Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

E_W

Jóféle.
Már azóta várom, hogy megnézhessem, mióta kiderült, hogy Tom Feltonnak lesz egy új, második világháborús filmje. spoiler
Nagyon tetszett a több szálon futó történet, különösen a német szemszög. Mondjuk én többet is elbírtam volna belőle, hogy mélyebb betekintést kapjunk a szereplő múltjába, lelkébe.
A film nem az az akciódús, háborús mozi, jutnak olykor lassabb, erkölcsi kérdéseket felvető pillanatok is. A véletlenszerű találkozásokkal és az elkerülhetetlen cselekedetekkel szépen sikerült érzékeltetni, hogy a háború nem olyan, mint amit az amerikai filmek súlykolnak belénk.
Na szóval jó kis film ez, egyszer mindenképp érdemes megnézni a téma iránt érdeklődőknek.

lakatoszoltan01 

Aki szereti az Elit alakulatot (vagy a Ryan közlegényt), annak ez a film tetszeni fog. A díszletek, jelmezek és a trükkök is jók. A háború ábrázolása realisztikus. Sajnos a szereplők megismerésére és megszeretésére nem elég a játékidő, így csak azt tudjuk, hogy a holland ellenállók állhatatosak, kitartók és önfeláldozók voltak.
Ötletes, hogy mindkét tábort próbálja bemutatni a film, bár a németek még mindig sátáni gonoszságot sugallnak.
Szóval ajánlom megnézni mindazoknak, akik az egyedi küldetéses, kissé lelkizős, emberi oldalt is bemutató II. vh-s új típusú háborús filmeket szeretik. Jó volt végignézni, és valóban betenném az Elit alakulat kiegészítéseként a Market Garden hadművelethez.


Hasonló filmek címkék alapján