Az ifjú pápa (2016–2016) 75

The Young Pope
50' · francia, amerikai, angol, olasz, spanyol · dráma, minisorozat 16
10 rész

0 díj · 3 jelölés

Az ifjú pápa Lenny Belardóról szól, aki XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lett. Úgy tűnik, a fiatal és sármos pápa megválasztása a bíborosi kollégium egyszerű, ám hatékony médiastratégiájának eredménye. De a látszat sokszor csal. Különösen azon a helyen és azok közt, akik Isten… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Jude LawLenny Belardo
Diane KeatonMary nővér
Silvio OrlandoVoiello bíboros
Scott ShepherdDussolier bíboros
Cécile De FranceSofia
Javier CámaraGutierrez bíboros
Ludivine SagnierEsther
Toni BertorelliCaltanissetta bíboros
James CromwellMichael Spencer bíboros
Sebastian RochéMichel Marivaux bíboros

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 42

Várólistára tette 221


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Szinte tökéletes.

Rengeteg olyan mondat elhangzott, ami kiáltott azért, hogy kiírjam az idézetek közé, de túlságosan lekötött ahhoz, hogy megállítsam és elkezdjek pötyögni.
Vallás, család, politika, bosszú, szerelem, szex. Minden helyet kap ebben a 10 részben.

Abszolút többször nézős. Én ezúttal kölcsön DVD-n néztem, így nem volt választásom, szinkronnal ültem végig. Nagyon sajnáltam, mert egy rész megnézése nélkül is tudtam, hogy ehhez jobb lenne az eredeti nyelv. Azért meg kell hagyni, hogy jól sikerült a magyar változat is. Nekem legalábbis nem volt hiányérzetem. Azért egy eredeti nyelvű nézést beiktatok majd a jövőben. Tudom ajánlani lényegében bárkinek. Néha elvont, művészi jellegű képekkel szakítják meg az eseményeket, rengeteg szép jelenet, érdekes karakterek. Mosolyogtat, nevettet, meghat, elgondolkodtat és néha még meg is hökkent. Rövidke, nem hétköznapi utazás. :)

Röfipingvin

Na, miből lesz a cserebogár, akarom mondani a pápa!
Evidensen többször nézős.

Másodjára is betalált!

woolfe

Adott egy megfontolt, mély lelkivilággal rendelkező rendező, aki forgatókönyvíróként is brillírozik a saját melankolikus, mélyreható, bölcs, filozofikus világában. Adott Jude Law, aki tele van lehetőségekkel, de sosem jó helyre, jó időben szerződik (egy-két kivétellel), adott egy érdekes koncepció, és adott egy provokatív témákkal átszőtt történetvezetés.

Itt szoktak kisiklani. Hát ez nem siklott ki. De nagyon nem.

Szeretném kiemelni elsősorban a rendezői és operatőri munkát, időnként Kubricki szimmetriával gyönyörködtet, de egészében véve egy éteri képi világgal rendelkező sorozatot alkottak, ami nyit és zár, a dialógusokhoz és lelki konfliktusokhoz igazodva.
A színészi játék kiváló, Jude Law karakterét szerettem, utáltam, szerettem, megvetettem, sajnáltam, bálványoztam, és ehhez a kitűnő szerepen kívül kellett egy parádés kivitelezés is. Érdekes, hogy többen a szívemhez nőttek, a casting gondosságát igazolja a mellékszereplők erőssége.

És néhány szó magáról a főfőfőkarakterről. XIII. Piusz pofátlanul lavíroz a modernitás és konzervativizmus között. Cherry coke, cigaretta, általános műveltség, szarkasztikus riposztok, a másik oldalon pedig rigolyák, szűk látókörűség, előítéletesség, merevség. Ez egyetlen karakterben. És nem túlzó, nem irritáló, ami még fontosabb, nem hiteltelen. A szent, az ördög, a szerelmes férfi, az atya, a fiú, a gyermek, mindegy egy személyben, és ez a minden tökéletes összhanggal működik.

Amit az egyházzal kapcsolatban feszeget… nos, úgy mondanám, közhelyeket dolgoz fel közhelymentesen. Nagyon érett, felnőtt nézőpontokat jelenít meg, nem butít le, és nem fél időnként magasabb szintre emelkedni. Nem fél meghaladni az átlagnéző intelligenciáját, mert ez a sorozat alapvetően nem fél az igazságtól.

Lesz második évad. Hála Istennek. :D

DoreenShitQ

Egyszerre mondott magáról mindent és semmit.
Fogalmam sincs mi lesz a 2. évadban…

Novecento

Nagyon bejön ez a sorozat. Akárcsak Jude Law, ahogy XIII. Piust megofrmálja. Nem láttam ahhoz elég alakítását sajnos, hogy reálisan kijelenthessem, de nem csodálkoznék, ha élete szerepének mondanák az ifjú pápa megformálását. Hiteles és néhol nagyon utálható, néhol szerethető, sőt imádnivaló.
A szövegek, amiket a szereplők szájába adnak annyira fantasztikusan kidolgozottak, és olyan tartalommal bírnak, miközben művészi mélységűek, hogy csodálatos hallgatni. Ahogy a zenét is, váltakozik az autentikus egyházi zene a meghökkentő rockkal – nem fogom egy darabig elfelejteni a Sexy and I know it c. számra való öltözködést.
De a látvány is gyönyörű, a képkockák, a díszletek, a római légifelvételek mind lenyűgözőek. A szereplőválogatás is kifogásolhatatlan. Diane Keaton fantaszikus, ahogy Silvio Orlando (Voiello bíboros) is.
Ajánlom mindenkinek, elgondolkodtat, szórakoztat és felüdít a mainstream sorozatok után. Meg fogom nézni ezután Sorrentino filmjeit is, az biztos.

coni

Sejtettem hogy jó sorozat lesz már az előzetese alapján is. Jude Law tökéletesen alakítja, Lenny Belardo-t, az egyik legérdekesebb karaktert akivel valaha találkoztam eddigi sorozatnézéseim során. Úgy is mondhatni, ő az ellentétek embere. Zseniális politikus, borzasztó pápa. Nagy reformernek tekinti magát, de olyan reformokat szeretne megvalósítani amelyek a középkori egyház álláspontját hirdetik. A célját értettem, de az eszközeit nem tudtam elfogadni. Igazából sosem tudtam hányadán állok vele. Pont mikor már kibújt volna az ember belőle, mindig tett vagy mondott valamit amivel visszatértünk oda ahonnan elindultunk.. Egyszerűen zseniális. :)
Bevallom először nem is pápa karaktere fogott meg, hanem azok a gyönyörű vatikáni, római helyszínek és kertek! Meg persze azok a hihetetlenül találó olasz dalok.. Már csak ezek miatt is érdemes megnézni.

LeanneIrisPrice 

Nos, igazából úgy raktam fel a várólistámra, még anno, mikor ez megtörtént, hogy érdekesnek találtam az alapkoncepciót. Mindenki erről beszélt, felkeltette a figyelmem, hát utánanéztem egy kicsit. Azt viszont álmaimban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen mély történetről van szó.
Jude Law elképesztő alakítást nyújtott szerény véleményem szerint, a képi világ gyönyörű, a zene elképesztően illik az egészhez, a történeti csavarok pedig… Te jószagú…
Teljesen lenyűgözött, csak ajánlani tudom. Ha egy kissé talán lázadó szellemű, haladó gondolkodású, mégis a hagyományokat megőrző pápát akarsz látni egy Mariana-árok mélységű sztorival körítve… Jó helyen jársz barátom. Mindezt pedig úgy mondom, hogy nem vagyok keresztény, nem szimpatizálok velük, és semmi egyéb, azonban ez… Na ez, kérlek, ez valami.

Blissenobiarella 

Biztos, hogy újranézős lesz, mert most lett vége, és úgy érzem, nem figyeltem rá eléggé. Az elején csak lestem, hogy úristen, ez micsoda egyházkritika, micsoda mondanivalók, ez tényleg odab****. Aztán kicsit túl személyessé, túl karakterközpontúvá vált ahhoz, hogy ugyanezt emelhessem ki, de ettől függetlenül nagyon élveztem. Újranézés után talán értelmesebb gondolatokat is össze tudok majd szedni.
A zenéit imádtam, és Stohl András szinkronjával igazi fülorgia volt ez a 10 rész nekem.

Little_Monster 

Óriási hype, remek, csodás Jude Law, mégse tudtam egy percét sem szeretni. Minden rész után csak nőttek a kételyeim, pedig a téma iránt amúgy sem vagyok elhivatott, kellően szkeptikusan tudtam nézni. A karakter összetettsége és megformálása elsőrangú, csak a történettel volt bajom. Néha nekem már nagyon lassú volt és öncélú művésziességet éreztem a képeken, amik nagy része egyébként tényleg gyönyörű, allegorikus és száz szó helyett is beszél. De szerintem a kevesebb több, néha már fárasztott. Az érintett témák elég változatosak voltak, és bőven elég sok oldalát megismertük szeretett pápánknak is, aki Jude Law egyik legkiválóbb munkája. Mégis, ha valamire emlékezni fogok, az nem ez, hanem a sokszor meghökkentő, de mindig tökéletes ZENE!

shieldmaidenwithflowers

Ez a legjobb sorozat, amit az utóbbi időben láttam. Jude Law élete alakítását nyújtotta. Régen volt nálam olyan, hogy az utolsó epizód végén felkiáltottam, hogy nem lehet így vége. Zseniális volt!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

madárka

Holy Father, Holy Father, smoking is not allowed in the papal palace!
Is that so? Who decided that?
John Paul II.
The Pope?
Yes, the Pope.
There's a new Pope now.
True.

madárka

– És ön, Szentatya, mi akart lenni gyerekkorában?
– Gyerek szerettem volna lenni.
(10. rész)

Alex 

– The most important film director ?
– Spielberg.
– No, Kubrick.

7 hozzászólás
TiaManta 

– … Csak a hajammal van gond Szentatya.
– Úgy érted hullik?
– Nem csak az, olykor még fáj is.
– Fáj a hajad?

TiaManta 

– És ki írta?
– Manna, az a szélső balos firkász.
– De akkor ezt a könyvet Ön ellen írták.
– Naná az a legjobb. Eddig híres voltam, így már legenda.

Meara 

Isten nem neked való, annak való, aki nem tud mit kezdeni a szabadsággal.

Hana 

Belardo/XIII. Pius:I don't have to prove that God exists, it is up to you to prove that He doesn't. Are you capable of proving that God does not exist?

(2. rész)

Hana 

bíboros: We will be dealing with you one day, Your Holiness.
XIII. Pius: What do you mean?
bíboros: You are going to be a saint. I'm perfectly serious.
XIII. Pius: I don't need any more steps in my career.

(10. rész)

woolfe

Absence is presence. These are the fundamentals of mystery.

woolfe

A priest never grows up, because he can never become a father. He’ll always be a son. That is why we imposed a vow of celibacy on ourselves thirteen centuries ago, because we must always be the sons of God, never dare try to take His place.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján