A muskétások (2014–2016) 41

The Musketeers
52' · angol · kaland, dráma, sorozat 12 !
3 évad · 30 rész

Alexandre Dumas Három testőr regényének legújabb adaptációja, amely csak alapjaiban támaszkodik az eredeti regényre és a mester karaktereit felhasználva mesél új történetet.

A történet elején az ifjú D'Artagnan az atyjával Párizsba tart, mikor a férfit egy fogadóban meggyilkolják. Ekkor… [tovább]

angol

Képek 135

Szereposztás

Luke PasqualinoD'Artagnan
Tom BurkeAthos
Santiago CabreraAramis
Howard CharlesPorthos
Peter CapaldiRichelieu bíboros
Marc WarrenRochefort
Tamla KariConstance Bonacieux
Maimie McCoyMilady de Winter
Alexandra DowlingAnna királyné
Ryan GageXIII. Lajos király

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

krlany 

Imádom Dumas-sztoriját, és az első évadot nagyon bírtam… De ez a második évad már feladta a leckét. Túl sok volt benne minden, és túl kevés Dumas… és utáltam, hogy epizódcentrikusra csinálták, ezért is kellett oly sok mindent beléjük zsúfolni, ami a lényeget ölte ki belőle, és a hangulatától fosztotta meg… és még egy rendes bál sem volt benne… Azért még mindig jó, de nem azért néz az ember szívesen kosztümös filmeket, hogy csak akciót nézzen, hanem az adott kor miatt is… ruhák, ékszerek, helyek, életmód, és találmányok… itt csak fel-alá rohangálás volt, mint valami mérgezett egér… remélem a harmadik évad e téren színvonalasabb lesz…

Constance

Mindig mosolyogtam azokon, akik annyira szerelmesek lesznek egy sorozatba, hogy még a legutolsó stábtag nevét is tudják. Tavaly a karma úgy érezte, eljött az én időm és ez a mosolygás vágott vissza a Musketeers első epizódjainak képkockáival. Mert el kell ismernem, hogy úgy megszerettem ezt a sorozatot, ahogy egyik másikat sem. Függője lettem.
Nincs olyan dolog, amit ne szeretnék benne, még a gyengébb epizódokban is találok olyat, ami miatt imádom. Kalandban nincs hiány, a jelmezek zseniálisak, a zene frenetikus és még a Dumas-féle humor is megtalálható benne. A szereplők is hatalmas kedvenceim lettek az eddigi két évad alatt.
Igaz, hogy nem a könyvekből készült, csak annak alapján, de nekem nagyon bejött az átgondolás.

2 hozzászólás
Márta_Péterffy 

Szeretem Dumas műveit, elfogultan csillagoztam. Az első 2 évad nagyon tetszett, annak ellenére, hogy eléggé átírták az eredetit. Azért a modernizálás nem ártott, elég sodró és szórakoztató lett a sorozat.
A harmadik évad gyengeségét feledtették a színészi alakítások.

Mesemondo

Nyilván főképp eye candy, de hozza a Három Testőr klasszikus alaphangulatát, a pofátlan vagánysággal, remek vívó koreográfiákkal, szerelemmel és intrikákkal együtt. A jelmezek zseniálisak, nem korhűek, de kit érdekel, a nyálam is elcsöppent egy-két ruhától. Az utolsó évad sztorija kiritkán aluli, gyakorlatilag hang nélkül is nézhető, de az első kettő nagyon élvezhető volt.

Vágó_Orsi

Az első évaddal végeztem. Igazából tetszett, pörgős volt, izgalmas, a karakterek szerethetőek, az storyk is jól össze voltak rakva. Csak az a sok kavarás meg szenvelgés! Nem állítom, hogy tökéletes, de laza, könnyed, kosztümös, kicsit romantikus, nagyon is kalandos: szóval jó szívvel ajánlom a műfaj kedvelőinek ;)

EeNii

Nem igazán szeretem a kosztümös filmeket, de ez egyszerűen fantasztikus! Továbbá rengeteg feldolgozása készült ennek a történetnek, mégis ez az egyik olyan, ami teljesen lekenyerezett.

Kicsicsillag95 

Anno, még mikor a 2. évada ment kezdtem el elsőre nézni, és rögtön beszippantott. Pár nap alatt le is daráltam a részeket, amik akkor kint voltak. Csak várva az új részekre valahogy elfelejtődött a folytatása a sok sorozat tengerében amit nézek. Viszont szerencsére múltkor pont megakadt megint a szemem rajta, és rögtön eszembe is jutott mennyire tetszett nekem ez sori. Szerencsére, mostanra pedig már ki is jött az összes része (bár kicsit sajnálom, hogy csak 3 évados). Ahogy elkezdtem elölről nézni, egyből ugyanúgy beszippantott mint régen. A történet bár már senkit nem lep meg mégis izgalmas, kalandos és érdekes, a humor is pont jól van adagolva. A szereplők pedig ritka szerethetőek. Egyedül a király karaktere irritáló helyenként, de még ő is elviselhető. Constance és D'Artagnan szerelmi szenvedése is már idegesítő egy idő után, de az elején nagyon kedveltem őket. Viszont a 3 testőrt, vagyis inkább 4-et mindegyiküket szerettem. Kedvencet nem is tudnék választani, mindegyiküket más-más dolog miatt imádtam. Viszont legjobban a testvériesség tetszett közöttük, hogy bármilyen körülmények között kiállnak egymásért, még akkor is ha épp utálják egymást. Azt hiszem pont ez az amiért sokan köztük én is szeretik ezt a történetet. Az utolsó évad sajnos kicsit kapkodósra sikeredett, Porthos szerelmi szála kb. a semmiből jött egy rész alatt, ezen hibák miatt vontam le azt az 1 csillagot. De ezek semmit nem vesznek el abból amiért szeretem ezt a sorozatot. Ilyenkor merül fel bennem mindig a gondolat, hogy sort kéne már keríteni Dumas regényére. Bátran ajánlom mindenkinek, az egyik ha nem a legjobb 3 testőr feldolgozás, nálam biztos újranézős.


Népszerű idézetek

vvn_e

Constance: I'm a woman, D'Artagnan. A woman in a world built for men.

Aramis: Nothing more we can do for him.
Porthos: No point all of us getting arrested.
Aramis: He knows the musketeer motto: „Every man for himself!”

(1x2 Sleight of Hand)

vvn_e

Constance: Surrender, monsieur.
Vargas: You bring women to fight your battles?
Constance: Perhaps I bring men to fight mine.

Suzette: [seductively] Has anyone ever told you you've got lovely eyes?
Aramis: The captain mentioned it only this morning.

(1x2 Sleight of Hand)

D'Artagnan: Er, what's this?
Jailer: Mutton stew.
D'Artagnan: [pulling a dead mouse from the bowl] Mutton is the one that goes „baa” and has wool on it.

(1x2 Sleight of Hand)

Aramis: My parents always hoped I ended up in a place like this.
Athos: They wanted you to become a nun?
Aramis: [chuckles] A priest!
Athos: Why didn't you?
Aramis: [walks swiftly to the window with a pistol] 'Cause I found out I was better at dispatching people to hell! [shoots]

(1x9 Knight Takes Queen)

Mentafagyi

Mind az igazságot keressük, csak nem egy helyen.

Aramis: [after Constance has slapped him] God! I love that in a woman.
Porthos: What, passion?
Aramis: [grinning] Violence.

(1x2 Sleight of Hand)

Richelieu: Do you ever wonder what is to come after this life?
Milady de Winter: Never. The kingdom of heaven is a dream. Our only life is here.
Richelieu: Pure heresy.
Milady de Winter: Well, why don't you burn me?
Richelieu: I won't. But be careful. One day someone else might. I've done terrible things. My account with God is not yet balanced. I am afraid that if I die I shall go to hell.
Milady de Winter: We're already in hell. Don't you recognise it?

(1x7 A Rebellious Woman)

vvn_e

D'Artagnan: Miért hívják a helyet Csodák Udvarának?
Athos: Mert több vak nyeri itt vissza a látását és több nyomorék az épségét, mint ahánnyal Jézus csodát tett.


Hasonló filmek címkék alapján