Várólistára tette 233


Kiemelt értékelések

rhysciar

Szeretem a drámákat. A jó drámákat. Azokat, amik olyasmit mutatnak meg, amit eddig még nem láttunk, és ezt teszik olyan mesterien, ahogy azt a nagykönyvben meg is írták.
Na ez nem az a film.
Nem vitatkozom senkivel arról, hogy ez komoly téma, és jó, hogy végre erről is beszélünk, de a megvalósítása botrányosan pocsék. Ennyire unalmas filmet rég láttam, pedig imádom a sajtót, imádom az ilyen drámákat, ez viszont egyszerűen nem bírt behúzni. Margot Robbie karaktere annyira semmitmondó egy karakter lett, hogy nem igaz, üvölt róla, hogy kitalált személy, mert semmit nem ad hozzá a történethez, csak felesleges perceket vesz el a témáról.
Azt különösen röhejesnek tartom, hogy Roger Ailes-t is szinte meg akarja sajnáltatni velünk, hiába hoz tökéletes alakítást Lithgow.
Szóval jó film is lehetett volna ez, ha nem bagatellizálják el az egészet, vártam volna, hogy belemászunk az emberi oldalába, hogy hogyan dolgoznak a nők ilyen súly alatt, de nem. Csak felszínesen tekintettünk rá, és amit meg kellett volna mutatni, azt mind elkendőzték.
Úgyhogy az alapötlet dicséretes, a kivitelezés pocsék. Kár érte.

5 hozzászólás
Rémálom 

Hasonlóan, mint a A Wall Street pillangói (2019) ugyan filmnek nagyon remekül összevágott és felépített, szórakoztató, de nagyon a mélységekbe nem megy bele. Inkább vannak erős jelenetek a szexista munkahely és toxikus légkör bemutatásáról, minthogy látnánk a karakterek drámáját, de nekem így is tetszett.

clarity 

nem tudom, ez szerintem elég gyengére sikerült, ilyen szereplőgárdával meg pláne. a The Loudest Voice c. minisorozat sokkal jobb volt ebben a témakörben.

tolgyfamajor

Komolyan veszem a témát amiről szólni akar a film. Én mégis úgy éreztem, a film komolytalanul állt hozzá.

hashtaghetimozi 

A Botrány egy nagyon erős film, jól kidolgozott cselekménnyel, ami körbejárja magát a Fox News-t és a zaklatási botrányt is. Nem általánosít, minden oldalt bemutat és jól ábrázolja a várható következményeket, a döntések súlyát is. Technikai oldalról nem lehet belekötni, a színészek pedig egytől-egyig brillíroznak. Sokszor inkább kényelmetlen, mintsem kellemes érzés nézni, de ebben rejlik a szépsége is. Így kell egy komoly témáról hitelesen beszélni.

abby 

A Bombshell egy nagyon komoly és ütős film lehetett volna, ha mondjuk egy Aaron Sorkin féle erőskezű ember áll mögötte, nála el tudtam volna képzelni, hogy két és fél órában csinál ebből egy kőkemény drámát pörgős párbeszédekkel. Helyette viszont van egy közepes rendezővel és forgatókönyvvel megáldott film, ami néhol eléggé kaotikus és igazából csak a színészi alakítások azok, amik úgy igazán elviszik a hátukon a filmet. Nekem az egyik problémám az volt, hogy a film úgy igazán mélyen nem megy bele a sztoriba, hanem ugrál összevissza. Én nem bántam volna, ha mondjuk kicsit jobban megismertetik a nézővel a karaktereket és azt, hogy milyen hatásai vannak ezeknek a történéseknek az életükre, de igazából csak a felszínt kapargattuk az egész játékidő alatt. Pedig pl. ha Margot Robbie karakterét kiveszik (aki amúgy irtó jól alakított), akkor azt az időt bőven felhasználhatták volna arra, hogy a nézőt kicsit jobban megismertessék az éppen zajló történésekkel.
Ezek után amúgy irtó kíváncsi vagyok a The Loudest Voice c. minire, mert ott el tudom képzelni, hogy sokkal jobban sikerült elkapni az egész sztorit. Egynek elment (mondjuk a téma akkor is komolyabb megközelítést érdemelne), akadnak benne erős jelenetek spoiler, de ilyen kaliberű színészek nélkül ez a film még a közepes értékelést se nagyon érdemelné meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján