Anna Karenina (2012) 169

2 díj · 11 jelölés

1874-et írunk. A vibráló, gyönyörű Anna Kareninának megvan mindene, a férje magas rangú kormánytisztviselő, és Anna a szentpétervári úri társaság megbecsült tagja. Ám Anna egy nap bátyja, Oblonsky kérésére Moszkvába utazik, hogy segítsen megmenteni annak zátonyra futó házasságát. Moszkvában… [tovább]

angol · magyar
angol

Képek 33

Szereposztás

Keira KnightleyAnna Karenina
Jude LawKarenin
Aaron Taylor-JohnsonVronsky gróf
Matthew MacfadyenOblonsky
Kelly MacdonaldDolly
Emily WatsonLydia grófnő
Michelle DockeryMyagkaya hercegnő
Olivia WilliamsVronskaya grófnő
Alicia VikanderKitty
Domhnall GleesonLevin

További szereplők

Kedvencelte 33

Várólistára tette 200


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Bár magát a történetet nem szeretem, a film rendezését és egyes megoldásait érdekesnek, tetszetősnek találtam. Voltak kifejezetten hatásos jelenetei, ugyanakkor indokolatlanul hosszúnak éreztem. És elnézést kérek minden rajongójától, de őszintén nem értem, Keira Knightley miért ilyen felkapott a kosztümös filmek terén; eddig egy alkotásban sem győzött meg, most sem adott semmi lényegeset a filmhez a játékával. Bár alapvetően úgy gondolom, hogy a női casting nem sikerült túl erősre. Alapvetően tényleg ott kezdődik a baj, hogy nem tudom szeretni ezt az egészet, pedig egyébként nem lenne rossz film. Ötletes volt és szép, de nem az én világom.

Ad3lka

A zene fantasztikus, a színházas megoldás tetszett, a színészek se rosszak, valahogy mégis lehozott az életről. Az irodalomtanárunk azzal indított, hogy „nem ítélkeznek, magukkal is megtörténhet még”, a szereplők számomra mégis annyira visszataszítóak voltak, hogy legszívesebben lekapartam volna Őket a filmvászonról. A korhatár-besorolás baromság, egy 12 éves gyerek maximum annak tud örülni, hogy Oblonsky csempészett egy kis humort a dologba, amúgy valószínűleg csak végtelen értetlenséggel nézi, hogy mit szenved itt mindenki ennyire, spoiler. Állást foglalni ebben a történetben szinte lehetetlen. Bárkit lehetne utálni, akit kipécézel magadnak, és szépen sorba szeded a hibáit.
Lényeg a lényeg, személyes véleményem szerint a látványon és az ötleten kívül semmi vonzó nincs benne. Ha nem kezdjük el órán, és nem böki a csőrömet, hogy befejezetlenül maradt, akkor meg se nézem. A könyvet nem olvastam, de ennél csak jobb lehet, úgyhogy mindenképpen sort kerítek rá.

happybeboop 

Nagyon meglepett, nemcsak a film, hanem a leginkább az, hogy ez nekem tetszik. Nem is a színészi játékot emelném ki. Bár beismerem, hogy nekem tetszett. De az is igaz, hogy kiemelkedőt nem tudnék megnevezni. Én inkább a rendező és a forgatókönyvíró előtt emelném meg a kalapom. Nekem tetszett ez a kreatív elgondolás.

janetonic

Teljesen jogosan a kérdés, minek készíteni meg egy Anna Karenina feldolgozást, amikor már annyi sok készült. Hát azért, mert ilyen is lehet. Most már nem tudok elképzelni ennél tökéletesebbet. (És akkor majd mondjuk 20 év múlva jön valaki, aki csinál egy újat, és valami olyan módon nyúl hozzá, ahogy azt most elképzelni sem tudom. És lehet, hogy ennél is jobb lesz – miért ne lehetne?)

Rekuuu663

Csodaszép lett az adaptáció, nagyon magával ragadó a film. A sztori adott, és nem könnyű, de komolyan megkönnyeztem a végén, holott olvastam már…

Rebane 

Ez a film a rendezői és az operatőri munka miatt kiváló, de aki összeválogatta a női szereplőket, az nem olvasta a könyvet, az fix…
Eleve nem vagyok hanyatt esve a főszereplő nőszemélytől, mert szerintem fertelmes színész, de közel sem adja vissza külsőre Anna Karenina karizmatikus személyiségét. De a Kittyt alakító hölgy sem az, mint a könyv Kittyje. Na mindegy, a női szereplőket mindig az adott kor szépségideáljai alapján válogatják, nem aszerint, hogy kit játszanak, ez nem újság.

Kontra_Judit 

Először az 1997-es verziót láttam (Sophie Marceau és Sean Bean főszereplésével), ami akkor nagyon tetszett. Ezt a filmet is nagyon jól megcsinálták, bár kissé furák voltak nekem, amikor pl. a lóverseny a színházban zajlott, amikor Anna kiszállt a vonatból egy hajóállomáson és ott mindenki „bábu” volt…Nagyon jól állt Keirának ez a hisztis szerep. Jude Law is remekül alakította Karenin szerepét. (Alig ismertem fel az elején). Több ismerős színész volt, tetszett a szereposztás. Kitti karakteréhez is nagyon jól eltalálták Alicia Vikandert. Érdemes megnézni!

DianaRL

Határozottan kettős érzéseim vannak ezzel a feldolgozással kapcsolatban.
Az alapkoncepció – a jól ismert „színház az egész világ” – ötletes és újító, mégsem hagyott bennem teljes elégedettséget, lévén néhol túlerőltették, néhol pedig teljesen félredobták. Mintha egy erősen kompromisszumokra épülő, félkész megoldást láthattunk volna, ami inkább csak összezavaró és eléggé széteső.
Maga a látvány azonban mindenképp gyönyörű, és vannak kimondottan ötletes megvalósítások, amiért semmiképp sem fogható fel csalódásként a film, az aláfestőzenék pedig egyenesen gyönyörűek.
A koncepcióból adódóan a film erős kihagyásokkal dolgozik (ami egy jó 800 oldalas könyv esetén, ami nagyrészt filozofálgatásokból és leírásból áll, nem is csoda), és ez néhol jól is jött ki, mint Levin kétségei és töprengései esetén, de legtöbbször inkább csak levon a mű értékéből, mint Kitty és Levin vagy Sztyiva és Dolly kapcsolatánál. Igaz, mindkét szálat szépen elindították, de aztán csak lebegnek a semmi küszöbén, mint ahogy nem mutatják meg Levin bátyjának, Nyikolajnak a sorsát és még sok más, színesítő apróságot sem, ami apró, de észrevehető űrt hagy maga után.
A szereplőkről sem lehet sokmit mondani, inkább tűnnek mindannyian öntörvényű báboknak, mint élő-lélegző embereknek. Látjuk, mit cselekszenek, de képtelenség meglátni vagy átérezni a tetteik hátterét vagy bármit, ami viszi őket előre. Az egyedüli kivétel talán Anna, hisz ő van a fókuszban, de azok számára, akik nem ismerik az eredeti művet, még ő sem egy tökéletesen megélhető figura.
Ha összességében nézzük, mint adaptáció, ergo egy mankó Tolsztoj regényének felidézéséhez és újraéléséhez, a film tökéletesen működik, képes elrepíteni a hóval fedett Oroszország édes-borongós hangulatú tájaira. Azok azonban, akik ezzel a filmmel igyekeznek megismerkedni Anna történetével, nem sokat fognak érteni, talán még a kedvüket is elveszi, és a szenvedő hősszerelmes főszereplőket nem kedvelő embereknek sem ez lesz a kedvenc filmjük.

doriilány

Középiskolás koromban láttam a filmet, akkor azt hiszem kétszer is elég hamar egymás után, mert valahogy elvarázsolt a világa – a gyönyörű kosztümök, a havas táj, a színpadi megoldás. Akkoriban másra annyira nem is figyeltem, és most újra meg akartam nézni, hogy pár év után mi lesz a véleményem az alkotásról. Sajnos kicsit csalódás volt… A kosztümök és táj még mindig gyönyörű, a képek hatásosak, a vágás jó, a színpadi megoldás még mindig érdekes, de az egész valahogy olyan 'nem rossz' kategóriába tartozik. Nyilván könyvadaptáció lévén elég nehéz feladata van, hogy minden benne legyen, de ez most nekem kicsit így a levegőben lóg. Jó volt-jó volt, de nem semmiképpen sem vagyok azért elvarázsolva.

viky0222 

Nem ismertem még nagyon a történetet, mikor láttam a filmet, így nem tudom, mennyire lett hű az alapjához, viszont tetszett. Jók voltak a kosztümök, a színészek, ez után kaptam kedvet a regényhez is. :)


Népszerű idézetek

Pikachu 

Anna: Ha törődik velem, visszaadja a békémet.
Vronsky: Bennem sincs béke. Számunkra nem lesz béke, csupán gyötrelem vagy a legnagyobb boldogság.

Pikachu 

Vronskaya grófnő (Annának): Az ön férje elképesztő! Téves a véleménye, de az érvei mindent elsöpörnek.

Kontra_Judit 

A nősülés csak a hátadnak teher. A kezeid szabadon maradnak, hogy följebb juthass. Ha komolyan veszel egy férjes asszonyt, az a karodat is megterheli.

Ad3lka

Levin: How do we know what's rightly?
Theodore: Just by knowing it. How else?

Kontra_Judit 

A romantikus szerelem a régi rend illúziója.


Hasonló filmek címkék alapján