Kedvencelte 7

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

dontpanic

Valószínűleg a jelenleg futó legjobb sorozat, amit a szülőségről készítettek. Nem is nagyon jut eszembe hasonló, ami ennyire a szülő-gyerek kapcsolatot teszi a középpontba, és nem sitcom. Mert mondjuk van olyan, ami a szülővé válásról szól, vagy ott a Working Moms, ami az anyaság kihívásait mutatja be, de ebben a sorozatban konkrétan az van fókuszban, hogy milyen is a kapcsolat a kisbaba/totyogós kortól kezdve, egészen a kamaszkorig (jelenleg legalábbis kiskamaszok a gyerekek a harmadik évadban).

És közben ott a párkapcsolat, a felnőtt gyerek-szülő kapcsolat, ami szintén megjelenik a maga lehetséges kihívásaival.

A gyerek karakterek egyáltalán nem csak plot device-ok, akik a szülők nehézségeit hivatottak bemutatni, hanem saját személyiséggel rendelkeznek, illetve saját történetük van a sorozaton belül.

Nagyon valós, és sokszor fájdalmas helyzeteket, dilemmákat láthatunk.

Az az igazság, hogy nekem néha egy kicsit túlzottan is sötét a tónus – valahogy, amikor végre fel lehetne lélegezni, és jöhetne egy pozitív időszak, akkor is érzi a néző, hogy nem fog sokáig tartani, mert jön a következő bomba, vagy válsághelyzet, amit meg kell oldani. Azért merem remélni, hogy a valódi szülői létben vannak ennél ténylegesen hosszabb nyugis, kiegyensúlyozottabb időszakok is. :D

Szóval igen, bizonyos pillanatokban lehúzó is tud lenni a sorozat, de összességében szerintem hiánypótló. Szülőknek, leendő szülőknek, vagy olyanoknak, akik szeretik a hiteles emberi kapcsolatokat bemutató minőségi sorozatokat, bátran tudom ajánlani. :)

3 hozzászólás
Szencsike 

Ahhoz képest, mennyire viccesen indult, elég komoly drámák jöttek össze a végére. Tényleg őszinte sorozat a családi élet titkairól, olyan dolgokról, amelyekről egy pár sem szeretne beszélni, vagy ha mégis akkor simán letagadják, hogy ők „ilyenek” lennének. Szókimondásból jeles, poénokból jeles, önkritikából jeles. És most lehet várni a második évadra…


Hasonló filmek címkék alapján