Az Igazság Ligája: A Villám-paradoxon (DCUAOM 19.) (DCAMU 1.) (2013) 30

Justice League: The Flashpoint Paradox
75' · amerikai · akció, sci-fi, animációs, kaland, fantasy 13

Barry Allen, azaz Villám a világ leggyorsabb embere. Ezt kihasználva visszamegy az időben, hogy megakadályozza a szörnyűséget, ami gyerekként tönkretette az életét, az édesanyját meggyilkolását. A beavatkozásának következményeként azonban egy töredezett, alternatív valóság jön létre. Ebben nyoma… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Justin ChambersThe Flash / Barry Allen (hang)
C. Thomas HowellProfessor Zoom / Eobard Thawne (hang)
Michael B. JordanCyborg / Victor Stone (hang)
Kevin McKiddBatman / Thomas Wayne (hang)
Steve BlumLex Luthor / Captain Thunder (hang)
Kevin ConroyBatman / Bruce Wayne (hang)

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

227 tag · 458 karc · Utolsó karc: 2021. február 27., 20:18 · Bővebben


Kedvencelte 10

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Kopaszkutya 

Számomra az eddigi legjobb Igazság Ligája film, pedig Flasht nem igazán kedvelem. Sajnos túl rövid és nem maradt idő mindenre, pedig még így is rátettek jó negyed órát a többi filmhez képest. Az animáció szép volt, bár néhol kicsit elnagyolt. És mint szinte mindig, most is Batman volt a legnagyobb kedvenc :)

12 hozzászólás
Kemiviki 

Nagyon jó film!! A történet, a látvány, a csavarok, mind mind nagyszerűek. Mindemellett nagyon jó és elgondolkodtató mondanivalója is van.
Flash karakterét imádtam, és az alternatív világ Batmane a szívem csücske lett. Nagyon meglepett a csavar a filmben, és őszintén nagyon jól kitalálták ezt az egészet.

Amúgy meglepődtem, hogy rajzfilm létére mennyire sok vért és brutális képet mutatott. Levágott fejek is voltak benne, szóval nem éppen gyerekeknek való.

5 hozzászólás
Nelli0805 

Érdekes volt a film, és mi más is lehetne a téma, mint az spoiler, és hogy miért NE csináld…
Jó volt a koncepció, a(z) spoiler karakterek, a történet elgondolkodtató, és senkit se tévesszen meg, hogy rajzfilm, bőven elbírt volna egy 16-os karikát, de én a 18-ast is rátenném, eléggé premier plánban mutatták a durvább dolgokat is…

LoneWolf 

Mivel Flash a kedvenc DC hősöm már gyerekkorom óta, egyértelmű volt, hogy látnom kell. Annyit tudtam róla, hogy ebben végre megmenti az anyját, mellyel új idővonalat hoz létre és nagyjából innen indult ki a DC reboot-olt világa, a „New 52” is. Ezen kívül nem tudtam mire számítsak így kellemes meglepetésként ért, leszámítva pár CGI effekttel megtoldott animációt, illetve a tényt, hogy a Sötét Lovag Visszatér-hez hasonlóan akár ezt is bonthatták volna két részre a bővebb kifejtés érdekében.

Grifter

A kedvenc DC filmem. Pedig szinte mindet láttam már, és az animációs filmjeik többsége nagyon tetszett. De egyikben sincs ennyire jó sztori, mint ebben. Külön plusz pont a Zsiványok és az eredeti Liga szerepeltetésért az elején!
(Ez a bomba hatástalanítós- Flash múzeumos jelenet nem volt benne az eredeti képregényben.)
Flash (itt is) nagyon laza, de tud komoly is lenni, ha kell.
A Flashpoint-valóságnál darkosabb világ talán nincs is a DC univerzumban (és ami a legjobb benne: ez nem egy újabb párhuzamos dimenzió, hanem a mainstream-univerzumnak a kifordított változata!)
Thomas Wayne „Punisher” Batman-t külön meg kell említenem, remekül sikerült a karaktere, szerintem érdekesebb, mint a kissé már uncsi Bruce.
Durva a Wonder Woman és Aquaman Flashpointos verziói közt dúló háború is, ami az egész világra pusztulást hoz végül. Vagy mégsem?!
A rengeteg cameo is sokat dob a hangulaton, többek közt a WildC.A.T.S Grifter-e is tiszteletét teszi (mert ő és a többi WildStorm karakter már jóideje a DC-é.)
Egyébként ennek (és a JL rajzfilmsorozatoknak) a hatására lettem Flash fan, és kezdtem el olvasni az ő (meg a többi DC karakter) képregényeit. Szóval nagy hatással volt rám, talán ezért sem tudok róla rosszat mondani. :)


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján