Blitz (2011) 72

Tom Brant (Jason Statham), a kőkemény londoni detektív nem bánik kesztyűs kézzel a bűnözőkkel. Brutális módszereivel nem csupán a sajtót, de a kollégáit is maga ellen fordítja. Ám amikor feltűnik egy könyörtelen gyilkos, aki egymás után vadássza le a város rendőreit, Brantnél megfelelőbb ember… [tovább]

angol

Szereposztás

Jason StathamTom Brant
Paddy ConsidinePorter Nash
Aidan GillenBarry Weiss
David MorrisseyHarold Dunlop
Luke EvansCraig Stokes
Mark RylanceRoberts
Zawe AshtonElizabeth Falls
Ned DennehyRadnor
Nicky HensonBrown főfelügyelő
Steven Harwood-BrownMetal

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Echelon_girl

Tökéletes szereplők és a cselekmény sem lapos. Imádtam!

abby 

Egyszer nézhető és eléggé kiszámítható film, kb. nulla meglepetés nincs benne, már az elején lehet tudni ki a gyilkos és vége meg, nos olyan amilyen. Ami nagyon nem tetszett, hogy az erőszakos jelenetek egy része néha már kicsit öncélúnak tűnt, de igazából nem ezen hasal el a film. Kivételesen Statham nem püföl minden második percben valakit, mondjuk színészileg így se nagyon tesz hozzá az egészhez. Igazából nálam ezt Gillen pszichopata karaktere mentette meg, mondjuk azt még mindig nem tudom megérteni, hogy ez a pali aki interjúk alapján egy baromi visszahúzódó fazonnak tűnik, hogy tud ilyen állatokat játszani. Valószínűleg tényleg tud valamit. Gondolkoztam, hogy 5 vagy 6 csillag legyen, de a pár perces Morrissey jelenetek még dobtak rajta és mivel nem volt bűnrossz, így megszavazok neki a közepesnél kicsit erősebbet.

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Egyszeri agylekapcsolásra jó tucatfilm. Semmi meglepi, semmi fordulat. Az első percben lehet tudni a végét.

Mr_Catharsis91 

Egész vállalható film volt. Gillen-nek jól állt ez a szerep, mondhatni cipelte a filmet a hátán. Főleg az tetszett, hogy valahol a rendőrség intézménye kudarcot vall benne.

Ainsel 

Hogy lehet, hogy ez a film nekem eddig kimaradt? Statham munkássága finoman szólva nem kiemelkedő, de én kedvelem a pasast. És igenis tehetséges, ha megfelelő rendező kezébe kerül (Guy Ritchie, igen, rá gondolok. Bár a Feláldozhatók Lee Christmas-e is szuper karakter, köszönjük Stallone). Mondjuk ez a film épp nem ilyen :D De az átlag csihipuhi Statham filmek közül kiemelkedik, mert Nash és Brant jó páros, a film végén pedig tetszett a csavar… Persze, lehetett tudni, mi lesz a pszicho sorsa. Na de hogy így. Háhh, szép volt. Simán elnézném még ezt a kettőt, ahogy együtt nyomoznak.


Népszerű idézetek

Sárkánybaby

Brant: A double Irish.
Bartender: No can do buddy, I'm closed.
Brant: Listen up. I'm only gonna say this once. I ain't your 'buddy.' When I ask for a drink, you say, „Ice with that, sir?” Now let's begin again. A double Irish.
Bartender: You want ice with that, sir?
Brant: Don't be ridiculous. Who needs ice?
Bartender: That'll be five quid, sir.
Brant: Like you said, you're closed.


Hasonló filmek címkék alapján