Candlefordi kisasszonyok (2008–2011) 23

Lark Rise to Candleford
53' · egyesült királysági · dráma, sorozat 12
4 évad · 40 rész

A BBC feldolgozásában készült sorozat Flora Thompson három könyvéből készült ("Lark Rise", „Over To Candleford” és "Candleford Green"), amely az írónő saját gyermekkori és ifjú évein alapul. A sorozat szívmelengetően ábrázolja a XIX. század végi viktoriánus Angliát néhány kis vidéki város és… [tovább]

Képek 15

Szereposztás

Olivia HallinanLaura Timmins
Julia SawalhaDorcas Lane
Claudie BlakleyEmma Timmins
Fergus DrysdaleFrank Timmins
Ben AldridgeDaniel Parish
John DagleishAlf Arless
Mark HeapThomas Brown
Karl JohnsonTwister Turrill
Linda BassettQueenie Turrill
Matilda ZieglerPearl Pratt

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Nagyon szeretem a BBC angol sorozatokat, ez is tetszett. Illetve az első két évad volt jó igazán, a harmadik gyengébben kezdett, a végére érdekesebbé tették. Kicsit talán Jane Austenre hasonlít, van benne csipkelődés, humor is. Nem olyan kegyetlenül szatirikus, mint a Hiúság vására, inkább bájos történetek jó színészekkel.
Látom, ez is egy könyvből készült, azt nem ismertem és valószínűleg már nem olvasom el, bár lehet érdekes. Még hátravan egy rövidke negyedik évad, azért megnézem, talán lesznek jó lezárások, de kár volt ennyire elhúzni-szerintem.

Dreamer_ 

Nagyon szeretem ennek a sorozatnak a nyugodt hangulatát, az emberek összetartását, a vicces szereplőket, a bölcs gondolatokat az életről. Daniel Parish az „egyetlen gyengém.” :)
+ Mindenhova kellene egy bölcs Queenie és egy szókimondó Robert Timmins!

Dorka 

A terhességem vége felé kezdtem el nézni, daráltam is. Jó volt abba a világba belebújni kicsit. Bár Laurát nem kedveltem meg különösebben, de voltak más szimpatikus szereplők szép számban. Természetesen Alf :) És Minnie is, szigorúan eredeti hanggal. Szegény lány magyar hanggal rém bugyuta lett. Nem egyszerű és naiv, hanem idegesítő és bugyuta. Jó, néha angolul is sok volt már, de azért nagyon szerethető karakter. Meg Danielt is megkedveltem, és teljesen értettem Laura dilemmáját közte és Fisher között, meg az anyja is találóan fogalmazta meg a dilemmát.
Viszont Brendan Coyle itt sem alakított egy túl szimpatikus figurát, ahogy sajnos a Downton Abbey-ben sem sikerült nagyon megkedvelnem.
Le tudtam volna élni az életemet nélküle, de azért kedves, jó sorozat, ajánlom.

1 hozzászólás
Amrita

Szívből sajnálom, hogy ezt is befejeztük.
(De megszereztük a könyvet és alig várjuk, hogy visszatérhessünk Laura világába! Külön öröm számomra, hogy a filmből hiányolt gyerekkor a könyvben alaposan ki van fejtve).
Félig már láttam magyarul, most angolul végignéztük az egészet. Bár hirtelen kellett befejezniük, nekem nem volt hiányérzetem a végére.
Ha meghallottam a sorozat zenéjét, már úgy éreztem, most valami különleges fog történni, és úgy is volt. Bölcs, elgondolkoztató, mindig ad egy jó beszélgetéstémát. Külön szerettem benne a rengeteg hiedelmet, a boszorkányok, kísértetek magától értetődő beilleszkedését a bicikli és a közeledő vasút mellé.
A figurák szerethetőek és humorosak, emberiek, hitelesek. Ó, és gyönyörűek a nők ruhái. Ez aztán egy igazán fontos szempont – számomra. Bocs. :D Na de igazán, folyton lesnem kellett, mit hord Dorcas és Laura.

Kontra_Judit 

Az első rész megnézése után, kétségeim vannak, most valahogy túl lassú cselekményű…vagy csak elszoktam a 19. századi életstílustól.


Népszerű idézetek

Dreamer_ 

Én egyáltalán nem félek, hogy kifogyok a szeretetből!

Dreamer_ 

Csak egyvalamit tudok a nőkről, hogy halvány gőzöm sincs, hogy működnek!

Dreamer_ 

A barátságot, uram, ki kell érdemelni! Nem megvenni!

Dreamer_ 

Nem tudok máshol lenni! Nyugtalan vagyok maga nélkül, magával pedig zavarban!

1 hozzászólás
Dreamer_ 

(…) én úgy gondolom, hogy a szegény ember lelke és elméje legalább annyira értékes, mint a gazdagé!

Dreamer_ 

Az emberek minél jobban próbálják elrejteni az igazságot, annál fájdalmasabb a lelepleződés.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján