással volt rám. Nem is tudom mit írhatnék róla.. mielőtt megnéztem olvastam róla kritikákat és szinte csak dicsérték, gondoltam persze.. biztos nem lehet ilyen jó, hát de!

ÁrnyékVirág

Zseniális film, mindegy, hogy olvastad-e a könyvet vagy nem. A gyerekszereplők nagyon nagyon hitelesen alakítják a szerepüket. #nem lennék a szüleik helyében#
A zenei aláfestés is szuper, a hangulat pedig olyan film noir-os. Megrázó, felkavaró, helyenként undorító, de végig magával ragadó.

Winterspell

Erősen lehangoló film, ezen még David Bowie sem tudott segíteni a vörös kabátjában (igaz, a film második feléből már teljesen kimarad, de a stáblistánál csak felcsendül a "Heroes").
A színészi alakítások rendben vannak, pláne hogy ilyen fiatalok ilyen letaglózó témájú filmben játszanak. A hangulat szintén el lett találva. Amiért levontam egy csillagot, az az angol szinkron. Nekem szinte teljesen élettelennek és oda nem illőnek tűnt. A másik csillag a főhősnő azon döntése miatt ment, mert elajándékozta a Bowie feliratú dzsekijét, amit manapság már aranyáron lehet csak kapni.

2 hozzászólás
Ágnes_Apró

(Még nem olvastam a könyvet.)
Ebben a témában még soha nem volt rám film ekkora hatással. A drogprevenciós programok részének kellene lennie ennek a filmnek a vetítése, majd utána meghallgatni néhány interjút azzal a nővel, akiről ez a történet szól. Brutálisan valóságos az egész. Egy berlini kirándulás előtt pedig különösen megrázó. Egyébként meg pont nem számít a helyszín, ezért is ilyen ijesztő…


Hasonló filmek címkék alapján