Kedvencelte 18

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

laracroft93

„That’s why to survive… we need a secret life.”

Update: a végére teljesedett ki a sorozat. A játék valósággá vált, következményekkel. Nagyon elgondolkodtató, teljesen a hatása alatt vagyok. Magasra tette a lécet. Mit nézzek én ezután?!

Olasz fiatalok látszólag tökéletes mindennapjaiba nyerünk bepillantást. A tehetséges sportolólány, a „tanárgyerek”, a suli rosszfiúja mind tipikus karakterek. De ahogy telik egyik epizód a másik után, és egyre jobban megismerjük a szereplőket, szép lassan kiderül: a kirakatvilág mögött mindenkinek van egy titkos élete.

Meglepődtem, hogy még senki nem véleményezte ezt a sorozatot. Szerintem nagyon szépen összerakták. A hangsúly a fiatalok mindennapjain van, és ez a műfaj mindig nagy kedvencem volt. Főleg újabban már a drámai vonal, nem a Gossip Girl – féle. Ebben a sorozatban pedig van dráma bőven. Napjaink aktuális témái tabuk nélkül. Néha vidám, néha sokkoló. Néha gyomorforgató, néha romantikus. Az Eufória volt rám hasonló hatással. A Baby nem ennyire egy témát jár körbe, de pont ezért ugyanolyan elgondolkodtató. Remélem, hogy a hazai középiskolákban a bullying nincs ilyen szinten, mint ahogy ezekben a külföldi sorozatokban látjuk. Vajon náluk ez tényleg így van? Vagy csak alkotói túlzás? Elképesztő, milyen kegyetlenségekre képesek egyes fiatalok. A tinik keresik önmagukat, az útjukat, tele vannak meg nem értett álmokkal, érzelmekkel, fájdalommal. A legtöbb szülőnek a sorozatban fogalma sincs, gyereke hol jár, mit csinál, mi a célja az életben. Nem csoda hát, hogy a szereplők sokszor segítség nélkül maradnak, és saját problémáik felvállalása/megoldása helyett mások életét is tönkreteszik akarva-akaratlanul (ha nekik sz*r, legyen másoknak is az). Friss szülőként különösen érdekes esettanulmányként tekintek a sorozatra, a szereplők döntéseire, cselekedeteire – és remélem, hogy jelentősen el vannak túlozva, mert ez a világ elég ijesztő… De hogy tanulságos, az biztos. Még csak a 2. évad felénél járok, de izgatottan várom, mit vonnak le a lányok az egészből (valóban #csakjáték ?), kinek hogy alakul az élete.

Ahogy az Eufória esetében, a Babyben is hatalmas szerepe van a tökéletesen kiválogatott zenéknek. Nélkülük nem lenne meg ez a hihetetlenül magával ragadó, keserédes hangulat. (A diszkós jelenetek fantasztikusak, megint az Eufóriát hozom fel). Új kedvenc együttesem lett a London Grammar „személyében”. Rég érintettek meg dalok ennyire. Nagyon-nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra. Az teszi fel a koronát az egészre, hogy Rómában játszódik, az egyik kedvenc városomban, és eredeti szinkronnal is nézhetem :)

https://www.youtube.com/watch…

SzilSzilvi

Nekem ez az európai Euphoria. Nagyon rendben volt.

martuus_p

Nem bánom, hogy végignéztem a sorozatot. Teljesen le tudott kötni, még hasonlót nem is néztem, de szerintem érdekes egy téma. Mindvégig izgultam, mi lesz a vége, mi lesz mindennek a következménye. Szerintem tanulságos, a sorozat is jól meg lett csinálva. Csak ajánlani tudom. :)


Népszerű idézetek

Dariaa

Ha mindenki egy véleményen van rólad, végül belesimulsz.

3. évad 2. rész – 1915.Április.26
Dariaa

Olykor hátra kell lépnünk ahhoz, hogy előreléphessünk.

3. évad 5. rész – 100 nap

Hasonló filmek címkék alapján