Kedvencelte 131

Várólistára tette 226


Kiemelt értékelések

Novecento

Valamit nagyon tudnak az angolok. Úgy beszélnek az életről a filmjeikben, sorozataikban, amire Hollywoodban nem képesek. Csontba markoló, torokszorító, de közben nem tudod nem végig mosollyal az arcodon nézni az egészet. Csodálatos. És a Fleabag úgy érte ezt el a második évad végére, hogy az első után egy kis kellemes, szórakoztató, ám felejthető darabnak tartottam pár jó pillanattal. A második évad azonban lekerekítette a történetet, és nagyszerű sorozat kerekedett belőle. Sorolhatnám a sok ötletes megoldását, de fedezze fel mindenki magának.

2 hozzászólás
eNNBeus 

Nem értékelő értékelő, jegyzet magamnak: remélem sosem fogják folytatni, mert ez pont így ilyen $@!#% 10 pontos. Rá kell gyújtanom.

1 hozzászólás
TLD 

Itt bizony jó helyre mentek azok a Golden Globe-díjak.

namelesshaker 

Az utolsó rész elején járok még de úristen! Nagyon szépen köszönöm Phoebe-nek,hogy megírta ezt a briliáns darabot! Nagyon bánom,hogy nem időben találkoztam vele mikor még meglehetett nézni színházban:(.

Szencsike 

Sorozatélményként fantasztikus volt! :) Édes, bús, vidám, szomorú események váltották egymást egy zseniális főszereplő narrálásában. Piszok szókimondó volt, de ez kellett ide, nem ragozták túl a dolgokat, 25 perc alatt a mennyet és a poklot is meg lehetett járni ezzel a csajjal. A vakvéletlen hozott össze Fleabaggel, de soha jobb belenyúlást egy sorozatba. Van egy sajátos stílusa, amit ha a néző fel tud venni, akkor igazán egymásra találhatnak a sorozattal.
A sztori pedig annyit, hogy talán mindenki egy kicsit magára ismert, mert az útkeresés, a magunknak és másoknak való megfelelési kényszer, boldogság keresgélése és a csalódások az mindenkinél jelentkezik.

ChEebor 

Filmklubra néztem meg, heti egy alkalommal, de nem is volt olyan könnyű nem csalni… Nehéz eset, az biztos, elképesztően jól kimért, jól megszerkesztett modern tragikomédia. Komédia, mert hatalmas poénok és szituációk vannak benne, odaszúr mindennek, keményen, kíméletlenül, de mégis angolos tisztelettel, ahol a téma megköveteli. De tragédia (illetve melodráma), mert kiváló módon mutatja be a hibás emberi kapcsolatok melankóliáját, a saját rossz kis világukban csapdába esett emberek dilemmáit. Mert a Fleabag világában az emberek tudják, hogy mi a baj, és hogyan lehet orvosolni… csak épp túl gyávák / lusták / jószívűek ahhoz, hogy bármikor érdemben lépjenek.
A két évad két külön történetet mutat be, az első Fleabag és családjáról amolyan körkép, érezhető történetmenettel, mégis elég szabadon, különösebb irány nélkül, a második pedig a főhősnő és egy kissé megcsúszott pap kapcsolatáról szól. Többet nem is szabad beszélni a történetről, elvégre annyi történés, szimbólum van benne, hogy nemhogy beszélni róla is egy egész könyv lenne, de már a szimpla befogadás is kb. lehetetlen.
Tényleg, mindenből ad egy kicsit, fantasztikus, mégis köznapian kisszerű ötletek jellemzik, és egy kicsit talán mi magunk is belegondolunk, milyen az életünk, ahogy nézzük (talán magunkat is felismerjük egy-egy karakterben, ami azonban nem feltétlenül hízelgő ránk nézve). Megérdemli a 10 csillagot (meg azokat a díjakat, amiket beszedett).

piciszusz 

Kar, hogy csak ennyi volt, nekem nagyon bejött, még ha elb@tt is a csaj totálisan.

Bogas

1. évad:
Szókimondó, épp annyira, hogy még tudj rajta nevetni (vagy sírni), de azért érezd magad kényelmetlenül. Különösen akkor lehet jól együtt rezonálni a sorozattal, ha érezted már magad magányosnak, csalódtál valakiben, csalódtál magadban, nem találtad a helyed… Szóval ilyen ritka és senkivel sem előforduló tapasztalatokkal érdemes belekezdeni.

2. évad:
Erről a sorozatról mindig eszembe jut a Grimestól a My Sister Says The Saddest Things, Tegan and Sarától… nos, egy egész albumot össze tudnék állítani tőlük ehhez a sorozathoz… és a Két szál pünkösdrózsa. Ne firtassuk, én sem értem.
No, de viccet félretéve, ez a sorozat olyan volt, hogy azt éreztem: erre vártam egész életemben. Van humora, ugyanakkor összetöri a szívedet, felgyújtja és ugrál a hamvakon, van benne szexi pap… Mi? Mi?! Ó-ó, azt hiszem, gyorsan konzultálnom kell a tudatalattimmal.
Viccet ismét félretéve, dramaturgiailag és színészileg is tűpontos alkotás, most azonnal újra tudnám nézni az egészet. (Őszintén szólva, elég erős a kísértés, hogy félretegyek minden munkát, és inkább Fleabaget nézzek.) Az egészet úgy lehetne jellemezni, ahogy Fleabaget jellemzi az apja: not everyone's cup of tea, képtelenség mindig kedvelni, de lehet szeretni, és benne is rengeteg a szeretet.
It's a love story.

valencica

Ajánlásra kezdtem neki, magamtól nem hiszem, hogy belekezdtem volna, és valójában az első rész annnnyira furcsa volt nekem, hogy tényleg csak amiatt néztem tovább, mert megígértem, hogy megnézem. Aztán beszívott. :) Jót tesz neki, hogy rövidek a részek, mert így az ember nem tudja megállni, hogy ne nézze tovább, legalábbis én egy nézésre néztem meg az első évadot, és utána megint együltőben a másodikat. A második évad még jobban tetszett, mint az első, teljesen kiteljesedett a sztori. Nagyon egyedi sorozat, témafelvetés és megoldás! Andrew Scott meg csodás. :)


Népszerű idézetek

Novecento

The Priest: Love is awful. It’s awful. It’s painful. It’s frightening. It makes you doubt yourself, judge yourself, distance yourself from the other people in your life. It makes you selfish. It makes you creepy, makes you obsessed with your hair, makes you cruel, makes you say and do things you never thought you would do. It’s all any of us want, and it’s hell when we get there. So no wonder it’s something we don’t want to do on our own.
I was taught if we’re born with love then life is about choosing the right place to put it. People talk about that a lot, feeling right, when it feels right it’s easy. But I’m not sure that’s true. It takes strength to know what’s right. And love isn’t something that weak people do.
Being a romantic takes a hell of a lot of hope. I think what they mean is, when you find somebody that you love, it feels like hope.

Sztavrogin

Claire: The only person I'd run through an airport for is you.

2. évad 6. rész
ancsr

The Priest: I can't be physical with you.
Fleabag: What, we can't even wrestle? [they both laugh] Well, priests have sex, you know. A lot of them actually do. They don't burst into flames, I googled it.
The Priest: I can't have sex with you, because I'll fall in love with you. And if I fall in love with you, I won't burst into flames, but my life will be fucked.

Bogas

Fleabag: Hair is everything, we wish it wasn’t so we could actually think about something else occasionally. But it is. It’s the difference between a good day and a bad day. We’re meant to think that it’s a symbol of power, that it’s a symbol of fertility. Some people are exploited for it and it pays your fucking bills. Hair is everything, Anthony.

Bogas

Harry: Don't make me hate you. Loving you is painful enough.

1. évad 2. rész
ancsr

Claire: What is this? I don't even do this in my own home.
Fleabag: Oh, it's very simple. We've paid them to let us clean their house in silence.

3 hozzászólás
Novecento

Fleabag: I don't know what to do with it.
Boo: With what?
Fleabag: With all the love I have for her. I don't know where to put it now.
Boo: I'll take it.
[Fleabag nevet]
Boo: No, I'm serious. It sounds lovely. I'll have it.

Bogas

Dad: I think you know how to love better than any of us, that’s why you find it all so painful.
Fleabag: I don't find it painful.

Novecento

Fleabag: I know exactly what I want right now.
The Priest: What's that?
Fleabag: It's bad.
The Priest: It's okay.
Fleabag: I want someone to tell me what to wear in the morning.
The Priest: Okay, well, I think there are people who can…
Fleabag: No, I want someone to tell me what to wear every morning. I want someone to tell me what to eat, what to like, what to hate, what to rage about, what to listen to, what band to like, what to buy tickets for, what to joke about, what not to joke about. I want someone to tell me what to believe in, who to vote for, and who to love, and how to tell them. I just think I want someone to tell me how to live my life, Father, because so far I think I've been getting it wrong. And I know that's why people want people like you in their lives. Because you just tell them how to do it. You just tell them what to do, and what they'll get out of the end of it. Even though I don't believe your bullshit, and I know that scientifically nothing I do makes any difference in the end anyway, I'm still scared! Why am I still scared?! So just tell me what to do. Just fucking tell me what to do, Father!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján