Az átkelés madarai (2018) 10

Birds of Passage · Pájaros de verano
125' · dán, mexikói, kolumbiai · dráma 16

Az 1960-as és ’70-es években Amerikában virágzott a hippikultúra, és hatalmas igény mutatkozott a különböző drogokra. Ebből elsősorban a kolumbiai farmerek profitáltak, akik közül a legleleményesebbek marihuánatermelő és -terjesztő üzletemberekké nőtték ki magukat.
A Guajira-félszigeten… [tovább]

Szereposztás

Natalia ReyesZaida
José AcostaRapayet
Carmiña MartínezÚrsula
Greider MezaLeonídas
Jhon NarváezMoisés
José VicentePeregrino

Kedvencelte 2

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

TLD 

Drogkereskedős gangsztás filmek történetében menetrendszerűen találkozunk egy családi vállalkozás gyors felemelkedésével, amit aztán a kétes ügyletek által meggazdagodott família csúfos bukása követ. Szóval a drog rossz, ezt már tudjuk máshonnan is.

Nincs ez másképp ebben a kolumbiai mesterműben sem, ám itt a szokásos recept mellé kapunk egy nagyon emberi, tehát összetett képet a régi és az új, törzsi és modern világ szembenállásáról. Bár a modernitás és az Egyesült Államok drogozhatnékja okozza a kezdeti konfliktust és a törzsi keretek felbomlását, a film mégsem ad egyértelmű válaszokat arra a kérdésre, hogy melyik világ a jobb/szebb/erkölcsösebb. spoiler Főleg a karaktereket szerettem; a színészek kiváló alakításának köszönhetően egy-egy bölcsnek meg sem kell szólalnia, hogy érezzük a közösségen belül élvezett tekintélyét.


Hasonló filmek címkék alapján