Az eltakarítónő (2005) 142

Keeping Mum
99' · angol · vígjáték, thriller, krimi 12

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Maggie SmithGrace Hawkins / Rosemary Jones
Rowan AtkinsonWalter Goodfellow tiszteletes
Kristin Scott ThomasGloria Goodfellow
Patrick SwayzeLance
Tamsin EgertonHolly Goodfellow
Liz SmithMrs. Parker
Toby ParkesPeter Goodfellow
Emilia FoxRosie Jones fiatalon
James BoothMr. Brown
Hirdetés

Kedvencelte 32

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Charityy 

Meglepően tetszett a film. Magamtól nem biztos, hogy megnéztem volna, de egy kihívásnak hála megismerkedhettem vele. Különös szituációt vázol fel vicces jelenetekkel, szimpatikus szereplőkkel.

Nevra 

Ez a film. Imádom. Már vagy 30x láttam. Mindig nagy élvezettel nézem minden alkalommal. A történet: nagyon szerethető és aztán a bonyodalom *-* ez kellett ide. Szép kis falucska, hangos kutyus ;) DÍSZÍTŐ BIZOTTSÁG! :P és stb..
Csavarós történet volt az biztos. De ez volt benne a jó.
Szereplők: Maggie. Jaj Őt inkább a végére hagyom. :3
Goodfellow tiszteletes. Hát spoiler Nagyon bírtam a karakterét. Főleg amikor a foci meccs alatt a kapuban állt.:D Szerethető, vicces karakter volt az ővé.
Gloria először semmis volt nekem. Aztán, hogy már többször láttam kezdtem megkedvelni. Magát Kristin-t is.
Lance hát igen. Magáért beszél:D Elég vicces volt, kicsit szerencsétlen is, akkor mikor spoiler
Na és végre Maggie Smith ó Te Királynő. Fantasztikus volt. Miatta imádom ezt a filmet. Zseniális volt. Ici picit szokatlan, pont ezért ilyen jó. spoiler Már csak a megjelenése, melegséget hoz a szívembe. Egy igazi kincs.
Köszönöm Neked ezt Maggie!

Szeszj 

Nekem nagyon tettszett, érdekes történet volt, meg azért vicces is! :D Emlékszem még régebben ment a Tv-ben és láttam belőle egy kis részt spoiler, akkor furának tűnt, annyira nem is jött be. De most nagyon átjött és le is kötött, jót szórakoztam rajta! :D
Grace volt a kedvencem, nagyon jó szereplő, de a többieket is bírtam benne.
Fura volt Rowan Atkinson-t így látni, de jól állt neki a szerep! :D
Biztos hogy majd később még megnézem! :D

2 hozzászólás
hankman 

A film felütése remek alap, és megdöbbentő. spoiler

Legyen bármilyen szerepben, Rowan Atkinson nekem mindig is Mr. Bean marad. Remek színész, és bárkit is alakítson, minden filmjébe belecsempész egy kis tipikus Mr. Beanféle bénázást vagy arcmimikát. A szereplőgárda igen erős, tehetségekből a film nem szenved hiányt, még „McGalagony” is itt van nekünk, számomra a film igazi főszereplője és hőse Gloria asszonyság. Szerencsétlen nő, annyira sajnáltam, még az ág is húzza az élet minden terén. spoiler

Pár részen jókat vidultam, kapásból mikor megismerkedtem a Goodfellow családdal, meg egy lakókocsival xD. spoiler. Aztán amikor a templomdíszítő bizottság oszlopos tagja fel-fel bukkan, egy idő után már teljesen ki leszel. spoiler. A pap bácsi is bénázik egyet-kettőt. spoiler Szeretem a vicceket, de kifejezetten nem értettem, vagy csak nem tartottam viccesnek, amiket elmondtak. spoiler

Igazából nem vígjátéknak kezelem, hanem egy nagyon erős karakterközpontú filmnek. Az anya, mondhatni drámája érthető, egyszerre vívja meg a külvilággal és saját magával a kis küzdelmét. A családfő, a pap, igencsak elvont figura, neki is van hova fejlődnie. spoiler Aztán itt van Maggie Smith hölgyemény. Maradjunk annyiban vele kapcsolatban, hogy minden háznál elkélne egy ilyen házvezető nő, aki mindent megold. Vagy ennyiben nem merül ki a dolog? Igazából ambivalens, de ezt derítsétek ki magatok. spoiler
Azért a filmnek van egy nagyon sötét üzenete, ha a mélyére nézünk. spoiler

Jó karakter központú történetvezetés, díjnyertes szereplő gárda, könnyed humor, jó a szereplők közti kapcsolatrendszer, vidám felszín, de sötét háttér. Na, ezekért a dolgokért adtam rá ennyi pontot.

Bastia 

Nagyon tetszett ez a film, jól szórakoztam rajta.
Alcíme lehetne: A pszichopata Mary Poppins. :D

farkas_niki 

Hűha! Azt a csavaros mindenit! :D Nagyon élveztem! A színészek fantasztikusak voltak, a sztori is magával ragadó, a poénokról nem is beszélve!

Izolda

Nagyon fekete humor, nagyon angol, nagyon vicces, közben meg azért nagyon is emberi problémák is vannak benne. És hát jutalomjáték mindenkinek.
Sírvaröhögős, sokadszor is.

piciszusz 

Igaz, hogy reggel kezdtem el nézni, de csak most volt időm befejezni. Na ezt a fajta vígjátékot szeretem, ez most jól esett :)

Lilla99 

Nagyon nagyon tetszett. Nem voltam biztos benne eleinte, hogy ez jól fog elsülni, de nagyon jó lett. Fura volt így látni Rowan Atkinsont.


Népszerű idézetek

Londonna 

– The Devil's in the details, Dad.
– Could we not say that word on a Sunday?
– What? Dad?

Londonna 

And when I'm asked why vicars always answer a question by posing another question, I always reply 'well why shouldn't we?'

Londonna 

And I thought being an orphan was a bad thing.

Londonna 

– Is she…?
– Yes, I believe she is.
– Oh God, oh God, oh God!

Londonna 

– Oh Jesus Christ…
– It's all right. I didn't chop him up or anything grisly like that. Where are you going?
– I'm not doing it.
– But I can't drive!
– I'm not getting in the car.
– I'm a learner. Officially I need someone with me.
– I would say under the circumstances the normal rules do not apply.

Londonna 

– I wonder if he's found that dog yet.
– Oh, Mr Brown's on holiday.
– Oh? Where?
– I think he said 'down under'…

Londonna 

Good old broccoli, eh? Shall we have some for supper?

Londonna 

The title for this evening's opening address is Cod's Mysterious Ways. God! God! God's Mysterious Ways. I'm sure Cod have mysterious ways, but it's the mysterious ways of God I want to talk about tonight. Cod will just have to wait for their own convention.

Londonna 

What? You'd rather I got a boyfriend like Dad? Oh God, you would wouldn't you.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján