Az Igazság Ligája: Háború (DCUAOM 20.) (DCAMU 2.) (2014) 18

Justice League: War
79' · amerikai · akció, sci-fi, animációs, kaland 13

Különös szörnyek tűnnek fel világ nagyvárosaiban. Kiderül, hogy idegen lények, Darkseid és könyörtelen erői támadják a Földet, világméretű pusztulással fenyegetve azt. A szuperhősök kezdetben egyedül próbálnak meg szembeszállni a fenyegetéssel, de rájönnek, az egyetlen esélyük, hogy legyőzzék a… [tovább]

angol

Szereposztás

Sean AstinShazam (hang)
Christopher GorhamThe Flash / Barry Allen (hang)
Justin KirkGreen Lantern / Hal Jordan (hang)
Michelle MonaghanWonder Woman (hang)
Shemar MooreCyborg / Victor Stone (hang)
Jason O'MaraBatman / Bruce Wayne (hang)
Alan TudykSuperman (hang)
Steve BlumDarkseid / Computer Voice / Ocean Master (hang)

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Még mindig nagyon szórakoztató. Nagyon bírom Shazamot, ő az abszolút kedvencem benne, a másik pedig Victor, akit nagyon sajnálok. Már elég sok verzióban végigkövettem az átalakulását, de itt utálom a legjobban az apját. Nagyon bírtam, amikor Victor rájött, hogy ki Shazam. A többieket annyira nem tudtam itt megkedvelni, főleg Zöld Lámpást és Wonder Woment, alapból nincs velük bajom, de itt mindketten irritáltak benne. Illetve nem értem, hogy ha szegény Flash a magyar szinkronban Villám lett, akkor Wonder Women meg miért nem lett Csodanő… Vagy akkor miért csak Flash volt az, akivel így kiszúrtak.

Kemiviki 

Nekem ez piszkosul tetszett! Jó mondjuk Shazammel bármit el lehet nekem adni.
A grafika nagyon jó, éljenek a szögletes arcok! Jó volt a karakterek közötti összhang is. Bár azért Zöld Lámpás (Hal) és Diana nem lett a szívem csücske. Nem tudom, vajon Hal alapból ilyen idegesítő vagy csak itt sikerült ilyennek?
Sajnáltam, hogy Victor története ilyen rövidre lett vágva és azt, hogy az spoiler
Villám, ajj miért pont az ő nevét kellett lefordítani? :/ Egyáltalán miért kell neveket fordítani?

LoneWolf 

Akkor sorolom a hibáit:
– Továbbra sem Kevin Konroy kölcsönzi Batman hangját.
– Szerencsétlen Zöld Lámpás ebben még Ryan Reynolds-nál is idegesítőbbre sikeredett.
– Cyborg sztorija nagyon erőltetetten lett beolvasztva a Ligába, szinte látszik, hogy az ő karakterével csupán a politikai korrektség volt a cél, pedig ezt a John Stewart féle Zöld Lámpással könnyebb volt orvosolni a sorozat verzióban.
Ezek mellett a történet, amolyan tipikus: „Jön egy gonosz, akit le kell győzni.”-féle unalommá fajult és ettől valahogy leült az egész, így pozitívumként a grafikát, Flash-t, Shazam-et és két szinkronhangot, Alan Tudyk-ot és Sean Astin-t tudom csupán fölhozni.

Ik4r0s

Hiába egy alig 80 perces rajzfilm, nekem piszokmód bejött. Tetszett Cyborg eredettörténete, ami egész jól ki lett dolgozva. A szereplők közötti kémia remek, és jó volt látni, hogy milyen jól működnek együtt csapatként. Mindent összevetve nálam 10/9.

Nagareboshi_GIN 

Egyáltalán nem rossz, de nem is valami nagy szám. Gyakorlatilag az egész film egy óriási akció, amit csak annyira szakítanak meg párbeszédekkel, amennyire szükséges, és ezt a legkomolyabban értem. Nem is tudom, igazából nekem olyan volt ez, mintha csak úgy gyorsan csináljuk meg, oszt jól van kategória lenne, mármint a liga megalakulása. Egyszerűen behoznak mindenkit, bármiféle felvezetés nélkül, meg úgy semmi. Oké, semmi előismeretem nincs a ligáról, csak néhány karakteréről, de azt mondom, rendben, ezt akkor nem hozom fel hibának. De, hogy semmi karakterfejlődés, motiváció, akár csak egy kis morzsa a karakterek hátteréről, de semmi. Ez tényleg egy olyan film, ami teljesen az akcióra épít, a többi tartalom rendesen háttérbe van szorítva. Mondjuk az akció az meg, mondjuk úgy hogy oké. Az eleje az izgalmas, látványos, néhány helyen kifejezetten kreatív, viszont a Darkseid elleni harc a végére igencsak kiábrándító volt. Plusz ezen felül azért volt néhány rettenetesen gáz jelenet, illetve beszólás. Shazam-ot párszor felrúgtam volna, Lámpást csak felképeltem volna, Wonder Woman meg kultúrálódjon! A többiekkel végül is nincs gond. Batman az Batman, Superman-nél azért megmutatják, mire képes, Flash pedig jó volt. Plusz, a kémia is jó közöttük. Cyborg azonban vegyes érzelmekkel tölt el. A Tini Titánok sorozatban nagyon bírtam, itt azonban totál más a karaktere. Nem hiba, csak nekem volt furcsa. Mondjuk történetileg többet kapott, mint a többiek, de olyan gyorsan le lett tudva, hogy nem igaz. Ha több időt szánnak a karakterekre, ha valamivel lassabban indul be, akkor lényegesen jobb lehetett volna! Így viszont egy kétszer nézhetős darab lett.

Damien_Lambert 

A pillanat, amikor Batman és Superman is rájött, hogy a kívül hordott alsó többé nem divatos. Wonder Womannak viszont jobban tetszett a régi szerelése.


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Zöld Lámpás: Ezek nem szeretnek minket.
Batman: A világ fél tőlünk.
Zöld Lámpás: És te ennek örülsz?
Batman: Nekünk az csak jó.

Kemiviki 

Zöld Lámpás: Ahogy mondtam, Zöld Lámpás mindenre képes.
Batman: Csak a száját nem képes befogni.
Zöld Lámpás: Kis morci! Éhes vagy? Az én véremből nem kapsz.
Batman: Nem vagyok vámpír.
Zöld Lámpás: Tényleg? Pedig sötétben jársz, reggel eltűnsz. Akkor mi a szuper képességed?
Batman: Semmi.
Zöld Lámpás: Repülni tudsz?
Batman: Géppel.
Zöld lámpás: Várj! Nem rendes ember vagy denevér jelmezben? Ugye?

Kemiviki 

Max: Charlie én vagyok Batman és most kiszívom a véredet!


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján