Bátrak földje (2020–2020) 62

Kalamár Tamás vadonatúj napi telenovellája egy szerelmi négyszögről szól: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólány, és két rivális férfi küzdelméről az igaz szerelemért. A romantikus történet 1865-ben játszódik, amikor a rang és a származás ereje még legyőzhetetlennek tűnt. Ám a szívnek már akkor… [tovább]

magyar
magyar

Képek 20

Szereposztás

Csőre GáborTorzsa Mihály
Szász JúliaRokoczay Anna
Jaskó BálintRokoczay Móric
Fodor AnnamáriaRokoczay Jozefin
Ilyés RóbertGróf Rokoczay Károly
Kardos KíraRokoczay Ilona
Koltai-Nagy BalázsVető Zalán
Takács Nóra DiánaVető Mariska
Kenderes CsabaTorzsa Sándor
Bárnai PéterCsizmadia Imre

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Bátrak földje

8 tag · 3 karc · Utolsó karc: 2020. február 3., 17:06 · Bővebben


Kedvencelte 35

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Ancsúr 

Már a bevezetőtől sem kaptam kedvet, de úgy gondoltam, hogy mégis csak belenézek ebbe a sorozatba. Hiba volt. Ez az egyik legrosszabb magyar sorozat, amit az utóbbi években láttam. Egyszerűen olyan amatőr, mintha én készítettem volna a barátaimmal. A cselekmény szörnyen gyenge, a jelmezek inkább színpadra valóak, mint filmbe, a hangtechnikával sem vagyok elégedett és színészi játék sem filmhez méltó. És akkor még nem is tértem ki arra, hogy mégis mióta beszél úgy egy paraszt úgy, mint egy nemes? Mióta használja olyan választékosan ugyanazokat a szavakat és kifejezéseket egy cigány javasasszony, egy parasztgazda és egy bárókisasszony? Ja, és mióta sminkelik magukat ilyen feltűnően a 19. századi nők? És még egy észrevétel: ebben a sorozatban senki sem alszik? Itt csak „reggel" és délután létezik? És mi van az éjszakával? A hajnallal? Na, és a pirkadattal? Ebben a világban már ilyen sincs? Mikor láttatok utoljára ebben a sorozatban pl. egy esti jelenetet?
Ez a sorozat egyszerűen nem tudja velem elhitetni, hogy tényleg ebben a században játszódik ez a történet.

7 hozzászólás
Nikolett_Varga 

Ez a sorozat egy igazi magyar tündérmese, a szegény parasztfiúról, az elkényeztetett kisasszonyról, valamint az egyszerű szolgálólányról és a hadnagyról. Az elejétől a végéig nagyon szépen ábrázolták az összes karaktert és minden részre akadt valami izgalom. A végén pedig mindenki megkapta a maga jussát és ez így is van jól.

getler 

Nagyon sajnálom, hogy vége lett, én még néztem volna! Engem teljesen magával ragadott, bár egy kicsit kiszámítható volt a vége, mégis minden este izgalommal néztem végig a soron következő részt. Szerethető karakterek, gyönyörű ruhák, izgalmas epizódok – más nem is kell. Amióta nézem, állandóan Jókait olvasok! :)

clarity 

magamon is meglepődtem, de nekem tetszik ez a sorozat. pedig a kor, ez a féle magyarkodás, népi dolgok mindig is távol álltak tőlem. Jókai kötelezőit is úgy kellett lenyomni a torkomon. szerintem nagyon jól sikerült a casting, főleg, hogy végre nem az unalomig ismert magyar sorozatos/filmes arcokat kell nézni napi szinten. friss az egész. a párbeszédek is ízesek. plusz pont, hogy nem hatnak gagyinak, sem a díszletek, sem a ruhák. színvonalas. engem az se zavar, hogy a modernt kicsit vegyítik a régies korhű dolgokkal. egyszóval, ha lesz 2. évad biztos maradok.

Saku28 

Bárki aki tanult divattörténetet, vagy legalábbis nyitott szemmel nézte a példa képeket történelem órán, valószínűleg a haját tépi a jelmeztervező döntésein. Köztük én is, nem véletlenül dobtam első rész után egy jó időre a sorozatot. Teljesen hihetetlen, hogy egy bárónénak/báró-kisasszonynak csupán ennyi ruhája legyen; de ami nálam teljesen kiverte a biztosítékot, az a haj és a smink. Elképzelhetetlen, hogy egy valamit is magára adó nő kibontott hajjal szaladgáljon, de ugye ezt a tényt a modernizáció értelmébe elég gyakran elfelejtjük (mint a 2019-es Kisasszonyoknál); de a sminkek egyszerűen nevetségesek! Szász Júlia és Fodor Annamária is van annyira szép nő, hogy két kiló szemfesték nélkül is mutatós legyen képernyőn – és könyörgöm, pont ez az időszak, ahol a púder (a púder!!) használata is erkölcstelennek számított, nem hogy Jozefin olyan vastagra kent szemceruzája, hogy a szeme már nem is látszik. (És ne mondjam, hogy csak a „kitartottak” viseltek ilyesmit…) De ami legjobban felbosszant, hogy nem csak, hogy pontatlan mint a tompa ceruza, de hogy ezzel mennyire jól ki lehetett volna fejezni valaki rangját a társadalomban! Ott van Rózsa, na nála teljesen „elfogadható” lett volna egy látható smink, hiszen ő megbélyegzett nő, neki már mindegy.

Sokáig nem is tettem túl magam rajta, és őszinte leszek, a jó első felét a sorozatnak „háttérzajnak” használtam, mert jó telenovellához híven ez is vígan követhető folyamatos nézés nélkül – és így sikeresen kivédtem a cringe-rohamokat. Második felére megszoktam, de még mindig morcos vagyok érte. ((A párbeszédek korszerűségét hagyjuk, bele se megyek.))
A történet éppen nem egy nagy dolog, leginkább ez is arra alapoz, hogy a sok rész alatt a karakterek hozzánőnek az ember lányához vagy fiához, és így, mint egy ismerős, gyakorlatilag napról-napra vele van és megbocsájtjuk nekik a hülyeségeiket. Megbocsájtjuk, hogy egy jobb mozifilmben simán elmesélhető lett volna a 80 rész, de hogy kettőben, az minden túlzás nélküli. Zavart, hogy ennyire lassú és tele van felesleges kitérőkkel? Fene neki, de nem. Vígan fogadtam a tök felesleges kavarásokat, a felesleges köröket és a néha nehézkes felfogásokat. Örömmel néztem, mit szerencsétlenkednek itt a szemünk előtt, néha még a fenti dolgokat is megbocsájtottam nekik.

Nem tökéletes, de magyar szemmel nézve, ezek a sorozatok hatalmas fejlődések a folyamatos alpáriságtól és softpornótól, amit a 2000-es években a képünkbe nyomtak. A két csillag levonást nálam a szándékos pontatlanság miatt kapta.

Timi98 

Nem rossz sorozat, látszik benne az igyekezet, de gyenge. Kalamártól láttam már jobbat. Az a probléma, hogy míg a helyszínek, ruhák korhűek, a párbeszédek egyáltalán nem illenek ebbe az egészbe. A szövegkönyvet valószínűleg egy kisiskolással iratták, mert bugyuta és egyszerű. A cselekmény az elején tetszett, aztán elkezdett ellaposodni, nagyon húzták a részeket, van hogy szinte semmi nem történik és a cselekmény 8 részen keresztül toporog.Probléma, hogy sokszor események és mondatok ismtlődnek újra és újra. Nem lenne ez rossz sorozat ha mondjuk 80 helyett 40 rész hosszú lenne és jobban meg lenne írva. Mindenki mindenkinek a szeretője, meg gyereke…nem túl érdekes.A végére teljesen elvesztettem az érdeklődést, már egyáltalán nem érdekelt, nehéz volt nézni. Viszont a legutolsó rész meglepett, tetszett, jó lett volna ha a korábbi részek is ilyenek lettek volna.

Veee_Sis

Én nagyon szerettem, minden hétköznap azt vártam, hogy mikor ülhetek már le a tévé elé és nézhetem a sorozatot. Sajnálom, hogy vége lett.

Irasalgor

Romantikus történelmi drámaként nézve ez a sorozat szerintem beváltotta a hozzáfűzött reményeket, s bemutatta, hogy Magyarország elvisel egy kosztümös sorozatot is, ha akar. Bár tény, hogy történelmileg azért néhol kilógott a lóláb, főleg ami a dialógusokat és a jelmezeket illeti, de a színészek játéka, a karakterek kidolgozottsága, valamint az enyhe, csipetnyi történelmi utalások mind-mind egyedivé és megismételhetetlenné tették a szériát. Reménykedek benne, hogy lesznek még hasonlók, s bár itt sem érdemes se Netflix, se HBO szintet elvárni, de aki akarja, megtalálja benne a pozitívumokat.

Értékelés: 9/10

EsteeNotlauder

Jó kis sorozat volt. Ilyen kis egyszer nézhető limonádé.

Rekuuu663 

Lehetett volna sokkal jobb….sajnos láttam kb. 3 részt..de nagyon nagyooon szapoanooerára hajazott… Nem szenvedtem tovább nézni..alig volt korhű dolog benne…


Népszerű idézetek

Stella_Cohen

Rózsa: Mit mondott mindig anyánk, amikor a szőlőben kapáltunk meg kacsoltunk és nyafogtunk vízért, pihenésért?
Sándor: *vállat ránt* – Mit? Hogy majd… alszunk a sírban?
Rózsa: – Hogy bírod fiam! Kibírod! Csak azért is.(…)

Sonnenschein 

Torzsa Terka a fiához, Sándorhoz: A bosszú a gyengék ópiuma, fiam.

1. évad 76. rész
BallaBella 

Nem haragszom én senkire… csak magamra, amiért hittem neked.

1. évad 19. rész
Veee_Sis

Torzsa Mihály: Ostobaság farkasnak hinni egy házőrző kutyát. Ha vicsorog is, sosem támadna a gazdái ellen.

Saku28 

Sándor Annának: „Többet van a plafonon, mint egy pók!”

1. évad 44. rész

Hasonló filmek címkék alapján