Botrány (2019) 31

Bombshell
108' · amerikai, kanadai · dráma, életrajzi 16

0 díj · 5 jelölés

Néhány nő úgy dönt, átveszi a Fox News vezetését Roger Ailes-től, és felszámolják a vezetése alatt kialakult mérgező munkahelyi légkört.

angol
magyar

Képek 2

Szereposztás

Margot RobbieKayla Pospisil
Charlize TheronMegyn Kelly
Nicole KidmanGretchen Carlson
Alice EveAinsley Earhardt
Alanna UbachJeanine Pirro
John LithgowRoger Ailes
Allison JanneySusan Estrich
Kate McKinnonJess Carr
Ashley GreeneAbby Huntsman
Jennifer MorrisonJuliet Huddy

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 207


Kiemelt értékelések

rhysciar

Szeretem a drámákat. A jó drámákat. Azokat, amik olyasmit mutatnak meg, amit eddig még nem láttunk, és ezt teszik olyan mesterien, ahogy azt a nagykönyvben meg is írták.
Na ez nem az a film.
Nem vitatkozom senkivel arról, hogy ez komoly téma, és jó, hogy végre erről is beszélünk, de a megvalósítása botrányosan pocsék. Ennyire unalmas filmet rég láttam, pedig imádom a sajtót, imádom az ilyen drámákat, ez viszont egyszerűen nem bírt behúzni. Margot Robbie karaktere annyira semmitmondó egy karakter lett, hogy nem igaz, üvölt róla, hogy kitalált személy, mert semmit nem ad hozzá a történethez, csak felesleges perceket vesz el a témáról.
Azt különösen röhejesnek tartom, hogy Roger Ailes-t is szinte meg akarja sajnáltatni velünk, hiába hoz tökéletes alakítást Lithgow.
Szóval jó film is lehetett volna ez, ha nem bagatellizálják el az egészet, vártam volna, hogy belemászunk az emberi oldalába, hogy hogyan dolgoznak a nők ilyen súly alatt, de nem. Csak felszínesen tekintettünk rá, és amit meg kellett volna mutatni, azt mind elkendőzték.
Úgyhogy az alapötlet dicséretes, a kivitelezés pocsék. Kár érte.

5 hozzászólás
tolgyfamajor

Komolyan veszem a témát amiről szólni akar a film. Én mégis úgy éreztem, a film komolytalanul állt hozzá.

hashtaghetimozi 

A Botrány egy nagyon erős film, jól kidolgozott cselekménnyel, ami körbejárja magát a Fox News-t és a zaklatási botrányt is. Nem általánosít, minden oldalt bemutat és jól ábrázolja a várható következményeket, a döntések súlyát is. Technikai oldalról nem lehet belekötni, a színészek pedig egytől-egyig brillíroznak. Sokszor inkább kényelmetlen, mintsem kellemes érzés nézni, de ebben rejlik a szépsége is. Így kell egy komoly témáról hitelesen beszélni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján