Átok (2009–2012) 3

Az Átok című sorozat egy középosztálybeli család vidéki hétvégéjét meséli el. Apropója a hirtelen elhunyt apa temetése, akinek hamvait végakarata szerint a Balatonba szórják.
Miközben váratlanul újabb és újabb dolgok derülnek ki az apa magánéletéről, a családtagok kénytelenek szembenézni… [tovább]

Szereposztás

Bánsági IldikóLula
Pálfi KataEszter
Hevér GáborMarci
Németh AlexandraLuca
Vilmányi BenettCsabi
Kádas JózsefGyőző
Tasnádi BencePali
Szamosi ZsófiaKata
Adorjáni BálintAndrás
Thuróczy SzabolcsZsiga

További szereplők

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Chris90 

Hogy én miért nem hallottam erről a sorozatról eddig? Az Átok akkor készült, amikor még a magyar filmgyártást leginkább az igénytelenség jellemezte, az első évad ennek nyomát kis részben viseli is. Viszont, több az erénye, mint a negativitása, ami – tekintve, mikor készült – midenképpen dicséretes. A gyerekszereplők játéka talán az egyetlen, ami hagy kívánnivalót maga után, bár az is tény, hogy Luca szájába nagyon idétlen mondatokat adtak. (A 2. Évadnak ez pl. egy értelmetlen szála, hogy a kiscsaj kiakad, hogy a barátja titokban szerelmes belé, amikor ez már az előző szezonban is világos volt.) Mondjuk az nem volt tiszta teljesen, hogy mikor hol játszódik a sztori, meg az is kicsit fura, hogy Csabi, a szívbeteg srác 14 évesen egy albérletben (aminek csak a rohadt nagy teraszát látjuk) lakik a barátaival, holott elvileg a szülei mindentől féltik. De ezektől eltekintve nagyon jó sorozat. A harmadik évad, ami kicsit krimisre sikerült, nagyon izgalmas volt, hiába voltam nagyon álmos és fáradt, simán megnéztem egymás után 3 részt. A vége mondjuk nem annyira tetszett, túl sok volt már az összeesküvés, meg a véletlen. De az például üdítő volt, hogy minden évad egy-egy hétvégét mesélt el, egy évnyi kihagyásokkal. Hevér Gábor zseniális az apa szerepben, nagyon sok ilyen férfi létezik, mint ő. És habár korábban a színpadi szerepléseivel megnyert magának, mostanra a kedvenceim közé emelkedett. De az összes többi színész nagyon jó (még Adorjáni Bálint is, akitől életemben először most láttam tényleges színészi játékot). Szóval mindenkinek ajánlom 23x25 perc, de az is gyorsan eltellik.


Hasonló filmek címkék alapján