Az utolsó dal (2010) 245

The Last Song
107' · amerikai · dráma, romantikus, zenei

0 díj · 1 jelölés

Az utolsó dal egy kicsiny amerikai tengerparti városban játszódik, és a középpontjában egy családjától elidegenedett apa áll, aki esélyt kap arra, hogy együtt töltse a nyarat lázadó tinédzser lányával, akit hosszú évek óta nem látott. Az újbóli kapcsolatfelvétel igen nehezen indul, ám… [tovább]

angol · magyar

Képek 21

Szereposztás

Miley CyrusVeronica 'Ronnie' Miller
Liam HemsworthWill Blakelee
Kelly PrestonKim Miller
Greg KinnearSteve Miller
Bobby ColemanJonah Miller
Melissa OrdwayAshley
Kate VernonSusan Blakelee
Carly ChaikinBlaze

Kedvencelte 64

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Charityy 

Nem egy tipikus Nicholas Sparks feldolgozás lett, de nekem tetszett. Liam Hemsworth itt még elég furcsán nézett ki de azért az a kockahas xd
Megható történet, leginkább az apa – lánya kapcsolat állt a középpontban.

Törpillaa 

Szeretem ezt a filmet, és Liam Hemsworth miatt érdemes megnézni. :-) Nagyon cuki pasi. :-) Még nem olvastam, de remélem sikerül valamikor beszerezni. Itt még kedveltem Miley Cyrus-t, kedvelhető karaktere volt.

2 hozzászólás
Kedves_Könyvek

Miley Cyrus miatt érdemes megnézni, és egyébként egy érzelmes, kedves kis film. Egyszer nézős, de annak jó :D

Dexter79

Talán az egyetlen Sparks feldolgozás, ami nem igazán tetszett. (könyvben sem).
Valahogy Nicholas Sparks-tól igazi romantikus alkotást várok, ez pedig a szeretetről szólt apa és lánya között.

Sister 

A húgom kérésére néztük meg, de bevallom, semmit sem tudtam, csak hogy Miley a főszereplője. Örömmel fedeztem fel Liamot és Greg Kinneart is, utóbbit amúgy is kedvelem mellékszereplőként. Voltak benne kedves és megható, romantikus és szomorú jelenetek, de összességében látszott, hogy Sparks történetről van szó. Az utolsó néhány perc tényleg megindítóra sikerült, de Miley számomra nem volt annyira átütő. Mindenesetre igazán szép mondanivalót ad útravalóul, ezt senki sem vitathatja.

LyliaBloom

Hát, ezt nem diópucolás közben kellett volna nézni….Kicsit sós lesz így a dió…
Tudtam, hogy az lesz, ami elvégre, Sparks sztoriról van szó, már az elején egyértelmű volt, mégis megríkatott.
Cyrust nem szeretem, de Liam nagyon kis cukibogyó volt :)

Londonna 

A tinirománc szálat értettem jól, hogy miért kellett bele, de azért őszintén szólva jobban értékeltem volna, hogyha kevesebb teret engednek neki és épp csak annyi van belőle, hogy finoman jelezzék a dolgokat.

Olvasom, hogy ez – állítólag – nem egy tipik' Nicolas Sparks. Hmm. Akkor valószínűleg ez lehet az oka, hogy ez nekem most kivételesen eléggé tetszett. Az egy csillagot is tkp. csak a fent említett dolog okán vontam le.

Igazán szépen prezentálja a szülő-gyermek kapcsolatot, egészen pontosan az apával való viszonyt. Más kérdés, hogy nem teljesen értem a tinilányka kezdeti vérmességét. Ennyire bunkónak lenni asszem nem jogosít fel az sem, hogy tinédzser vagy. És, mint látjuk, apuka egy igazi tündérbogár, hát miért kell egy darab rongyként bánni vele?…

Greg Kinnear csodálatos volt, és esetében most jött el az a pillanat, hogy ennyi látott filmje után már muszáj értékelnem őt is, úgyhogy a személyes profilján majd jobban kifejtem, mit is gondolok róla. De az tény, hogy nagyot alakított. Olyan természetes volt és végtelenül emberi.

