Az Igazság Ligája: A Villám-paradoxon (DCUAOM 19.) (DCAMU 1.) (2013) 37

Justice League: The Flashpoint Paradox
75' · amerikai · akció, sci-fi, animációs, kaland, fantasy 13

Barry Allen, azaz Villám a világ leggyorsabb embere. Ezt kihasználva visszamegy az időben, hogy megakadályozza a szörnyűséget, ami gyerekként tönkretette az életét, az édesanyját meggyilkolását. A beavatkozásának következményeként azonban egy töredezett, alternatív valóság jön létre. Ebben nyoma… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Justin ChambersThe Flash / Barry Allen (hang)
C. Thomas HowellProfessor Zoom / Eobard Thawne (hang)
Michael B. JordanCyborg / Victor Stone (hang)
Kevin McKiddBatman / Thomas Wayne (hang)
Steve BlumLex Luthor / Captain Thunder (hang)
Kevin ConroyBatman / Bruce Wayne (hang)

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

272 tag · 673 karc · Utolsó karc: 2023. június 9., 02:06 · Bővebben


Kedvencelte 11

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Az egyik kedvenc Igazság Ligája filmem, végig nagyon izgalmas volt, és nagyon érdekes és sokkoló csavarok voltak benne. Nagyon bírtam ezt a Batmant.

Kopaszkutya 

Számomra az eddigi legjobb Igazság Ligája film, pedig Flasht nem igazán kedvelem. Sajnos túl rövid és nem maradt idő mindenre, pedig még így is rátettek jó negyed órát a többi filmhez képest. Az animáció szép volt, bár néhol kicsit elnagyolt. És mint szinte mindig, most is Batman volt a legnagyobb kedvenc :)

12 hozzászólás
Kemiviki 

Nagyon jó film!! A történet, a látvány, a csavarok, mind mind nagyszerűek. Mindemellett nagyon jó és elgondolkodtató mondanivalója is van.
Flash karakterét imádtam, és az alternatív világ Batmane a szívem csücske lett. Nagyon meglepett a csavar a filmben, és őszintén nagyon jól kitalálták ezt az egészet.

Amúgy meglepődtem, hogy rajzfilm létére mennyire sok vért és brutális képet mutatott. Levágott fejek is voltak benne, szóval nem éppen gyerekeknek való.

5 hozzászólás
Nelli0805 

Érdekes volt a film, és mi más is lehetne a téma, mint az spoiler, és hogy miért NE csináld…
Jó volt a koncepció, a(z) spoiler karakterek, a történet elgondolkodtató, és senkit se tévesszen meg, hogy rajzfilm, bőven elbírt volna egy 16-os karikát, de én a 18-ast is rátenném, eléggé premier plánban mutatták a durvább dolgokat is…

LoneWolf 

Mivel Flash a kedvenc DC hősöm már gyerekkorom óta, egyértelmű volt, hogy látnom kell. Annyit tudtam róla, hogy ebben végre megmenti az anyját, mellyel új idővonalat hoz létre és nagyjából innen indult ki a DC reboot-olt világa, a „New 52” is. Ezen kívül nem tudtam mire számítsak így kellemes meglepetésként ért, leszámítva pár CGI effekttel megtoldott animációt, illetve a tényt, hogy a Sötét Lovag Visszatér-hez hasonlóan akár ezt is bonthatták volna két részre a bővebb kifejtés érdekében.

Grifter

A kedvenc DC filmem. Pedig szinte mindet láttam már, és az animációs filmjeik többsége nagyon tetszett. De egyikben sincs ennyire jó sztori, mint ebben. Külön plusz pont a Zsiványok és az eredeti Liga szerepeltetésért az elején!
(Ez a bomba hatástalanítós- Flash múzeumos jelenet nem volt benne az eredeti képregényben.)
Flash (itt is) nagyon laza, de tud komoly is lenni, ha kell.
A Flashpoint-valóságnál darkosabb világ talán nincs is a DC univerzumban (és ami a legjobb benne: ez nem egy újabb párhuzamos dimenzió, hanem a mainstream-univerzumnak a kifordított változata!)
Thomas Wayne „Punisher” Batman-t külön meg kell említenem, remekül sikerült a karaktere, szerintem érdekesebb, mint a kissé már uncsi Bruce.
Durva a Wonder Woman és Aquaman Flashpointos verziói közt dúló háború is, ami az egész világra pusztulást hoz végül. Vagy mégsem?!
A rengeteg cameo is sokat dob a hangulaton, többek közt a WildC.A.T.S Grifter-e is tiszteletét teszi (mert ő és a többi WildStorm karakter már jóideje a DC-é.)
Egyébként ennek (és a JL rajzfilmsorozatoknak) a hatására lettem Flash fan, és kezdtem el olvasni az ő (meg a többi DC karakter) képregényeit. Szóval nagy hatással volt rám, talán ezért sem tudok róla rosszat mondani. :)


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján