Az utolsó blues (2001) 4

The Last Blues
96' · magyar, olasz, lengyel · dráma 16

Az utolsó blues egyetlen nap alatt játszódik. Azon a napon, amikor a harmincöt éves Andris élete jóvátehetetlenül kisiklik. A látszat idilli: Andris boldog családi életet él Judittal, tanárnő feleségével és nyolc éves kisfiúkkal, Danival. Legjobb barátja, Zoli egyben üzlettársa is, ketten együtt… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Kulka JánosAndris
Fullajtár AndreaJudit
Rudolf PéterZoli
Paudits Bélazsoké
Bertalan ÁgnesIrén
Tábori Nóraanya
Agárdy GáborZsül
Jordán Tamásapa
Kolovratnik Krisztiántaxis
Mesés GáspárDani

További szereplők

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Londonna 

Ááá… Hát ez mi volt?! :D Esküszöm, nagyon akartam szeretni, de akkora katyvasz lett belőle a végére, hogy elment a kedvem.
Szerintem ez a film tipikusan a sokat akarunk markolni, de csak keveset fogunk esete. Szuper az elgondolás, de ahová végül kivezetik… az fájt.
Kulka János zseniális. Ehhez kétség sem fér, ha valakiért, hát miatta érdemes megnézni a filmet. (Bevallom, nálam is ő volt az első számú motivációs tényező.) A többi színész is jó, hozzák, amit a rendező / forgatókönyv kért. (Gondolom.) És, ez a bajom. A film üzenete. Mi volt ez?
Először is: állítólag egy nap alatt játszódik a cselekmény. Nekem ez legalább kettőnek tűnt. Aztán. A „sziszaharc” (gyengébbek kedvéért catfight): he?… Eleve rejtély, hogy tud beszélgetni a két nő. Pláne, hogy rögtön az elején világossá válik, hogy asszonypajtás egy büdös szót sem tud lengyelül. Aztán: spoiler! Ilyen a világon nincs. A szeretőt értem. De a feleséget? Őt sajnálnom kéne? Szánni? Együtt érezni vele? Öhm, ugyan mégis miért? spoiler. Akkor meg mit pampog? Komolyan, én hagytam volna neki, hogy megrendelje a vodkát, aztán jól a szemébe öntöttem volna. Hát ne vicceljünk már…
Aztán amit végül a csajok levágtak: szánalom. 0 logika, abszolút irracionális. Vagy, ha véletlenül mégsem, akkor szánom szegény hapsit. Igen, a hapsit.
A szülő-gyermek viszony viszont érdekes volt. Szerintem elég lett volna bőven ez a vonal, a hülyelibákat meg kifelejteni, vagy egyszerűen spoiler. Illetve Danika. Hát ez a gyerek… Ez biztos valami kis mini agytröszt, de tényleg. :'D Eleinte rendkívül szórakoztató volt, de a film végére már kicsit eluntam. Meg… nem nagyon értettem, hogy a francba nem merült még le az a telefon… Oké, hogy a 2001-es mobilok akár egy hetet is bírtak egy feltöltéssel (illetve azért még most is, a butatelefonok tudnak ilyen okosságot :P), de ha 5 percenként csörög, vagy hívást kezdeményeznek róla, azért korántsem ennyire jó a helyzet. :D
Szóval, ez a film jó is lehetett volna, de nem lett. Kár érte. De aki szereti Kulka Jánost, annak egyszer érdemes beiktatni a napirendjébe. :-)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

– A külső a nőket nem érdekli, ez tapasztalat.
– Lehet. Én például egyáltalán nem tudom, hogy mi érdekli őket.

Londonna 

– Nézzen rám: nem vagyok egy férfiszépség!
– Hát, nem…
– Viszont a belbecs számít. Csak az!

Londonna 

Szelíd ember: utálja a cinóbert, a vad dolgokat… […] Büszke vagyok rá. Nagy művész. Nagy ember.

Londonna 

– Csak egy találós kérdés, ma hallottam! […] Ha beteszed kő, ha kiveszed, hús.
– Ne disznólkodj!

Londonna 

Feleségem van, gyerekem… Daninak hívják. Nagyon szeretlek. Azt akartam, hogy tudd. Ezt a kettőt. Feleségem van… és szeretlek.


Hasonló filmek címkék alapján