Miley Cyrusnak nem vagyok híve, sosem voltam. (Pedig nem is néztem anno a sorozatát.) Itt sem találtam benne semmi különöset, de legalább rossz sem volt. Olyasmi benyomást tett rám, mint Amanda Bynes anno, csak valamivel zsengébb kiadásban. De mivel én az ilyen tinifilmekkel, illetve tinivonulatokkal sosem tudtam mit kezdeni, ezért ezen a „vonzáskörzeten” én most is jócskán kívül estem. Engem végig csak apuka érdekelt, még úgy is, hogy fogalmam sem volt, hová fut majd ki a dolog… Szóval, ennyit rólam. :D

Liam Hemsworth. Pfú. Tudom, micsoda rajongótábora van, és hát egészségére mindenkinek, aki bírja, rám mindenesetre az égegyadta világon semmi hatást nem gyakorolt. Még annyit sem, mint Miley. Jó, bevallom, volt pár flörtölős dumája, amin még én is elvigyorodtam, de azok olyanok voltak, amiket egy – jóval – idősebb pasi szájából is szívesen hallanék, sőt, csak abból, úgyhogy… Néha így fejben azon kaptam magam, hogy csávókámat kicsit öregítettem újracastingoltam, hogy valami élvezhetőt találjak a karakterben.

A kissrácot is kiemelném még, édes volt nagyon, ügyesen játszott és tökéletes volt a „családi kémia” Greggel.

Összességében tehát ajánlom ezt a filmet, mert értékes mondanivalója van, még ha a játékidőből sokat el is vesz a tinilamúr. (Amire, ha valaki vevő, duplán szórakozhat.)

Bastia 

Kihívás miatt néztem meg a filmet. Aztán rájöttem hogy én ezt már láttam. Szóval nem egy olyan alkotás ami mély nyomot hagy az emberben. :D
Tipikus családi film, tiniszerelem szállal.

Kemiviki 

Röviden tömören Nicholas Sparks. Romantikus, síros, egy viszonylag könnyed délutáni film.
Miley Cyrus nem tartozik a kedvenceim közé, mégis ebben a filmben nagyot alakított, itt azt mondom megmutatta, mi is van benne. Az a zongora darab azóta se hagy nyugodni, mindig visszacseng a fülembe.

mandu 

Még mindig a kedvenc Cyrus filmem. Az utolsó 15 perc annyira megható…


Népszerű idézetek

Treszka

Nem vagyunk tökéletesek. Egyikünk sem az. Hibákat követünk el. Tönkreteszünk dolgokat, de aztán megbocsátunk és továbblépünk.

Xwoman 

A szerelem töréken, mi pedig nem vigyázunk rá eléggé. Csak próbálunk úgy átevickélni az életen, hogy reméljük ez a töréken dolog ellenáll minden csapásnak.

ltimi12

Minden alkalommal, amikor egy fénysugár bevilágít az ablakunkon, az én leszek. Nem megyek el.

Londonna 

– […] a szerelem nem mindig elegendő.

Londonna 

– Apám, lehet, hogy öregebb vagy, de biztos, hogy én vagyok az okosabb!

Londonna 

– Te elég bátor vagy ahhoz, hogy a lelkedddel érezz. Mindent olyan mélyen át tudsz érezni… Olyan vagy, mint apa.

Ivy 

– Sajnálom, de most nem keresek kisegítőt magam mellé…
– Miért nem? Pedig segítenék!
– Igen? Biztos?
– Persze! Ingyen dolgozom!
– Felvettelek.


Népszerű triviák

Sydney 

Ronnie és Will az autóban a Maroon 5 'She Will Be Loved' c. számát hallgatja/énekli, amely videóklipjében a Ronnie édesanyját alakító Kelly Preston szerepel.

Kapcsolódó filmek: Az utolsó dal (2010)

Az utolsó dal (2010)

Kapcsolódó művészek: Kelly Preston


Hasonló filmek címkék alapján