Born Equal (2006) 5

83' · angol · dráma

Négy karakter él egymás szomszédságában Londonban – mindannyian drámaian különböző életet élnek – az ő történetüket láthatjuk kibontakozni.

Képek 29

Szereposztás

Colin FirthMark
Anne-Marie DuffMichelle
David OyelowoYemi
Robert CarlyleRobert
Emilia FoxLaura
Megan DoddsAnastasia
Nikki Amuka-BirdItshe
Nichola BurleyZoe
Pearce Quigleykoldus
Gemma BarrettDanielle
Hirdetés

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Londonna 

Most, hogy végre megvan (gyári) DVD-n is a film, üdítő élmény volt újranézni normális hanggal. Ami fáj(t), hogy nincs hozzá felirat, így a megértés még mindig nem tökéletes, pláne dekoncentrált pillanataimban, de sebaj, gyakorolni tökéletes. :)
Igazi, vérbeli, élvonalbeli BBC-s, csupa nagybetűs DRÁMA. Méltatlanul ismeretlen, pedig hű-de-há.
Muszáj megjegyeznem, mennyire imádom a filmben Robert skót akcentusát. Gyönyör volt füleimnek. Colin ide, Colin oda, itt őt szerettem jobban hallgatni. :)
Az IS a jó ebben a filmben, hogy tele van káromkodással. Gondolkozom is pár idézeten, van választék. :))))
Újranézés után is azt kell mondjam, hogy az egy négyzetméterre jutó terhes nők száma még mindig túl sok(k) nekem. :D
Laurát anno is, most is utálom, sorry. Idegesítő liba. A hideg ráz azoktól, akik csak nyávogni tudnak és minden vágyuk abban merül ki, mint neki. És ebben Mark is partner lesz előbb-utóbb, pfujj. Megmondom őszintén én keménymagos Zoe drukker vagyok. És ha 17?! Helyes csaj volt, ráadásul abban a kis egérlyukban is boldog, ha ott volt vele Mark. Laura meg NAGY ház, NAGY kert. NAAAGY everything, b+… Szóval én csalódott vagyok emiatt a szál miatt és ezért a mínusz egy csillag. spoiler
Mark maradhatott volna nyűgös, adakozó, jótét lélek ahelyett, hogy elkezd nyáladzani… :D
A pénzlenyúlós szál szép és megható (de erről most csak ennyit) , nagy hirtelenjében ennyit írnék… Szóval pacsizok Roberttel imádom a film végi monológját, meg amikor belerúg a "fucking car"ba … Markot meg szeretjük, de csak azért, mert Colin játssza. Az elpapucsosodásáért már nem. XD

5 hozzászólás
Emerson 

Tyű. A cím nem épp telitalálat, mert pont azt a következtetést lehet levonni a filmből, hogy baromira nem születünk egyenlőnek. Nem mindegy, hogy valaki szegény családba születik bele, vagy éppen a segge alatt van már minden, mielőtt meglenne az első önálló gondolata. Szóval hol itt az egyenlőség, kérem szépen?
Lévén, hogy BBC (TV) filmről van szó, még egy tisztességes plakátot se csináltak hozzá. És nem tudom, hogy csak nekem sikerült valami cafat kópiát néznem, de a káromkodásokat tényleg kisípolták?! Juj… Cenzúra ide vagy oda, a film hangulata átjött, igaz megint nem én voltam a célközönség, mert belőlem ez csak megerősítést váltott ki a tekintetben, hogy senki sem érdemel második esélyt. Empátia? Nulla – részemről. Ott fetreng valaki a saját szarában? Hát egészségére. Attól én még nem fogom rosszul érezni magam, hogy tiszta vagyok.
A film tökéletesen visszaadta, hogy mekkora társadalmi szakadék van gazdag és szegény közt. Meg hát, ahogy mondom – nem érdemes a kettőnek keveredni, mert semmi jó nem sülhet ki belőle. Hogy mégis kinek szólhat a film? Naiv kis milliomos csemetéknek, akik majd jótékonykodnak egy kicsit és ettől megnyugszik a lelkük és továbbra is kényelmesen éldegélhetnek tovább.
A színészek tökéletesek voltak, de hát brit filmről van szó, úgyhogy ebben nincs semmi meglepő.
A metrós jelenetek meg huhuuu!

Bory

Lehet elfogultsàg a max.csillag,de imàdom benne Colin alakítását. Imádom mikor káromkodik. Az egèsz karakter átjött,úgy ahogy van. Szerencse,hogy meg van nekem. Több kiadást is érdemelne az egész film,mint ami van a földön.

2 hozzászólás
Bogas 

Ez így a hajléktalan-törvény bevezetése után különösen erős volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján