Boszorkány: 1. rész – Felfordulás (The Witch 1.) (2018) 24

The Witch: Part 1. The Subversion · 마녀 (Manyeo)
125' · dél-koreai · akció, fantasy 16 !

A kislány Dzsajun egy brutális mészárlás túlélőjeként megszökik a rejtélyes fogva tartóitól. A sokktól emlékezetét vesztett gyermeket egy idős házaspár fogadja be. 10 évvel később Dzsajun középiskolás mintadiákként vesz részt egy televíziós műsorban, hogy a megnyert fődíjjal támogassa a nehéz… [tovább]

koreai · angol

Képek 8

Szereposztás

Kim Da MiGoo Ja Yun
Jo Min SooDr. Baek
Choi Woo ShikGui Gong Ja
Park Hee SoonMr. Choi
Go Min ShiMyung Hee
Choi Jung WooJa Yun apja
Lee Joo WonSung elnök
Jung Da Eun
Kim Byeong Ok

Kedvencelte 4

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Shad 

Ez rettentő érdekes élmény volt :D főleg moziban :P a történet nagyon lassan indul be. A film felénél azon agyaltam, rendben van első rész, rendben van azok általában bevezető részek, de hogy konkrétan a felénél még semmi sem történt elgondolkoztatott. Abban a pillanatban berobbantak a képünkbe az események és onnantól csöpögött a vér, törtek a csontok, hullottak az emberek mint a legyek és én hogy élveztem :D Nekem mondjuk a sztoriról Elfen Lied jutott eszembe:P
Karakterek? Kim Da Mi-vel jó színésznőt választottak, kicsit olyan alamuszi nyuszi arca van:) elhiszed a kis ártatlan pofiját is, de borsódzik a hátad mikor belendül. Choi Woo Shik szuper volt:D moziban feltehetően sokan rajongtak érte, mert minden jeleneténél hangos viháncolás tört ki a teremben ><
Kinek? aki bírja a vért, Kill Billig még nem ér fel, de azért hullanak a népek, folyik a vér és a legjobb: az első rész végén ezerszer több kérdésed van, mint ahogy indulsz:D és ha ez nem lenne elég az utolsó 30 mp még hozzádob legalább annyi kérdést:P
Ui: Jöhet a következő rész!

7 hozzászólás
kkata76 

Kissé lassan bontakozik ki a dolog, azt is mondhatnám, hogy vontatott az első fele, de aztán eléggé beindul (오르시 szerint „nagyon véres volt”, és tényleg, de én edzett vagyok. A Kill Billhez képest pl. sehol sincs). Emlékeztetett a dolog egy régebbi 3 részes darálásra: mégpedig a Little Girl K-ra, hasonló a hangulat, a sztoriban is van hasonlóság, és a főszereplő is emlékeztet K-ra valamelyest.
A történet érdekesen van felépítve, Kim Da Mi karaktere nagyon jó (kíváncsian várom, hogy mit kép a 2. részben!), és Choi Woo Shik szuper volt.

csokidani 

No, ez remek szorakozas volt. Jol es alaposan felepitett sztori (egy kicsit talan hosszunak is tunhet a „bevezetes”- bar engem egyaltalan nem zavart). Az akciosabb resz bitang jol meg lett csinalva.
Ugy az egesznek megvolt a hangulata.

Varom a kovetkezo reszt!

Kiskakukk 

Nem rossz, nem rossz, de a vége nekem már kicsit sok volt. Az addigi sejtelmes, komótos stílusból/tempóból átváltott „szuperhős” (vagy inkább szupergonosz) filmbe. Illetve volt benne néhány logikátlanság is, ami zavaró volt. Például: az idős pár a film elején miért nem jelenti a gyereket a rendőrségnek? Attól, hogy valakinek szuperfejlett, felturbózott agya van, mégis spoiler?

Egyébként a filmnek sikerült behúznia a csőbe, erre a fordulatra nem számítottam. :) spoiler Az akciójelenetek elég véresek.

Pár dolog, ami idegesített:
– Gusztustalanul csámcsog néhány szereplő! A legjobb barátnő és a kesztyűs, sebhelyes arcú pasi valami katasztrófa.
– A legjobb barátnő (nem tudom megjegyezni a koreai neveket, bocs :D) vendégségben úgy eszi a narancsot/citromot/akármit, hogy a kanapé kartámlájára (!!!) hámozza le a héját. Aztán elvonul aludni és ott is hagyja. Miféle tapló csinál ilyet?!
– A vonaton a két lány meg a „szépfiú” elkezdenek főtt tojást enni… Ez egy dolog. Na de a legjobb barátnő közben megállás nélkül locsog teli szájjal és szinte potyog ki a szájából.

Mindenképp megnézem a 2. részét is, de remélem ott már nem fognak csámcsogni és malac módjára enni…


Folytatása

Összehasonlítás

The Witch


Hasonló filmek címkék alapján