Kedvencelte 4

Várólistára tette 208


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Szerintem is rövid és messze tartalmatlan ahhoz képest, amilyen lehetett volna. Ma reggel szigorúbb vagyok, mint a nézése közben, ezért inkább csak 6* marad. Én Kidmant és Theront felcseréltem volna, ami a szerepeiket illeti, de így is lerakták a tőlük elvárhatót az asztalra. Viszont, aki nekem meglepően új és eddig nem ismert arcát villantotta, az Margot Robbie. Érezhetően két lépcsőfokkal feljebb került a színjátszás ranglétráján és ezt nem csak döglesztő és tökéletes küllemének, valamint bájos, szinte kislányosan pajkos arcának köszönheti. Igazán átgondolt, talán a film minőségéhez képest túl professzionális alakítást hozott. Hiteles, meggyőző és rutinos munka volt ez – én nagyon örültem neki, hogy nem kell képregényadaptációkat néznem, hogy láthassam végre igazán szerepelni.
A magyar hangja telitatlálat volt, a színésznő igazán büszke lehet rá, hogy Peller Mariann szinkronizálja nálunk :). Lithgow-nak örültem, hogy viszontláthatom végre, de sajnos ő valamiért teljesen súlytalan volt a filmben és ez nem a színész hibája. Én azt gondolom, hogy a keressztűzben, főszerepben látható embert sokkal inkább fókuszba, az események középpontjába, de legalábbis túlnyomó részébe tudni kellene elhelyezni, hogy a karakter működni tudjon. Az övé egyszerűen nem tudott áttörést hozni és a csekély 1 óra 40 perc alatt unottan bámultam. Egyetlen másodperce, egyetlen „nyikkanása” volt, amin felkaptam a szemöldököm – aki látta a filmet pontosan tudja, hogy melyik az a jelenet. Ennél több, úgy tűnik nem volt fontos a karakteréből az író és/vagy a rendező szerint.
Egy szó mint száz, a téma nagyon fontos volta miatt meglehetősen nagy csalódás ez a film, pedig elég sokat vártam vele és készültem rá, mert meg voltam győződve róla, hogy ilyen sztorival és 4 nagyágyúval nem lehet bakot lőni.
Éshát… de lehet.

spoiler

9 hozzászólás
christine

Bedobták ezt a három szőke ciklont, s hogy ha valamit csinálsz filmnézés közben, akkor esélytelen, hogy az első kettőt meg tudod különböztetni.
Hangulat elég monoton volt ez is, sokkal kreatívabban, élvezhetőbben is meg lehetett volna csinálni, semmi szín nem volt benne, viszont pont azt adta át, ami ennek a szakmának a hátoldala, a fekete része, amiről nem beszél senki. Ez igenis olyan téma, amiről beszélni kéne, csak nagyon kevesen mernek igazán hangot adni maguknak.

desertangelable 

Ez a film elsősorban a főszereplők maszkjról és sminkjéről szólt, és csak másodsorban a szexuális zaklatásról. Charlize Theron elrondítva úgy nézett ki, mint Nicole Kidman feljavítva.
Valahogy mindenki annyira műanyag volt ebben a filmben – egyedül John Lithgow-nak állt jól a maszk, már ha az volt –, hogy teljesen elvonta a figyelmet a történtekről, és gyakorlatilag pont azt igazolta, ami ellen harcolt; nevezetesen, hogy a készítőknek is csak az számított, hoggy minden nő nagyon jól mutasson a képernyőn, kerüljö bármibe a többi nem számít. Mondhatnám, hogy ezzel görbe tükrőt akart mutatni, de kétlem, hogy ebbe ennyire belegondoltak volna.
Véleményem szerint kimagasló alakítást csak John Lithgow nyújtott, nem is emékszem, hogy láttam-e már valaha ilyen erős szerepben, a csajok pedig kb 20%-ot mutattak a tehetségükből, pedig mind a hárman bebizonyították már, hogy ennél sokkal többre képesek. A film jelölései egyértelműen a témának szólnak és nem a kivitelezésnek.

