Kedvencelte 2

Várólistára tette 219


Kiemelt értékelések

christine 

Bedobták ezt a három szőke ciklont, s hogy ha valamit csinálsz filmnézés közben, akkor esélytelen, hogy az első kettőt meg tudod különböztetni.
Hangulat elég monoton volt ez is, sokkal kreatívabban, élvezhetőbben is meg lehetett volna csinálni, semmi szín nem volt benne, viszont pont azt adta át, ami ennek a szakmának a hátoldala, a fekete része, amiről nem beszél senki. Ez igenis olyan téma, amiről beszélni kéne, csak nagyon kevesen mernek igazán hangot adni maguknak.

desertangelable 

Ez a film elsősorban a főszereplők maszkjról és sminkjéről szólt, és csak másodsorban a szexuális zaklatásról. Charlize Theron elrondítva úgy nézett ki, mint Nicole Kidman feljavítva.
Valahogy mindenki annyira műanyag volt ebben a filmben – egyedül John Lithgow-nak állt jól a maszk, már ha az volt –, hogy teljesen elvonta a figyelmet a történtekről, és gyakorlatilag pont azt igazolta, ami ellen harcolt; nevezetesen, hogy a készítőknek is csak az számított, hoggy minden nő nagyon jól mutasson a képernyőn, kerüljö bármibe a többi nem számít. Mondhatnám, hogy ezzel görbe tükrőt akart mutatni, de kétlem, hogy ebbe ennyire belegondoltak volna.
Véleményem szerint kimagasló alakítást csak John Lithgow nyújtott, nem is emékszem, hogy láttam-e már valaha ilyen erős szerepben, a csajok pedig kb 20%-ot mutattak a tehetségükből, pedig mind a hárman bebizonyították már, hogy ennél sokkal többre képesek. A film jelölései egyértelműen a témának szólnak és nem a kivitelezésnek.

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Tudom, hogy nehéz jó életrajzi filmet csinálni, de nem lehetetlen. Ez viszont nagyon nem lett jó.

Zsófia 

Itt ez a film, ami a nők munkahelyi szexualizálásáról szól, erre szépen megnyeri a „Legjobb smink és haj” díját a gálán. Ez csak szerintem ironikus?

Nekem sajnos nem volt meggyőző film, sem a gondolkodásmódja, sem az, ahogy kommunikált. Nem volt főszereplője – egy se, pedig a poszter alapján 3-at is vártam belőle. Valahogy ellebegett az egész film a semmibe, holott a témája elég súlyos és globális. Szép lábak és arcok persze voltak benne, dögivel. Éljen.

Rémálom 

Hasonlóan, mint a A Wall Street pillangói (2019) ugyan filmnek nagyon remekül összevágott és felépített, szórakoztató, de nagyon a mélységekbe nem megy bele. Inkább vannak erős jelenetek a szexista munkahely és toxikus légkör bemutatásáról, minthogy látnánk a karakterek drámáját, de nekem így is tetszett.

rhysciar

Szeretem a drámákat. A jó drámákat. Azokat, amik olyasmit mutatnak meg, amit eddig még nem láttunk, és ezt teszik olyan mesterien, ahogy azt a nagykönyvben meg is írták.
Na ez nem az a film.
Nem vitatkozom senkivel arról, hogy ez komoly téma, és jó, hogy végre erről is beszélünk, de a megvalósítása botrányosan pocsék. Ennyire unalmas filmet rég láttam, pedig imádom a sajtót, imádom az ilyen drámákat, ez viszont egyszerűen nem bírt behúzni. Margot Robbie karaktere annyira semmitmondó egy karakter lett, hogy nem igaz, üvölt róla, hogy kitalált személy, mert semmit nem ad hozzá a történethez, csak felesleges perceket vesz el a témáról.
Azt különösen röhejesnek tartom, hogy Roger Ailes-t is szinte meg akarja sajnáltatni velünk, hiába hoz tökéletes alakítást Lithgow.
Szóval jó film is lehetett volna ez, ha nem bagatellizálják el az egészet, vártam volna, hogy belemászunk az emberi oldalába, hogy hogyan dolgoznak a nők ilyen súly alatt, de nem. Csak felszínesen tekintettünk rá, és amit meg kellett volna mutatni, azt mind elkendőzték.
Úgyhogy az alapötlet dicséretes, a kivitelezés pocsék. Kár érte.

5 hozzászólás
Emese_Szalai 

Nem rossz film, csak valami hiányzik belőle. Minden klappolt, de egyszerűen unalmas.

_Vica_ 

Nagyon komoly témával foglalkozik. Amikor a moziban ültem éreztem párszor, hogy szorít a mellkasom. A kivitelezése nekem tetszett, memgondom az őszintét. A színésznőket meg eleve akik benne játszanak, kedvelem őket. Szóval lehet kicsit elfogult is lehettem.

Tamás 

Ahhoz képest, hogy ez a film a nőkről kellett szóljon, a hájas pacni sokkal többet szerepelt és ő volt a legárnyaltabb karakter. A film stílusa sem kiegyensúlyozott, az elején még játékosabb a kikacsintásokkal, később ez teljesen eltűnik. Teljesen fókuszt tévesztett, olyan kérdésekkel, hogy milyen érzés ez a visszaélés egy nő számára, vagy mi volt a fordulópont ami ennyi nőt rávett hogy beszéljen a dologról nem foglalkozik, helyette inkább betekintést nyerünk a Fox tv republikáns közönségét kiszolgáló üzemeltetésébe

clarity 

nem tudom, ez szerintem elég gyengére sikerült, ilyen szereplőgárdával meg pláne. a The Loudest Voice c. minisorozat sokkal jobb volt ebben a témakörben.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján