Bye Bye Man: A rettegés neve (2016) 70

The Bye Bye Man
90' · amerikai · thriller, horror 16

Amikor három diák beköltözik egy hangulatos, ódon házba nem messze az egyetemüktől, nem is sejtik, milyen hátborzongató titkokkal kell szembenézniük. Először furcsa érmékre, később egy baljóslatú üzenetre bukkannak egy éjjeliszekrény fiókjában. Majd miután szeánszot tartanak a házban, elszabadul… [tovább]

angol

Szereposztás

Douglas SmithElliot
Lucien LaviscountJohn
Cressida BonasSasha
Doug JonesThe Bye Bye Man
Michael TruccoVirgil
Faye DunawayWidow Redmon
Erica TremblayAlice
Carrie-Anne MossShaw detektív

Kedvencelte 3

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez akkora nagy marhaság, nem is inkább egy f.szság. XD Nem való a horrorok közé az tuti, mert ahhoz nagyon ritka gyenge egy film. A szereplők végig idegesítőek voltak, a kislány legalább cuki volt, de a többiek… Az egész rém sztori egy ordas nagy baromság. Még ijesztő se, se nem borzongató, leginkább olyan semmilyen. A hangulat inkább szánalmas, mint feszült, se nem fordulatos a cselekmény egyáltalán nincs benne semmi izgalom, nem is pörgős, leginkább olyan, mintha csak összecsapták az egészet, hogy lesz, ami lesz alapon, de annyira logikátlan lett az egész… Ennél sokkal jobban is ki lehetett volna dolgozni, ha nem csapták volna össze, mert a filmnek, se eleje, se közepe, se vége. A lezárása is egy baromság volt. De legalább a kislány cuki volt. XD

2 hozzászólás
Marcsi0603 

Nem is volt ez olyan rossz, mint az IMDb értékelés alapján vártam. Persze klisés, mint a fene, de azt már eléggé megszoktam, és végre ennyi idő után kaptam egy olyan gonoszt, akinek van kutyája. Eddig számtalanszor kérdeztem magamban, mit csinál a szellem/démon/akármi abban az időben, amikor épp nem kísért, Bye Bye Mannél megvan a válasz. Nekem valahogy mindig is sokkal szimpatikusabbak voltak a kutyatartók.

2 hozzászólás
molly_

Maga az ötlet jó lett volna, miszerint Bye Bye Man-t az tartja életben, ha beszélnek róla, vagy akár csak gondolnak rá. Jó oké, nem túl fantáziadús, de na. Kíváncsi voltam, vajon hogy a fenébe fogják ezt megoldani a szereplők – mert ugye minél kevésbé akarsz valamire gondolni, annál biztosabb hogy egész nap az jár a fejedben. :D
Elfogadom, ha egy horrorban előfordulnak klisék, mert hát ebben a műfajban tényleg nehéz újat alkotni, amire azt mondhatjuk hogy egyedi. A gond csak az, hogy még a paráztatós jeleneteknél is szétuntam az agyam, Bye Bye Man minden, csak nem félelmetes, a magyar szinkron és a karakterek meg az idegeimre mentek. Ha nagyon unatkozol és nincs semmi más, akkor egyszer nézős filmnek elmegy, de ne várj tőle sokat, és készülj fel hogy bár „horror”, de szivárványos pónikról meg vattacukrokról fogsz álmodni utána este. :)

Liza 

Annak ellenére, hogy elég alacsony értékelésekkel rendelkezik, én meg akartam nézni, mert érdekesnek találtam az ötletet, hogy valakit az tart életben, hogy gondolnak rá, amit meg mind tudunk, hogy minél inkább próbálsz valamire nem gondolni, annál inkább a fejedben marad. Eleinte nem is értettem, hogy mi lesz a baj, jónak indult, a szereplők szimpatikusak voltak, az Elliott gyerek meg különösen jól játszott, mondjuk a szerelmi háromszög már felesleges volt, de még el is néztem volna. Tehát a feléig volt egy kissé klisés, de pörgős és érdekes horror, ami onnantól totál összecsapottnak hat. Elliott haverjainak nem volt több dolga, mint meztelenkedni és köhögni, így a munka piszkos része Elliottra maradt és a nézőre, hogy értetlenkedjen: én értem, hogy kifizették a bérleti díjat, de ha egy démon terrorizál, akkor csak kiköltözöl, nem? És mióta visznek gyerekeket házibuliba?
Na mindegy, gondoltam Bye Bye Man még érdekes lehet, de szegény kb annyira ijesztő, mint egy csapat kölyökkutya, de a saját vadászkutyája se para, feltéve ha az ember nem fél a ritka rossz CGI animációktól. Egyébként én ilyet még nem láttam, de a címszereplő komoly háromszor jelent meg, összességében max 1 percet volt képernyőn, így elég nehéz lenne félni tőle. Igazándiból mostanáig nem vagyok benne biztos, hogy a filmnek nem-e inkább az volt a lényege, hogy egy érdekes pszichológia jelenséget mutasson be, hogy az emberek egymást paráztatták és nem Bye Bye Man miatt volt minden, de az utolsó jelenet ezt totál megcáfolta. Úgyhogy az elejéért meg azért jár az öt csillag, mert végre egy főgonosz kutyával!

Farkas_Évi

Horrornak gyenge, de egy esti csöndes szobában, mikor egyedül te vagy fenn és mindenki alszik annak elmegy.
Nem, akkor sem jó, de jobb, mint a semmi :)
Én horror fanatikus vagyok, de ez minden volt csak horror nem. Annyira kiszámítható volt egy csomó minden, hogy hihetetlen. A legjobb az a felakasztott ruha volt. Már az elején mondtam, hogy spoiler
Nem gondoltam volna, hogy pont spoiler Én jobban örültem volna, ha Elliot az.
Biztosan nehéz lehet az, amikor már a saját szemednek sem hihetsz, mert minden amit igaznak hiszel az csak képzelgés.
Egyszer nézhető film volt.

julcseee 

Ahhoz képest hogy mennyire nagyon sok negatív értékelése van, és az IMDB-n is brutál alacsony számot kapott, egyáltalán nem volt ez olyan rossz. Persze, tele van klisével, az ijesztegetés leginkább a hanghatások miatt volt, és a legvégén sem lepődtem meg annyira, és mégis tetszett. De lehet csak azért mert nulla levárással ültünk be. Azért "Triniti"n (Carrie-Anne Moss) meglepődtünk hogy szerepel benne :)

2 hozzászólás
FalcoAmelia

Tömény szenvedés.
Logikát ne keressen benne senki, mert az nincs benne.
Rakat lócitrom.

balika88

Erős Oculus utánérzésem volt a film közben.. Egyszer nézős film, de annak viszont jó :-) Aki kemény horrorra számít, az meg se nézze, attól ez messze van :-)

AsesinaReina

Az eleje egész jó, parázós, de a közepétől nagyon összecsapottnak tűnik. Kár érte. :(

multhinkmedia

Számomra pozitív csalódás volt, főleg negatív véleményeket olvastam róla.
Tetszett, hogy végre egy új és jól összerakott lényt kaptunk, amiből kevés érkezik minden évben a műfajban. Klisék valóban vannak benne, de az ilyen jellegű misztikus nyomozásokat nehéz úgy összerakni, hogy minden tekintetben új legyen.
Főleg azoknak ajánlom, akik nem egy brutális, hanem egy rejtélyes horrora vágynak.


Népszerű idézetek

Liza 

– Bye Bye Man is not real. It is just something that is in our heads.
– That is real. Ideas are real.


Hasonló filmek címkék alapján