Az ördög dublőre (2011) 17

The Devil's Double
109' · holland, belga · dráma, thriller 18

0 díj · 2 jelölés

Bagdad a múlt század nyolcvanas éveinek végén. Az iraki fővárosban virágzik a korrupció. Csak a hírnév és a kapcsolatok számítanak, bármi és bárki megvásárolható. Emellett Bagdad a Fekete Herceg, a rettegett Udaj Hussszein játszótere is. A diktátor Szaddam Husszein pszichopata fia erkölcstelen… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Dominic CooperUday Huszein / Latif Yahia
Ludivine SagnierSarrab
Raad RawiMunem
Philip QuastSzaddám Huszein / Faoaz
Mimoun OaissaAli
Khalid LaithYassem Al-Helou
Dar SalimAzzam
Nasser MemarziaLatif apja
Jamie HardingQusay

Kedvencelte 5

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Nem hibátlan a film.
Kétséges, hogy mennyi a valóság alapja az egésznek, Latif Yahia-ról sokat cikkeztek, hogy csak kitalálta az egészet.

De ez abból a szempontból lényegtelen, hogy a film maga roppant jól sikerült. Sokszor láttam, nem tudom megunni, bár tény, hogy nem egy vidám, könnyen emészthető darab.

Dorka 

Nagyon kemény film. Igazán megfeküdte a gyomromat, nőként szerintem különösen nehéz megnézni. És ráadásul sajnos igaz történeten alapul. Mégis sokkal jobb film, mint amire számítottam, ajánlom megnézésére.

2 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Bizonyos értelemben érdekes volt (anya már régebben is mondta, hogy XY-nak is volt hasonmása, de annyira nem izgatott a dolog), másrészt viszont borzasztó. De nem a film, hanem, hogy vannak ilyen emberek. Hogy játszadoznak másokkal kényükre-kedvükre következmények nélkül, ami miatt már azt sem tudják nagy jó dolgukban mit is csináljanak. Undorító. :/

Kontra_Judit 

Párom egy-két hónapja bukkant rá erre a filmre, és ő ajánlotta megnézésre. Nagyon kemény! Időnként horrorisztikus…tényleg. Ha csak a fele is igaz – márpedig megtörtént, Latif Yahia élettörténete alapján – akkor is borzalom. Én már rég lepuffantottam volna Husszein fiát, ha ott élek, katonaként és van fegyverem. Bár előbb „szövetségeseket” kellett gyűjtenie.
Csak néztem, néztem a filmet, borzongtam, de egyszerűen nézette magát a történet.
Dominic Coopert kedveltem is, meg nem is, de itt aztán feltette az „i”-re a pontot! Le a kalappal előtte!


Hasonló filmek címkék alapján