2 hozzászólás
Mr_White 

Úgy tűnik, ennek a témának kellett a sorozat hosszúság, mert ebből a filmből nem bomlott ki rendesen a történet. Na meg követhetetlen is volt ez a rengeteg szereplő, akik nagyrésze nem is kapott elég teret, legalább annyit, amennyi járt volna neki.

Zsófia 

Itt ez a film, ami a nők munkahelyi szexualizálásáról szól, erre szépen megnyeri a „Legjobb smink és haj” díját a gálán. Ez csak szerintem ironikus?

Nekem sajnos nem volt meggyőző film, sem a gondolkodásmódja, sem az, ahogy kommunikált. Nem volt főszereplője – egy se, pedig a poszter alapján 3-at is vártam belőle. Valahogy ellebegett az egész film a semmibe, holott a témája elég súlyos és globális. Szép lábak és arcok persze voltak benne, dögivel. Éljen.

MrsCumberbatch 

Tudom, hogy nehéz jó életrajzi filmet csinálni, de nem lehetetlen. Ez viszont nagyon nem lett jó.

Emese_Szalai 

Nem rossz film, csak valami hiányzik belőle. Minden klappolt, de egyszerűen unalmas.

Ezüstliliom 

Annyira beszippantott a film, hogy elfelejtettem kimenni a mosógéphez. Ennek ellenére volt néhány jelenet, amit nem értettem. Talán olyan apró célzások voltak, amelyeket csak az amerikaiak érthetnek, talán túl naiv vagyok, hogy értsem. A szereplőket is nehezen tartottam észben. Ki a franc az a Bill O'Reilly? Na mindegy. De a lényeget nagyon is értettem, és átéreztem. Durva film. Nem annyira, mint a Fontos vagy nekem, de azért ettől is hányingere lesz az embernek – főleg a sok köpönyegforgató, beszari nyalizógéptől –, amit viszont enyhít kicsit a hepiend.

Rémálom 

Hasonlóan, mint a A Wall Street pillangói (2019) ugyan filmnek nagyon remekül összevágott és felépített, szórakoztató, de nagyon a mélységekbe nem megy bele. Inkább vannak erős jelenetek a szexista munkahely és toxikus légkör bemutatásáról, minthogy látnánk a karakterek drámáját, de nekem így is tetszett.

rhysciar

Szeretem a drámákat. A jó drámákat. Azokat, amik olyasmit mutatnak meg, amit eddig még nem láttunk, és ezt teszik olyan mesterien, ahogy azt a nagykönyvben meg is írták.
Na ez nem az a film.
Nem vitatkozom senkivel arról, hogy ez komoly téma, és jó, hogy végre erről is beszélünk, de a megvalósítása botrányosan pocsék. Ennyire unalmas filmet rég láttam, pedig imádom a sajtót, imádom az ilyen drámákat, ez viszont egyszerűen nem bírt behúzni. Margot Robbie karaktere annyira semmitmondó egy karakter lett, hogy nem igaz, üvölt róla, hogy kitalált személy, mert semmit nem ad hozzá a történethez, csak felesleges perceket vesz el a témáról.
Azt különösen röhejesnek tartom, hogy Roger Ailes-t is szinte meg akarja sajnáltatni velünk, hiába hoz tökéletes alakítást Lithgow.
Szóval jó film is lehetett volna ez, ha nem bagatellizálják el az egészet, vártam volna, hogy belemászunk az emberi oldalába, hogy hogyan dolgoznak a nők ilyen súly alatt, de nem. Csak felszínesen tekintettünk rá, és amit meg kellett volna mutatni, azt mind elkendőzték.
Úgyhogy az alapötlet dicséretes, a kivitelezés pocsék. Kár érte.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ascyra 

Engem nem érdekel, ha nem szeretnek. Csak higgyenek nekem!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján