Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

272 tag · 673 karc · Utolsó karc: 2023. június 9., 02:06 · Bővebben


Kedvencelte 4

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Nem rossz sorozat, de számomra a Batman The Animated Seriesnél nem jobb.
Egy dolog amit imádok benne, hogy Superman itt emberibb, legyőzhető és megvannak a gyenge pontjai. A 2. évad lett a leggyengébb, a 3. évad viszont fantasztikus lett és sajnálom hogy pont egy ennyire jó évad után kaszálták el. S külön öröm volt más hősökkel is találkozni, főleg spoiler.

nicolekitti

A második éved felénél járok.
Elhatároztam, hogy minden Batman-t megnézek, mert kedvencem. Sajnos ahhoz, hogy folytatni tudjam a Superman-t is meg kell nézni. Nagyon nehezen vettem rá magam, eléggé elfogult voltam vele, hogy beképzelt, mit tudna mutatni? Minden rész végén megmenti Lois-t. (Legalábbis gyermekkoromból ennyi maradt meg a Lois és Clark sorozatból. )
Pozitívan csalódtam, olyannyira, hogy sokkal jobban tetszik, mint a Batman animációsok. Ennek az is az oka, hogy szépen sorban megy a történet, nincs össze -vissza utalgatás, emlékezés, tehát van kerettörténete.
Batmanban meg a végén már csak azok a részek tetszettek, ahol minnél több gonosz bukkant fel.

LoneWolf 

Közel sem jött be anno annyira, mint a Batman-ről szóló széria, ami szintén ebben az univerzumban játszódik, de rengeteg ismeretet köszönhetek ennek a sorozatnak is, ráadásul örülök, hogy adaptálták benne a Flash és Superman közt lezajlott futóversenyt is.

Grifter

Mindenképpen ez a legjobb Superman-adaptáció. Pont.
Teljesen egyenértékű a Justice League és a Batman rajzfilmsorozatokkal. (Nekem személy szerint ez meg a JL-ek jobban bejönnek mint Batman.)
Megfigyelhető, hogy többet merít a 80-as évek zseniális John Byrne féle Superman képregényeiből, mint a korábbi időkből.
Superman itt nem egy félisten, hanem „csak” az egyik legerősebb szuperhős, mégis rendkívül emberi. Ez a kettősség remekül működik nála.
Szinte minden klasszikus Superman-gonosz feltűnik a képregények lapjairól:
a kötelező Lex Luthoron kívül találkozhatunk pl. Brainiac-kel, Metallo-val, Parasite-al (ő pl. rendesen megszívatja Szupit :) ) Toyman-el és Darkseid-al is. A rajzfilm készítői új karaktereket is alkottak, akik közül a legjelentősebb az elektromos gonosztevő, Livewire, akit később a képregényekbe is átültettek.
A hősök közül sem csak Supermant ismerhetjük meg, hanem többek közt egy kiváló, leginkább a 70-es, 80-as évekbeli képregényes verzióihoz hasonló Supergirl-t, akinek az eredettörténetét sikerült úgy megírni, hogy bár ő is a Kryptoniak képességeit kapja a Földön, mégsem borítja fel a karaktere azt a szabályt, mely szerint Clark az utolsó Kryptoni. (Ha a Fantom-zónába zárt gonoszokat nem számítjuk.)
A DC kérése volt a rajzfilm készítőitől, hogy tartsák meg ezt a szabályt.
Remek karakter lett a (sajnos csak 1 részben szereplő) képregényrajzoló Kyle Rayner (Zöld Lámpás) is, az ő epizódja a kedvenceim közé tartozik. Nem mellékesen Sinestro az egyik legjobb DC gonosz. :)
Kaptunk több Batman-Superman crossover epizódot, egy Dr. Fate-eset és még pár másikat. Külön kiemelném még Lobo karakterét is. :)
A sorozatra szerencsére jellemző a komoly, látványos, lényegretörő képregényes stílus (természetesen a sok világ- és város megmentős rész között azért a lazább epizódoknak is jutott hely, elég csak a Mxy-sekre gondolni.)
Sosem megy át gagyi, elnyújtott, low budget szappanoperába mint pl. az egyik legrosszabb Superman-adaptáció, a Smallville vagy a ratyi CW féle rettenetek.
Mert ez a sorozat egyszerűen a képregények iránti hűséget és a rajongók szórakoztatását tekinti céljának, ahogy a legtöbb másik DC rajzfilm is. :)


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Martha Kent: Azért nem ártana, ha az emberek kicsit többet tudnának Supermanről. Nem szeretném, ha azt hinnék, hogy olyan vagy, mint az a lökött bőregér…

Kemiviki 

Jonathan Kent: Nem számít hol születtél és mire vagy képes, te mindig Clark Kent leszel. Superman csak besegít néha.

TribeBubu 

Lex Luthor: Az ember nem más, mint ökológiai terrorista.

3. évad 6. rész – Abszolút hatalom
Kemiviki 

Játékmester: Buborék buborék, fejedre szakad az ég.

1. évad 4. rész – Kisded játékok
Kemiviki 

Lex Luthor: [Supermanről] Egyetlen embernek sem lenne szabad ekkora hatalommal rendelkeznie.

Kemiviki 

Darkseid: Ahogy azt egyszer már elmondtam, Superman: ha nem leszel a futóm, akkor a gyalogom leszel.


Hasonló filmek címkék alapján