Kedvencelte 7

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

snowden

Ritkán találni olyan sorozatot, ami ennyire érzékeny módon képes a vallás és a hit alapvető kérdéséhez viszonyulni, számomra talán a Leftovers volt még az, ami hasonló minőséget hozott. A Broken azért jóval lassabb, csendesebb és mélyebbre is megy. Bár nem nélkülözi a humort (van valami furán optimista hangvétele), de ez a 6 rész elég komoly érzelmi hullámvasút is: nem egyszer képes úgy igazán meggyötörni az embert. Sean Bean a pap alakjában amúgy kb. élete szerepét játssza, elképesztő, mennyire felépítette ezt a karaktert. A többiekre sem lehet panasz, a forgatókönyv mellett a színészi munka az, ami abszolút kiemelkedővé teszi ezt a sorozatot. Talán túl nagyok voltak az elvárások, mindenesetre a zárást illetően azért maradt egy kis hiányérzet… szó sincs arról, hogy gyengén sikerült volna, inkább az előző epizódok tették hihetetlenül magasra a lécet. Ezzel együtt is nagyon ajánlom a Brokent azoknak, akik valami mélyreható, baromi érzékeny sorozatot keresnek. Látni kell, nem mindennapi alkotás.

Riccah

Nem tudom miért, de szeretek papokról drámai filmeket vagy sorozatokat nézni. Számomra érdekes, hogy valaki, aki annyi mindent megtagadott magától a hitéért, hogyan viselkedik és gondolkodik x év távlatából, hogy marad a víz felszínén, hogy csak a hite van, amiből a környezete is táplálkozik.

Érdekes volt ez a sorozat, Sean Bean szerintem jó választás volt, pedig annyira nem szívelem az urat. :-) Jó látni, hogy viszonylag hétköznapi problémákkal dolgozik és, hogy apró hibákból, elhallgatásokból, jellembeli gyengeségekből micsoda hegyeket lehet összehordani rövid időn belül.


Hasonló filmek címkék alapján